Νικη παραμονης

Βέροια-Πανθρακικός 0-1

Σε ένα παιχνίδι ζωής ή θανάτου, ο Πανθρακικός έβγαλε τον απαιτούμενο χαρακτήρα κι έβαλε τις βάσεις για την παραμονή του στην κατηγορία, αφού χάρη στο εύστοχο χτύπημα του Ιγκόρ Ντε Σόουζα, στο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος «απέδρασε» με το διπλό από την πρωτεύουσα της Ημαθίας. Έτσι, η ομάδα της Κομοτηνής, με νίκη την τελευταία αγωνιστική στο «ελ θράκικο», απέναντι στη Σκόντα Ξάνθη, θα εξασφαλίζει τη σωτηρία της, ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα αποτελέσματα.

Η σύνθεση του Πανθρακικού:

Το μοναδικό πρόβλημα που είχε να αντιμετωπίσει ο Μάνουελ Ρόκα για το παιχνίδι αυτό ήταν η απουσία του τιμωρημένου Γιάννη Ποτουρίδη. Κατά τα λοιπά και με εξαίρεση τον, εδώ και καιρό τραυματία, Αντώνη Λαδάκη, ο Ισπανός τεχνικός είχε όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και παρέταξε την ομάδα με επιθετικό προσανατολισμό.
 
Έτσι, τουλάχιστον για τα πρώτα 45 λεπτά άφησε το 3-5-2 και χρησιμοποίησε το 4-2-3-1, ως σύστημα. Κάτω από τα δοκάρια ήταν σταθερά ο Γιώργος Αθανασιάδης, με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Μπαϊκαρά, Μελίσση, Εμπόου και Χρήστου, από τα δεξιά προς τα αριστερά αντίστοιχα. Οι δύο αμυντικοί μέσοι για τον Πανθρακικό ήταν οι Ρομέου και Μεχία, με τους Κάσες και Ντιγκινί στα δύο άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής και τον Τζάνη να έχει ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ιγκόρ. 

Η ανάλυση του αγώνα:

Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο από το ξεκίνημα, με την ομάδα της Κομοτηνής να προσπαθεί να βρει τα πατήματά της στον αγωνιστικό χώρο και να ελέγξει το ρυθμό, για να μπορέσει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, με στόχο να απειλήσει την εστία των γηπεδούχων, που είχαν, πάντως, την πρώτη ευκαιρία του παιχνιδιού, με τον Αθανασιάδη να αποκρούει στο 13’ του σουτ του Ντουμίτρου, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα δραστήριος.
 
Στο 21’, ένα από τα μεγάλα επιθετικά ατού της Βέροιας, ο Μοχάμεντ Μπεν τραυματίστηκε σε μια ανύποπτη φάση, στην προσπάθειά του να μαρκάρει στο χώρο του κέντρου τον Ρομέου κι έγινε αναγκαστικά αλλαγή, με τον αγώνα να διακόπτεται μέχρι να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες στον παίκτη.
 
Ο Πανθρακικός δεν είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας μεσοεπιθετικά και, παρόλο που σε ορισμένες περιπτώσεις έφτανε ως την αντίπαλη περιοχή, του έλειψε η τελική πάσα, για να δημιουργήσει κλασική ευκαιρία, με τους Κάσες, Ντιγκινί και Τζάνη να μην μπορούν να τροφοδοτήσουν σωστά τον Ιγκόρ, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις έβγαινε έξω από την περιοχή για να πάρει την μπάλα, αλλά σε όλο το πρώτο 45λεπτο δε βρέθηκε σε καμία περίπτωση σε θέση βολής, για να απειλήσει.
 
Στο 30’ η Βέροια είχε μια δεύτερη σημαντική ευκαιρία, ωστόσο ο Αθανασιάδης φώναξε ξανά «παρών», με την επέμβασή του στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ναζλίδη, ο οποίος είχε πάρει νωρίτερα τη θέση του Μπεν, με τον Νέτο στην εξέλιξη της φάσης να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά.
 
Στο 41’ ο Τζάνης έκανε μια σέντρα σουτ, με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά, κανέναν από τους παίκτες του Πανθρακικού, που ήταν στην περιοχή, να μην μπορούν να μπουν στην πορεία της και τον Καντιμοίρη να παραχωρεί κόρνερ, με υπερένταση.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Πανθρακικού παρουσιάστηκαν αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για να διεκδικήσουν τη νίκη, η οποία ήταν αυτοσκοπός, εξάλλου. Κατάφεραν να έχουν την κατοχή της μπάλας αλλά και καλύτερη κυκλοφορία κι όσο περνούσε η ώρα αύξαναν την πίεσή τους προς τα καρέ της Βέροιας.
 
Η πρώτη σημαντική ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, στην επανάληψη, σημειώθηκε στο 51’, όταν, μετά από ωραία σέντρα του Κάσες από την αριστερή πλευρά, ο Ιγκόρ σηκώθηκε ψηλά στο δεύτερο δοκάρι κι έπιασε μια δυνατή κεφαλιά, η οποία έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Καντιμοίρη.
 
