Νεες πρωτιες για τους αθλητες του τμηματος παλης του ΑΣ Δημοκριτειο

Δύο χρυσά μετάλλια κέρδισαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων οι αθλητές του τμήματος

Με δύο χρυσά μετάλλια επέστρεψαν από το πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων- Κορασίδων οι αθλητές του τμήματος πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο, προσθέτοντας στην ήδη εντυπωσιακή αποκομιδή πανελληνίων διακρίσεων του τμήματος για το 2016.
 
Συγκεκριμένα τα παιδιά του τμήματος, από τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Παμπαίδων, Παίδων – Κορασίδων και Εφήβων κατέκτησαν 5 χρυσά μετάλλια και 2 ασημένια, τα οποία θα ήταν περισσότερα, αν ένας εκ των αθλητών του συλλόγου δεν είχε πρόβλημα τραυματισμού που δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί σε δύο διοργανώσεις όπου ήταν φαβορί για την πρώτη θέση. Αυτός ήταν ο Χρήστος Σκόνδρας, ο οποίος μαζί με την Αθηνά Γιαγτζόγλου και τον Αργύρη Γκρηγκοριάν ταξίδεψαν στην Μεσσήνη όπου πραγματοποιήθηκε το πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.
 
Η Αθηνά Γιαγτζόγλου αναδείχτηκε πρώτη στα 46 κιλά, όπως και πρώτος αναδείχτηκε ο Αργύρης Γκρηγκοριάν στα 50 κιλά, παίρνοντας και το εισιτήριο για τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί στη Σουηδία τον Ιούλιο, και το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη Γεωργία τον Σεπτέμβριο.
 
Ο Χρήστος Σκόνδρας δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του και να αγωνιστεί, όμως σε συνεννόηση που είχε ο προπονητής του τμήματος κ. Θόδωρος Καρυπίδης με άλλους προπονητές, οι οποίοι γνωρίζουν από προηγούμενους αγώνες τις δυνατότητες του αθλητή, συμφώνησαν ότι πριν το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του, θα πάρει μέρος σε διάφορα τουρνουά και εκεί θα κριθεί αν θα συμμετάσχει και αυτός στην ευρωπαϊκή διοργάνωση. 

Δυναμική παρουσία στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα της πάλης


Συνολικά τα άτομα που θα λάβουν μέρος στο πανευρωπαϊκό και το παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι η Αθηνά Γιαγτζόγλου από τις κορασίδες, ο Αργύρης Γκρηγκοριάν, και ο Χρήστος Σκόνδρας, αν καταφέρει αν ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού, από τους Παίδες ενώ στην κατηγορία των Εφήβων στα διεθνή πρωταθλήματα θα συμμετάσχει ο Νάρεκ Γκρηγκιοριάν.
 
Από εδώ και πέρα για το σύλλογο ξεκινά η προετοιμασία για τα τουρνουά, με τουλάχιστον δύο διεθνή τουρνουά για κάθε παιδί, ώστε να έχουν την ευκαιρία, σύμφωνα με τον κ. Καρυπίδη, να συναντήσουν τους αντιπάλους ενάντια στους οποίους θα παλέψουν στα πανευρωπαϊκά και στα παγκόσμια πρωταθλήματα.
 
Το πρώτο τουρνουά, στο οποίο θα λάβουν μέρος οι αθλητές της κατηγορίας Παίδων Κορασίδων, θα λάβει χώρα στη Σμύρνη από τις 27 έως τις 29 Μαΐου.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως το τμήμα πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο, είναι το μοναδικό τμήμα του συλλόγου που δεν έχει συνδρομή, για αυτό και υποχρεώνεται να απευθυνθεί στη βοήθεια των ιδιωτών για να μπορέσουν τα παιδιά του να συμμετάσχουν σε πανελλήνια και διεθνή πρωταθλήματα ενός ολυμπιακού αθλήματος, καταφέρνοντας να νικήσουν τους καλύτερους όλης της Ελλάδας και να φέρουν πανελλήνιες και διεθνείς διακρίσεις στην Κομοτηνή, ενώ οι πρωταθλητές του παίρνουν και μόρια για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια.
 
Ο κ. Καρυπίδης ευχαρίστησε για τη βοήθειά τους και την ενίσχυσή τους για τη συμμετοχή στο τελευταίο πρωτάθλημα τους κ. Βασίλη Πηλικίδη και Χρήστο Κωστάκη, που ενίσχυσαν το τμήμα για να μπορέσουν τα παιδιά να φέρουν τα αποτελέσματα στην Κομοτηνή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.