Νεο μοντελο αναπτυξης στις ακαδημιες του ΓΑΣ Κομοτηνη

Στόχος να φτάσει ψηλά η ομάδα της Κομοτηνής με ντόπιους αθλητές

Νέα εποχή ξημερώνει στις ακαδημίες μπάσκετ του ΓΑΣ Κομοτηνή καθώς υιοθετήθηκε από τον σύλλογο της ομάδας το μοντέλο ανάπτυξης που ακολουθείται στο Αμερικάνικο Επαγγελματικό μπάσκετ (Junior NBA)

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΓΑΣ Κομοτηνή

Μετά από πολλά χρόνια στα γήπεδα, πολλές χαρές και λιγότερες λύπες, και προσαρμοζόμενοι στα σημεία των καιρών, όπως και στις επιταγές της τοπικής μας κοινωνίας, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την αγωνιστική στροφή της ομάδας σε ένα ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, βασισμένο στην προσπάθεια απόλυτης εκμετάλλευσης και ανάπτυξης νέων αθλητών από την περιοχή μας.

Στο πλαίσιο αυτό, βασισμένοι στο πρότυπο ανάπτυξης των νέων αθλητών του Αμερικάνικου Επαγγελματικού Μπάσκετ (jrnba) στις ακαδημίες μας, έχουμε ως επίκεντρο την δημιουργία ενός ανδρικού/γυναικείου τμήματος, που θα αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από γηγενείς παίκτες, αλλά και παίκτες με μόνιμη διαμονή στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα, εκμεταλλευόμενοι την τεχνολογία δημιουργούμε συνθήκες πρωτοποριακές για τον Ελλάδικο χώρο στην προπόνηση, γεύση των οποίων ήδη πήραν οι μικροί αθλητές της ακαδημίας μας στις δωρεάν προπονήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Ιούνιο.
Η σταδιακή εφαρμογή του Μοντέλου Ανάπτυξης, ξεκίνησε άμεσα και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα επόμενα χρόνια. Στόχος στο τέλος αυτής της περιόδου, η ομάδα μας να έχει προωθήσει από τις υποδομές τις, αθλητές που θα έχουν ενεργό αγωνιστικό ρόλο στην ομάδα μας και θα είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν τις πιθανότητες τους σε ανώτερο μπασκετικό επίπεδο.

Ήδη για το επερχόμενο πρωτάθλημα της Β Έθνικης κατηγορίας, η ομάδα επέλεξε ο κορμός της να απαρτίζεται από πολλούς παίκτες βγαλμένους από τις ακαδημίες της πόλης μας, και ο μέσος όρος ηλικίας είναι μακράν ο χαμηλότερος των τελευταίων ετών.
Γνωρίζουμε ότι η προσπάθεια αυτή είναι δύσκολη, αλλά πιστεύουμε με επιμονή και προσήλωση στο Μοντέλο Ανάπτυξης, μακροπρόθεσμα η ομάδα μας θα πετύχει τον στόχο της που δεν είναι άλλος από την ανάδειξη των αθλητών.

Η διοίκηση σε συνεργασία με το προπονητικό επιτελείο εργάζονται ήδη σκληρά προς την εκπλήρωση των στόχων αυτών και θα προσπαθήσουν να κάνουν το καλύτερο δυνατό για να υποστηρίξουν τους αθλητές μας. Στην κατεύθυνση αυτή, έχουν ήδη επιτευχθεί και εξετάζονται και άλλες συνεργασίες με φορείς της περιοχή μας (πανεπιστήμιο, τοπική αυτοδιοίκηση, Περιφέρεια, Ιδιωτικά κέντρα υποστήριξης Αθλητών).

Μένοντας λοιπόν πιστοί στο μεγαλόπνοο αυτό σχέδιο είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη λειτουργίας των ακαδημιών μας από 1η Σεπτεμβρίου 2021. Είμαστε έτοιμοι να σας υποδεχθούμε στις εγκαταστάσεις μας (2ο Λύκειο και 2ο Γυμνάσιο Κομοτηνής). Εναρμονισμένοι με το πρωτόκολλο της Γ.Γ.Α. για την λειτουργία των ακαδημιών και με πολύ μεράκι και όρεξη για δουλειά.

Για πληροφορίες και εγγραφές στην γραμματεία του συλλόγου: 2ο Λύκειο Κομοτηνής, καθημερινά!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.