Νικη-ανασα στη μαχη της παραμονης για την Ελπιδα Σαπων

Ο Ρομπέρ έδωσε τη νίκη στην ομάδα των Σαπών σε ένα παιχνίδι που στιγματίστηκε από άσχημα γεγονότα στο φινάλε

Μία εξαιρετική συνεργασία του Χρήστου Βάσκου με τον Μπερτράν Ρομπέρ στο 65΄ με τον Γάλλο να χρήζεται σκόρερ ήταν αρκετή για την Ελπίδα Σαπών, ώστε να μείνει ζωντανή στη μάχη της παραμονής. Η ομάδα του Βασίλη Χαριτόπουλου επικράτησε με 1-0 του Μέγα Αλέξανδρου Ορφανίου σε ένα παιχνίδι το οποίο στο τέλος «κηλιδώθηκε» από την φραστική επίθεση των ανθρώπων του Μέγα Αλέξανδρου στην διαιτητική τριπλέτα με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για μη-καταλογισμό τέρματος στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Πως αγωνίστηκαν οι δύο ομάδες

Ο Βασίλης Χαριτόπουλος επέλεξε τον Νταφόπουλο κάτω από τα δοκάρια, έχοντας στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά τους Τζωρτζάκη, Σιδηρόπουλο, Κωσταρέλη και Τσορτανίδη. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Φούντας, Τριαντόπουλος έχοντας δεξιά τον Πασχάλη, αριστερά τον Ρομπέρ, προωθημένο τον Μπόζη και σε ρόλο κρυφού επιθετικού τον Βάσκο.

Ο Μπάμπης Χρυσοστομίδης επέλεξε στο βασικό σχήμα τον Τοπαλίδη κάτω από τα δοκάρια, έχοντας στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά τους Τουρασανίδη, Ζάντσιο, Σιάκκα και Βουζουλίδη. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Λάσπατζης, Αλεπίδης και Παντελίδης έχοντας δεξιά τον Τσακιρίδη, αριστερά τον Δουμάνη και στην κορυφή τον Χατζηκυριάκου.

Η εικόνα της αναμέτρησης

Το παιχνίδι υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ξεχνιόταν γρήγορα από τη μνήμη των λιγοστών φιλάθλων που είχαν δικαίωμα εισόδου στο ΔΑΚ.  Οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε ένα παιχνίδι με σέντρες με τους φιλοξενούμενους να έχουν την κατοχή της μπάλας, χωρίς να την μετουσιώσουν σε κάποια καλή στιγμή. Η μοναδική ευκαιρία στο πρώτο μέρος ήταν από πλευράς Σαπών με τον Ρομπέρ να γίνεται αποδέκτης της μπάλας από τον Πασχάλη, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Τοπαλίδη.

Στο δεύτερο μέρος η Ελπίδα ήταν λίγο πιο δραστήρια και αυτό «καρποφόρησε» στο 65΄ με τον Βάσκο να κινείται από τα δεξιά, να κάνει την σέντρα και τον Ρομπέρ με κεφαλιά να διαμορφώνει το τελικό 1-0. Η στιγμή του αγώνα καταγράφηκε λίγα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ορφανίου και κεφαλιά ποδοσφαιριστή των φιλοξενούμενων, η μπάλα σύμφωνα με τον διαιτητή και τον επόπτη δεν πέρασε τη γραμμή, κάτι που βρήκε τους ανθρώπους της ομάδας της Καβάλας να διαφωνούν, μπαίνοντας μέσα στο γήπεδο και ορμώντας στην διαιτητική τριπλέτα.  Τίποτα φυσικά δεν άλλαξε καθώς είχε ήδη ακουστεί το τελευταίο σφύριγμα και οι άνθρωποι της Ελπίδας πανηγύριζαν μία σημαντική νίκη, που τους κρατά ζωντανούς στη μάχη της παραμονής.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ελπίς Σαπών (Χαριτόπουλος): Νταφόπουλος, Τζωρτζάκης, Τσορτανίδης, Σιδηρόπουλος, Κωσταρέλης, Φούντας, Τριαντόπουλος, Πασχάλης (45΄ Τοπάλι), Μπόζης (77΄ Ευαγγέλου), Βάσκος (93΄ Χαριτόπουλος), Ρομπέρ

Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου (Χρυσοστομίδης): Τοπαλίδης, Τουρασανίδης (71΄ Σαββατιανός), Βουζουλίδης, Ζάντζιος, Αλεπίδης (58΄ Γιάννα), Σιάκκας, Χατζηκυριάκου (71΄ Παλληκαράς), Τσακιρίδης (58΄ Δαγκούλης), Παντελίδης, Δουμάνης (84΄ Παπαδόπουλος), Λάσπατζης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.