National League 1: Εκανε το πρωτο βημα ο ΓΑΣ Κομοτηνη

Με φοβερή άμυνα νίκησε τη Γέφυρα και έκανε το 1-0 στη σειρά των Play Off

Πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση, ο ΓΑΣ Κομοτηνή επικράτησε με 77-60 της Γέφυρας στο πρώτο παιχνίδι της σειράς για τα Play Off ανόδου της National League 1. Η ομάδα του coach Λεμονίδη, παίρνοντας ώθηση από τον κόσμο που γέμισε ασφυκτικά το κλειστό γυμναστήριο του 2ου λυκείου έβγαλε τρομερή ενέργεια σε άμυνα και επίθεση φτάνοντας στη νίκη.

Πρώτος σκόρερ του ΓΑΣ και της αναμέτρησης ήταν ο Ανδρέας Περρής με 22 πόντους και 3 τρίποντα ενώ ακολούθησαν σε σκοράρισμα και απόδοση οι Σιγκούνας (16) και Αρχιμανδρίτης (12). Καταλυτική η συνεισφορά του Γιάννου Αβδάλα σε επιθετικά ριμπάουντ και ενέργεια σε κάθε πλευρά του παρκέ.

Η εικόνα της αναμέτρησης:

Ο Νεοκλής Λεμονίδης επέλεξε στο βασικό σχήμα τους Κάφφκε, Αβδάλα, Σιγκούνα, Περρή και Χριστοδούλου με τους φιλοξενούμενους να πατάνε καλύτερα στο παρκέ με το ξεκίνημα, παίρνοντας προβάδισμα με 2-9 (6΄). Η είσοδος του Αρχιμανδρίτη και του Δρέλλα εξισορρόπησαν την κατάσταση σε άμυνα και επίθεση με τον ΓΑΣ να παίρνει τα ηνία στο σκορ με 12-11. Η Γέφυρα όμως έβγαλε εκ νέου αντίδραση και με τρίποντο του Κελεσίδη στην εκπνοή του πρώτου δεκαλέπτου προηγήθηκε με 13-16. Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν μία αμυντική παράσταση για τον ΓΑΣ καθώς δέχθηκε μόλις 5 πόντους ενώ με κορυφαίο τον Περρή και Σιγκούνα πήρε προβάδισμα με διψήφιο αριθμό πόντων με το φινάλε του ημιχρόνου (33-21).

Η έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου είχε αντίστοιχη εικόνα με το φινάλε με τον ΓΑΣ να προηγείται με 39-21 ωστόσο η Γέφυρα με κορυφαίο τον Χρυσόπουλο που ήταν ασταμάτητος έμεινε στη διεκδίκηση της αναμέτρησης φτάνοντας μέχρι το -9 λίγο πριν το φινάλε της τρίτης περιόδου. Ο ΓΑΣ εκ νέου βρήκε λύσεις με τους Σιγκούνα, Αρχιμανδρίτη αλλά και τους Αβδάλα, Φιλοξενίδη φτάνοντας ξανά τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα και το 77-60 να διαμορφώνεται φυσιολογικά βάσει της εικόνας των δύο ομάδων.

ΓΑΣ Κομοτηνή και Γέφυρα θα τεθούν εκ νέου αντιμέτωπες την Τετάρτη στη Γέφυρα με τον ΓΑΣ Κομοτηνή να θέλει να κάνει το 2-0 και να πάρει την πρόκριση αλλά τη Γέφυρα να ψάχνει αντίδραση στον εγωισμό των έμπειρων παιχτών της ώστε με νίκη να φέρει ξανά τη σειρά στην Κομοτηνή.

ΓΑΣ Κομοτηνή-Γέφυρα 77-60

Διαιτητές: Ξενικάκης-Γεωργούλης-Χατζηχαρίσης

Δεκάλεπτα: 13-16, 33-21, 56-45, 77-60

ΓΑΣ Κομοτηνή (Λεμονίδης): Σιγκούνας 16(1), Αρχιμανδρίτης 12(1), Χριστοδούλου, Περρής 22(3), Αβδάλας 9, Μπίλιος 2, Δρέλλας 2, Φιλοξενίδης 7(1), Κάλτσος 5, Ζότος, Κάφφκε 2.

ΜΓΣ Γέφυρας (Δαδάλας): Χρυσόπουλος 21(2), Καλαϊτζίδης, Φόρογλου 9(2), Σιώπης 3(1), Μαλανδρής 4(1), Κελεσίδης 11(1), Παππάς 1, Βακουφτσής 9(1), Λαμπρόπουλος, Στράτος 2.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.