Νικητης η ανθρωπια, η αγαπη και η αλληλεγγυη στο φιλικο αγωνα στο Δ.Α.Κ.

Πανθρακικός – Δόξα Προσκυνητών 1-2

Στο φιλικό παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο Δ.Α.Κ. το απόγευμα του Σαββάτου  μεταξύ του Πανθρακικού και της Δόξας Προσκυνητών η ανθρωπιά, η αγάπη για τον συνάνθρωπο και η αλληλεγγύη είχαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Τα έσοδα από την φιλική αναμέτρηση θα δοθούν στον ποδοσφαιριστή της Ζακύνθου Λεωνίδα Κουτσούκη  που πάσχει από  οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία και χρειάζεται οικονομική ενίσχυση, για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών. Σε αυτόν τον φιλανθρωπικό αγώνα ανταποκρίθηκαν περίπου 200 φίλαθλοι  που με την παρουσία τους έδωσαν μια μικρή βοήθεια στον νεαρό Λεωνίδα.
 
Στο αγωνιστικό κομμάτι, αν και σε τέτοιες περιπτώσεις αυτό περνάει σε δεύτερη μοίρα, η Δόξα Προσκυνητών επικράτησε του Πανθρακικού με σκορ 1-2 και έδειξε με την εμφάνιση της πως είναι έτοιμη για το ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της Γ΄εθνικής καθώς ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού απέναντι  στον Πανθρακικό  όπου ο προπονητής Κώστας Ανυφαντάκης  χρησιμοποίησε πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες της ομάδας. 

Το φιλμ του αγώνα 

Η πρώτη καλή  στιγμή του παιχνιδιού ανήκει στη Δόξα όταν στο 14΄, μετά από ωραία πάσα του Εμρέ ο Θωμάς, σούταρε δυνατά αλλά ο  Τζελέπης  απέκρουσε εντυπωσιακά  σε κόρνερ.
 
Νέα καλή στιγμή για την ομάδα της Δόξας στο 22΄ όταν ο Τρίχας σέντραρε  από τα δεξιά για τον Λειβαδιώτη  που έπιασε την κεφαλιά,  η οποία πέρασε άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τζελέπη.
 
Ο Πανθρακικός απείλησε για πρώτη φορά στο 24’, με τον Φουρκάν  που ξέφυγε στην πλάτη της άμυνας της Δόξας αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ.
 
Στο 25΄η Δόξα Προσκυνητών θα ανοίξει το σκορ όταν ο Βάσκος εκμεταλλεύτηκε το τραγικό  λάθος στην άμυνα του Πανθρακικού και πλάσαρε ψύχραιμα τον Τζελέπη, κάνοντας το 0-1.
 
Στο 37΄και πάλι ο Φουρκάν για τους γηπεδούχους έπιασε ένα καλό σουτ το οποίο μπλόκαρε ο Περτσάς.
 
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ένα γρήγορο γκολ από τη Δόξα Προσκύνητών στο 48΄ το οποίο πέτυχε ο Δραγανίδης με  σουτ εντός  της μεγάλης περιοχής.
 
Στο 53΄ο Πανθρακικός θα απαντήσει όταν ο νεοεισελθών στο  παιχνίδι Κατσαρός έβγαλε ωραία μπαλιά στον Φουρκάν που έπιασε στην κίνηση ένα μονοκόματο σουτ μειώνοντας σε 1-2 για την ομάδα του.
 
Στο 89΄, μετά από ωραία μπαλιά  του Στοΐνοβιτς,  ο  Φουρκάν θα ανατραπεί εντός μεγάλης περιοχής και ο διαιτητής κ. Κιγιτζή έδειξε το σημείο του πέναλτι.
 
Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μήλιος αλλά ο τερματοφύλακας της Δόξας, Περτσάς, απέκρουσε εντυπωσιακά. Έτσι παρέμεινε το σκορ 1-2 το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. 

