Νεοκλης Λεμονιδης: «Το μπασκετ ειναι το αθλημα της Κομοτηνης»

Ο τεχνικός του ΓΑΣ Κομοτηνή μίλησε στο «Ράδιο Παρατηρητής» για την πορεία του ΓΑΣ Κομοτηνή στη NationalLeague 1 και το όνειρο του να οδηγήσει την ομάδα στην EliteLeague

Ο Νεοκλής Λεμονίδης έχει συνδέσει το όνομα του με τον ΓΑΣ Κομοτηνή καθώς υπηρέτησε τον ιστορικό σύλλογο της πόλης μας τόσο σαν προπονητής όσο και σαν αθλητής στα χρυσά χρόνια της Α2. Πλέον βρίσκεται εκ νέου στο τιμόνι του ΓΑΣ οδηγώντας τον με ασφάλεια στο δρόμο των επιτυχιών στη NationalLeague 1. Ο τεχνικός της ομάδας τόνισε για την αγάπη που διαχρονικά έχουν οι Κομοτηναίοι για το μπάσκετ, δεν έκρυψε το όνειρο του να οδηγήσει τον ΓΑΣ στην EliteLeague (A2) ενώ εξήρε το ρόλο της διοίκησης, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο «θυμίζει διοικήσεις των χρόνων της Α2».

Ο λόγος στον ίδιο λοιπόν…

ΠτΘ: Ο κάθε αγώνας του ΓΑΣ είναι μία ιεροτελεστία και ο κόσμος ανταποκρίνεται στην προσπάθεια. Πώς βλέπεις την προσπάθεια και ποια είναι η σχέση του ΓΑΣ με τις υπόλοιπες ομάδες;

Ν.Λ.: Το μπάσκετ είναι το άθλημα της Κομοτηνής. Ανέκαθεν η πόλη ήταν μπασκετική και διαχρονικά στηρίζουμε το μπάσκετ στην πόλη. Έχουμε 5 ομάδες μπάσκετ, εμείς που είμαστε στη NationalLeague 1 και άλλες τέσσερις που είναι στη ΕΚΑΣΑΜΑΘ και μεταξύ μας αλληλοϋποστηριζόμαστε. Τα σαββατοκύριακα είναι ένας τόπος συνάντησης και για τις άλλες ομάδες που παίζουν. Πάντα υπήρχε και υπάρχει σχέση συνεργασίας ανάμεσα στις ομάδες για το καλό όλων.

ΠτΘ: Ποιο είναι το όνειρο σου για τον ΓΑΣ Κομοτηνή;

Ν.Λ.: «Το δικό μου το όραμα είναι να μπορέσει η ομάδα να αγωνιστεί κάποια στιγμή στην Α2 και αν είμαι εγώ στον πάγκο αυτό θα ήταν ιδανικό για μένα. Έχουμε καθιερωθεί στις εθνικές κατηγορίες. Υπάρχουν ομάδες που έφτασαν ψηλά και έπεσαν στο τοπικό. Εμείς δεν ξεφύγαμε ποτέ από τις Εθνικές κατηγορίες. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μία μεγάλη ομάδα στηριζόμενη με ντόπιους παίχτες. Για αυτό δουλεύουμε σαν ανδρική ομάδα αλλά και στις ακαδημίες σε συνεργασία με τις άλλες ομάδες. Αν η ομάδα σταθεροποιηθεί φέτος, ακόμα και του χρόνου με κάποιες προσεχτικές κινήσεις μπορεί να έρθει η άνοδος. Όταν κάτι κυνηγάς, συνήθως έρχεται»

ΠτΘ: Η έλευση του Σιγκούνα τάραξε τα λιμνάζοντα νερά της κατηγορίας. Πώς έγινε αυτή η προσθήκη;

Ν.Λ.: Θέλαμε έναν έμπειρο παίχτη που θα μας βοηθήσει αγωνιστικά και σαν νοοτροπία και στην προπόνηση. Για αυτό καταλήξαμε στον Σιγκούνα και αυτός ήρθε να ενισχύσει τον ΓΑΣ.

ΠτΘ: Για να μπορέσει μία ομάδα να προοδεύσει θέλει και ισχυρή διοίκηση. Ισχύει αυτό στον ΓΑΣ Κομοτηνή;

Ν.Λ.: Η Διοίκηση του ΓΑΣ κάνει μία μεγάλη προσπάθεια και θυμίζει εποχές διοικήσεων Α2. Ο καθένας έχει το ρόλο του. Λύνουν τα προβλήματα των παιδιών και τα βλέπουν σαν παιδιά τους. Αυτό είναι πολύ υγιές και ευχάριστο και αυτό βγαίνει στο γήπεδο.

ΠτΘ: Διαχρονικό μέλημα όλων των ανθρώπων που ασχολούνται με το μπάσκετ είναι το αναπτυξιακό κομμάτι. Ποια η γνώμη σου για αυτό;

Ν.Λ.: Φαίνεται πως η νέα διοίκηση της ΕΟΚ έχει εστιάσει σε αυτό το κομμάτι. Το αναπτυξιακό ήταν αυτό που έδωσε την ώθηση για την ανάπτυξη του αθλήματος. Είμαι αισιόδοξος πως θα αναρριχηθούμε εκ νέου τόσο στις μικρές εθνικές ομάδες όσο και στην ανδρική ομάδα. Σίγουρα μία τέτοια επιτυχία θα επηρέαζε θετικά το ενδιαφέρον των παιδιών για το άθλημα, θα παίζουν περισσότερο το άθλημα και έτσι μπορεί να γίνει όταν ο ΓΑΣ πηγαίνει καλά στην Κομοτηνή.

ΠτΘ: Πώς βλέπεις την πορεία των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη;

Ν.Λ.: Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε τα προβλήματα της εκκίνησης, έχει βρει χημεία και πάει για να πάρει μία θέση στην πρώτη τετράδα. Ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλό ρόστερ, καλύτερο από το περσινό, θα βρει τις ισορροπίες του και πιστεύω πως αν βγει στην 8άδα δύσκολα να χάσει 3 ματς στη σειρά. Ίσως είναι μία ευκαιρία να δούμε ξανά δύο ελληνικές ομάδες στο Final-4. Η τεχνογνωσία που έχουμε στο μπάσκετ, μας επιτρέπει να κάνουμε επιτυχίες με μικρότερο μπάτζετ από ό,τι οι άλλες ομάδες άλλων χωρών. Για αυτό και βλέπουμε και τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες να προχωράνε στην Ευρώπη.

ΠτΘ: Κλείνοντας ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο της Κομοτηνής;

Ν.Λ.: Θέλουμε ακόμα περισσότερη υποστήριξη από τον κόσμο της πόλης μας. Θέλουμε δυναμικά να βρίσκεται στο πλευρό μας η φίλαθλη κοινότητα της πόλης στο κλειστό του 2ου λυκείου και να μας βοηθάνε να έρθουν οι νίκες».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.