Στο 60’η μπάλα έφτασε στα δίχτυα της Βέροιας μετά από προσπάθεια του Κάσες, ωστόσο το τέρμα δε μέτρησε εν τέλει, αφού ο βοηθός διαιτητής υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον Ισπανό μεσοεπιθετικό του Πανθρακικού, ο οποίος, όμως, ήταν σε κανονική θέση, κάτι που σημαίνει ότι το γκολ δε θα έπρεπε να ακυρωθεί!
 
Με τον Πανθρακικό να είναι ψηλά στο γήπεδο και να ψάχνει το γκολ της νίκης, η Βέροια σε ορισμένες περιπτώσεις προσπάθησε να απειλήσει στην αντεπίθεση, ωστόσο οι παίκτες του Πανθρακικού έδειξαν αυταπάρνηση σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, με αυτούς της άμυνας να έχουν σωστές τοποθετήσεις και με τις επεμβάσεις τους να μην επιτρέπουν στους γηπεδούχους να δημιουργήσουν κάποια αξιοσημείωτη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος.
 
Τεράστια προσπάθεια για λογαριασμό του Πανθρακικού έκανε ο Γιάννης Χρήστου. Ένας από τους παλιούς και πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές της ομάδας, ο οποίος έκανε στην ουσία κατάθεση ψυχής κι ήταν αλάνθαστος σε όλο το 90λεπτο, μη επιτρέποντας στον Καλτσά από τα δεξιά να δημιουργήσει προβλήματα.
 
Στο 80’ ο Μάνουελ Ρόκα έκανε την πρώτη του αλλαγή στο ματς, με τον Ροτζέριο Μάρτινς να παίρνει τη θέση του Ρομέου. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ήρθε κι η λύτρωση για τον Πανθρακικό. Ο Ντιγκινί έκανε τη σέντρα από αριστερή προς την περιοχή, ο Ιγκόρ ανετράπη μες στην περιοχή από τον Νέτο κι ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε την άσπρη βούλα και κόκκινη κάρτα στον αμυντικό της Βέροιας.
 
Ο Βραζιλιάνος εκτέλεσε εύστοχα στο πέναλτι, πετυχαίνοντας, έτσι, το 10ο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα και πανηγυρίζοντας μαζί με τους συμπαίκτες του μπροστά από την κερκίδα όπου είχαν καθίσει οι ποδοσφαιριστές της Κ20 του Πανθρακικού, που νωρίτερα είχαν ηττηθεί με 2-0, από την αντίστοιχη ομάδα της Βέροιας.
 
Το 0-1 υπέρ του Πανθρακικού διατηρήθηκε ως και τη λήξη του παιχνιδιού, με τη Βέροια να ολοκληρώνει τον αγώνα με 9 παίκτες, λόγω της αποβολής και του Καλτσά, για μαρκάρισμα πάνω στον Ηλιάδη, που λίγο πριν είχε αντικαταστήσει τον Κάσες, με τον Χασομέρη να περνάει στο ματς, ως τρίτη αλλαγή, αντί του Τζάνη.
 
Έπειτα από το αποτέλεσμα αυτό, ο Πανθρακικός έφτασε τους 40 βαθμούς, ξέφυγε από τη ζώνη του υποβιβασμού και με νίκη απέναντι στη Skoda Ξάνθη, στην 34η αγωνιστική, στο ΔΑΚ Κομοτηνής και με τον κόσμο στο πλευρό του, θα πανηγυρίσει την παραμονή του στη Σούπερ Λιγκ για ακόμη μία χρονιά.

Η ταυτότητα του αγώνα:
 
ΒΕΡΟΙΑ (Γιώργος Λαναρής): Καντιμοίρης, Μαραγκός, Αραγονές, Καλί, Νέτο, Βεργώνης, Μπαλάφας, Ντουμίτρου (86' Καμπαγιέρο), Καλτσάς, Γεωργιάδης (66' Τάτος), Μπεν (28' Ναζλίδης).

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μάνουελ Ρόκα): Αθανασιάδης, Εμπόου, Μελίσσης, Μεχία, Ρομέου (80' Μάρτινς), Χρήστου, Τζάνης (90'+2' Χασομέρης), Μπαϊκαρά, Ντιγκινί, Κάσες (85' Ηλιάδης), Ιγκόρ.
 
Διαιτητής: Μάνταλος (ΕΠΣ Καβάλας).

Βοηθοί: Αλεξέας (ΕΠΣ Μεσσηνίας), Γεωργαράκος (ΕΠΣ Αθηνών).

Τέταρτος διαιτητής: Κομίνης (ΕΠΣ Θεσπρωτίας).
 
Σκόρερ: Ιγκόρ (83').

Κάρτες: Νέτο (26', 80'), Καντιμοίρης (53'), Καλτσάς (81', 86') Βεργώνης (81') – Ηλιάδης (86'), Ίγκορ (88'), Χασομέρης (90'+2'), Εμπόου (90'+6').

Κόκκινες κάρτες: Νέτο (80'), Καλτσάς (86').

Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Βέροιας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.