Νικολετα Μπαρμπα: «Να τα παω εξισου καλα και στο Παγκοσμιο πρωταθλημα»

Υψηλές βλέψεις σε μία ακόμα σπουδαία διοργάνωση για την Κομοτηναία πρωταθλήτρια

Η Νικολέτα Μπάρμπα είχε αποδείξει εδώ και καιρό ότι βαδίζει σε πολύ υψηλούς αγωνιστικούς ρυθμούς και το μόνο που της έλειπε ήταν το μετάλλιο σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα. Η σκληρή προσπάθεια, η επιμονή και υπομονή της τελικά την δικαίωσαν.

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κορασίδων του Βουκουρεστίου η Θρακιώτισσα ήταν πραγματικά ασταμάτητη και φόρεσε στο στήθος το χάλκινο μετάλλιο. Μία επιτυχία που σύμφωνα με το ταλέντο της και την δουλειά που κάνει φαντάζει ως η απαρχή μιας μεγάλης καριέρας.

Η 17χρονη πρωταθλήτρια παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης και τόνισε ότι έχει θέσει εκ νέου υψηλούς στόχους, με αφορμή το επερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Ρώμη.

«Έχω αρχίσει τώρα να το συνειδητοποιώ. Το μεταλλιο σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση είναι πάντα ένας στόχος και όταν εκπληρώνεται ο στόχος αυτός υπάρχει μεγάλη χαρά και συγκίνηση. Δεν έχει σημασία για μένα το χρώμα του μεταλλίου, σημασία έχει ότι με αυτή την επιτυχία ανταμείφθηκαν οι κόποι και οι προσπάθειές μου όλα αυτά τα χρόνια», ανέφερε αρχικά για την επιτυχία της.

«Ήταν πολύ σημαντικό για εμένα το ότι κατάφερα να πιστέψω στον εαυτό μου γιατί μπόρεσα να αισθανθώ πληρότητα, ένα συναίσθημα που με βοήθησε πολύ στην αφοσίωση του αγώνα! Σκεφτόμουν ότι είναι απόλυτα εφικτό και έλεγα στον εαυτό μου ότι «ναι, είναι δικό σου, δεν πρόκειται να το χάσεις το μετάλλιο», προσθέτει.

Σε ερώτημα αν ειναι ευχαριστημένη από το χάλκινο μετάλλιο και αν θα μπορούσε να φτάσει τελικό, απάντησε: «Στόχος μου ήταν πάντα ένα μετάλλιο. Πιστεύω όμως, πως κάθε αθλητής αγωνίζεται έχοντας τα μάτια του στο χρυσό, έτσι και εγώ. Δεν θέλω να φανώ αχάριστη είμαι απόλυτα ικανοποιημένη για αυτό που κατέκτησα! Νομίζω όμως πως και το χρυσό μετάλλιο ήταν μέσα στις δυνατότητές μου, έγιναν κάποια λάθη τα οποία θα φροντίσω να διορθώσω με σκληρή δουλειά για τους επόμενους αγώνες, άλλωστε τα λάθη είναι αυτά που μας κάνουν καλύτερους

«Ο επόμενος στόχος είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κορασίδων, στο οποίο ευελπιστώ να τα πάω εξίσου καλά. Από εκεί και πέρα, κάθε επιτυχία με οδηγεί στο να θέτω όλο και πιο ψηλά τον πήχη», αναφέρει ακόμα η Νικολέτα Μπάρμπα.

Το γεγονός ότι είσαι η πρώτη αθλήτρια μετά την Πρεβολαρακη που κατακτά μετάλλιο πως το βλέπει; «Είναι συγκινητικό και μεγάλη τιμή ταυτόχρονα να βαδίζω στα βήματα μιας τόσο μεγάλης αθλήτριας. Χαίρομαι που επιτέλους μετά από τόσα χρόνια μια ελληνίδα αθλήτρια πάλης φέρνει ένα μετάλλιο και ελπίζω αυτό το γεγονός να γίνει η αρχή για να έρθουν πολλές ακόμα επιτυχίες στη γυναικεία πάλη».

Οσο για το που θα ήθελε να αφιερώσει το μετάλλιο; «Το μετάλλιο θέλω να το αφιερώσω σε όλους όσοι πίστεψαν σε μένα και στις δυνατότητές μου. Σε όλους όσοι ήταν δίπλα μου στις καλές και στις κακές μέρες και δεν αμφέβαλλαν ποτέ για μένα, ακόμα και όταν αμφέβαλλα εγώ η ίδια. Δε θέλω να τους αναφέρω ονομαστικά, ξέρουν αυτοί ποιοι είναι».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.