«Μια μεγάλη «αγκαλιά» για τον Λεωνίδα!»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πανθρακικός μετά τη λήξη του αγώνα εξέδωσε ανακοίνωση, ευχαριστώντας ποδοσφαιριστές, διαιτητές και φιλάθλους που στήριξαν την πρωτοβουλία της ομάδας για την ενίσχυση του Λεωνίδα Κουτσούκη.
 
Συγκεκριμένα ο Πανθρακικός αναφέρει στην ανακοίνωσή του:
 
«Ο Πανθρακικός, η Δόξα Προσκυνητών, οι φίλαθλοι της Ροδόπης, όλοι μαζί ενωμένοι απέδειξαν έμπρακτα το κοινωνικό τους πρόσωπο, στηρίζοντας τον Λεωνίδα Κουτσούκη στο σπουδαιότερο αγώνα της ζωής του!
 
Απόδειξη του πώς αντιλαμβάνεται το ρόλο της, σαν ενεργό μέλος της κοινωνίας κι όχι απλά ως μια ποδοσφαιρική ομάδα, ήταν η απόφαση της ΠΑΕ Πανθρακικός το φιλικό του Σαββάτου να έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και τα έσοδα από τη διάθεση των εισιτηρίων να δοθούν σε ένα 21χρονο παιδί, που έχει διαγνωστεί με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία και χρειάζεται οικονομική ενίσχυση, προκειμένου να μεταφερθεί σε εξειδικευμένο κέντρο των Η.Π.Α., εκεί όπου θα έχει τη δυνατότητα να θεραπευτεί, υποβαλλόμενος σε μεταμόσχευση μυελού των οστών.
 
Το πιο σημαντικό, όμως, ήταν ότι η πρωτοβουλία του Πανθρακικού βρήκε ανταπόκριση από τους περίπου 200 φιλάθλους που προσήλθαν στο ΔΑΚ Κομοτηνής, για να παρακολουθήσουν τη φιλική αναμέτρηση των «πράσινων» με τη Δόξα Προσκυνητών.
 
Παράλληλα, οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές τόσο του Πανθρακικού όσο και της Δόξας Προσκυνητών, πριν από την έναρξη του φιλικού, αγόρασαν συμβολικά εισιτήρια, θέλοντας κι αυτοί, από την πλευρά τους, να σταθούν στο πλευρό ενός συναδέλφου τους.
 
Υπενθυμίζεται, δε, ότι κι οι 3 διαιτητές του αγώνα (Κιγιτζή Εγκίν, Τζότζιος Χρήστος, Γκιόσι Μάριος), κατόπιν σχετικής απόφασης που έλαβαν η ΕΠΣ Θράκης κι η οικεία Επιτροπής Διαιτησίας, αγωνίστηκαν χωρίς αμοιβή, συντασσόμενοι στο φιλανθρωπικό σκοπό.
 
Έτσι, όλοι ενωμένοι κατάφεραμε να συγκεντρώσουμε ένα σεβαστό χρηματικό ποσό, το οποίο θα προσφερθεί στον Λεωνίδα Κουτσούκη, δείχνοντάς του στην πράξη ότι δεν είναι μόνος του στον αγώνα που δίνει!»

Διαιτητές: Εγκίν Κιγιτζή, Χρήστος Τζιότζιος , Μάριος Γκιόσης της ΕΠΣ Θράκης.
Για τον Πανθρακικό αγωνίστηκαν οι: Τζελέπης, Παπαδόπουλος, Πολίμος, Μωραΐτης, Βλαχόπουλος, Γκιντίδης, Κυριαλάνης, Μήλιος, Φουρκάν, Κωστίκος, Ζυγκερίδης, Κατσαρός, Στοίνοβιτς Λ., Τσιριγώτης.
Για την Δόξα Προσκυνητών αγωνίστηκαν οι: Περτσάς, Σιδηρόπουλος, Δημητριάδης, Κίτσος, Λειβαδιώτης, Τρίχας, Δραγανίδης, Εμρέ, Κλης, Θωμάς, Βάσκος. Κελεσίδης, Σερίφης, Γιαννακιτσίδης

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τον αγώνα εδώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.