Νικητης του ντερμπι της Κομοτηνης ο ΓΑΣ!

ΓΑΣ Κομοτηνή – Α.Ε. Κομοτηνής 73-62 (+Video & Gallery)

Ο ΓΑΣ Κομοτηνής πήρε το πρώτο ντέρμπι της Κομοτηνής νικώντας την ΑΕ Κομοτηνής με 73-62  στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Γ' Εθνικής κατηγορίας.
Το γήπεδο όπως είναι φυσικό ήταν κατάμεστο και υπήρχαν  φίλοι και των δύο ομάδων δημιουργώντας μια άκρως μπασκετική ατμόσφαιρα.

Ο ΓΑΣ ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και πήρε μια δίκαιη νίκη κάνοντας έτσι το 2/2 για το πρωτάθλημα.

Στον αγώνα δεν έλειψαν και οι άσχημες στιγμές καθώς 3' πριν την λήξη του παιχνιδιού ο παίχτης της ΑΕΚ, Μαγουλάς, τραυματίστηκε με τον γιατρό του αγώνα να έχει αποχωρήσει από το γήπεδο και έτσι υπήρξε 15λεπτη καθυστέρηση στο παιχνίδι έως ότου έρθει ο γιατρός.

Οι διαιτητές και ο κομισάριος του αγώνα  αποσύρθηκαν προς τα αποδυτήρια όπου τόνισαν στους ανθρώπους της ΑΕ Κομοτηνής πως είχαν δικαίωμα ένστασης, καθώς οι αγώνες πρέπει  να διεξάγονται παρουσία γιατρού με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας.

Προς τιμήν τους, όπως δήλωσε στο τέλος του αγώνα ο προπονητής της ΑΕ Κομοτηνής Βασίλης Στοάκης,  οι φιλοξενούμενοι δεν προχώρησαν σε ένσταση καθώς προτιμούν να χάσουν το ματς στο παρκέ και όχι να το κερδίσουν στα χαρτιά.
 
Να σημειωθεί πως στην ανάπαυλα μικρές  και μεγάλες χορεύτριες της σχολής χορού “let's dance” διασκέδασαν τους θεατές προσφέροντας ωραίο θέαμα.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο τυπικά φιλοξενούμενος ΓΑΣ ξεκίνησε δυναμικά το παιχνίδι και έκανε ένα γρήγορο 10-3 δείχνοντας απο την αρχή πως ήθελε να πάει το ματς στο ρυθμό που αυτός ήθελε.Το δεκάλεπτο έκλεισε με 21-15.

Η ΑΕΚ έδειχνε να αφυπνίζεται στο δεύτερο δεκάλεπτο και με τρίποντο και φάουλ του Κυφωνίδη έκανε το 21-19.Στη συνέχεια με ένα σερί 9-3 ο ΓΑΣ μεγάλωσε τη διαφορά σε 30-22 με το δεκάλεπτο εν τέλει να κλείνει με 41-31.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω μέχρι και με 17 πόντους (53-36) με την ομάδα του Βασίλη Στοάκη όμως να δείχνει χαρακτήρα και να μειώνει στους 12 πόντους με τη λήξη του δεκαλέπτου.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ο ΓΑΣ έδειχνε να επαναπαύεται στη διαφορά που είχε χτίσει και η ΑΕΚ με πίεση σε όλο το γήπεδο κατάφερε να μειώσει τη διαφορά στους εννιά πόντους με την δεκαπεντάλεπτη διακοπή όμως να “παγώνε锨τον ρυθμό και να μην δώσει συνέχεια στο momentum που έκεινη την στιγμή είχε η ΑΕΚ.

Στα υπόλοιπα λεπτά η έλλειψη καθαρού μυαλού από τη πλευρά των τυπικά γηπεδούχων αλλά και η ψυχραιμία του ΓΑΣ έδωσαν την νίκη στο σύνολο του coach Λεμονίδη.

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 41-31, 57-45, 73-62
 
ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ (Λεμονίδης): Σκεμπής 7, Αθανασίου 4 (1), Χατζηδημητρίου 12, Γιωτόπουλος 4 (1), Σιμάκης 9, Παλάσκας, Χαλίλ 9, Βελή 9, Λεχούδης 19 (2)
 
ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Στοάκης, Τσαούς): Καραμανλής 1, Κυφωνίδης 15 (4), Καραμπίνης 9, Φωτακάκης, Μαγουλάς 4, Δάτσης 2, Κουτσοβασίλης 16 (1), Λυγογιάννης, Βαχαρίδης, Σπέντζος 11 (2), Θεοδωρίδης 4ομάδα του coach Λεμονίδη με 73-62.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.