Μυηση στο στιβο των γηπεδων και της ζωης

Για δεκάδες νεαρούς μαθητές, που έλαβαν μέρος στην 1η Γιορτή Αθλητισμού

Παρότι ο καιρός την Κυριακή βάλθηκε να χαλάσει τα σχέδια των διοργανωτών της 1ης Γιορτής Αθλητισμού στην Κομοτηνή, τα «τερτίπια» του δεν ήταν ικανά για να ακυρώσουν τις μεγάλες προσδοκίες, που δημιούργησε η πρωτοβουλία, κυρίως στους δεκάδες νεαρούς μαθητές, οι οποίοι είχαν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για το ραντεβού με τα αθλήματα του κλασικού αθλητισμού και με τα αθλητικά ιδεώδη. Ελέω της συνεχούς και κατά διαστήματα ισχυρής βροχόπτωσης, το ραντεβού μετατέθηκε από την κεντρική πλατεία στο κλειστό γυμναστήριο του δήμου Κομοτηνής. Αυτό δεν πτόησε ούτε τους διοργανωτές, ούτε βεβαίως τους δεκάδες μικρούς αθλητές, που γέμισαν το γυμναστήριο και απέδειξαν ότι «διψούν» για άθληση, αρκεί να βρουν τα κατάλληλα ερεθίσματα.

Για περισσότερες από τρεις ώρες έπαιξαν, αθλήθηκαν, χόρεψαν και διασκέδασαν, ενώ η ιδιαίτερη στιγμή στην όλη εκδήλωση ήταν όταν στο παρκέ εμφανίστηκαν οι πρωταθλητές στο ακόντιο, αλλά και «πρωταθλητές»… στην πένα, κ.κ. Άννα Βερούλη και Νίκος Μιχαλόπουλος. Μετά από πρόσκληση των διοργανωτών, της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής και του Συλλόγου «ΠΑΣ Πρωταθλητών», αλλά και του βιβλιοπωλείου «Δημοκρίτειο». Οι δύο καταξιωμένοι αθλητές, που διακρίνονται και για το συγγραφικό τους έργο, βρέθηκαν ανάμεσα στους νεαρούς μαθητές από την πόλη μας, για να τους μυήσουν με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο στις ιδέες και τις αξίες του αθλητισμού*. 

Νατάσα Λιβεριάδου «Πραγματικά με ενθουσίασε και με συγκίνησε ο τρόπος με τον οποίο προβλήθηκε ο στίβος και ο κλασικός αθλητισμός»

Το στοίχημα της πρώτης γιορτής αθλητισμού, παρά τις αντιξοότητες που προκάλεσε ο καιρός, κατά γενική ομολογία κερδήθηκε. Σε αυτό συνηγορούν όχι μόνο οι εικόνες με τους πολυάριθμους μαθητές, που έλαβαν μέρος στη γιορτή, αλλά η χαρά κυρίως και ο ενθουσιασμός που διαγράφονταν στα πρόσωπά τους. Την έκδηλη ικανοποίησή της για την έκβαση της πρωτοβουλίας εξέφρασε η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ, κ. Νατάσα Λιβεριάδου. «Εμένα που είμαι άνθρωπος του αθλητισμού», σημείωσε, «πραγματικά με ενθουσίασε και με συγκίνησε ο τρόπος με τον οποίο προβλήθηκε ο στίβος και ο κλασικός αθλητισμός». «Πραγματικά εντυπωσιάστηκα και χάρηκα ιδιαίτερα», συμπλήρωσε. «Και το μήνυμα που βγαίνει», συνέχισε, «είναι ότι πρέπει να στηρίζουμε τις προσπάθειες όλων των ανθρώπων, ειδικά όταν έχουν να κάνουν με καινοτόμες πρωτοβουλίες σαν κι αυτή που έγινε σήμερα. Όπως κι αυτό που λέμε κάθε φορά, ότι οι γονείς πρέπει να στηρίζουν τις προσπάθειες των παιδιών, να τα βάζουν στους στίβους, να τα βάζουν σε οποιοδήποτε άθλημα, για να μπορέσουμε να κάνουμε πρώτα-πρώτα ανθρώπους υγιείς, με σώμα καλό, με μυαλό καλό, ικανούς να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα». «Ο δήμος Κομοτηνής είναι εδώ», τόνισε κλείνοντας η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ, «και είμαστε αρωγοί σε κάθε σύλλογο, σε κάθε προσπάθεια, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με τις δυνάμεις, που έχουμε». 

Φωτεινή Θάνου «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γιατί παρότι ο καιρός ήταν εναντίον μας, καταφέραμε να γεμίσουμε ένα κλειστό γήπεδο με παιδικά χαμόγελα και παιδικές φωνές»


Το ίδιο ικανοποιημένη εμφανίστηκε και η κ. Φωτεινή Θάνου, γραμματέας του έτερου διοργανωτή, του νεοσύστατου Συλλόγου ΠΑΣ Πρωταθλητών. «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γιατί παρότι ο καιρός ήταν εναντίον μας», σημείωσε, «καταφέραμε να γεμίσουμε ένα κλειστό γήπεδο με παιδικά χαμόγελα και παιδικές φωνές, να μυήσουμε τα παιδιά στα αθλήματα του στίβου, σε παιγνιώδη μορφή πάντα, να διασκεδάσουμε αλλά και να τους περάσουμε και το μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι και μέσα και έξω από το γήπεδο». Η κ. Θάνου εξέφρασε την προσδοκία η γιορτή αθλητισμού να καταστεί θεσμός τα επόμενα χρόνια, ώστε να μυηθούν όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά στον αθλητισμό και ειδικότερα στον στίβο. Με την ευκαιρία γνωστοποίησε ότι μέσα στον επόμενο μήνα μάλιστα ο ΠΑΣ Πρωταθλητών θα διοργανώσει σειρά προπονητικών συναντήσεων, με σκοπό «να μάθουν τα παιδιά πώς είναι να αγωνίζεσαι και να προσπαθείς και ότι μια επιτυχία ή μια αποτυχία δεν είναι κάτι, το οποίο πρέπει να μας σταματά, είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας δίνει δύναμη και κίνητρο για να συνεχίσουμε».

Θερμές ευχαριστίες προς όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του εγχειρήματος


Η κ. Θάνου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους συνετέλεσαν στην επιτυχία του εγχειρήματος, κατά πρώτον την κ. Λιβεριάδου και τον δήμο Κομοτηνής, καθώς επίσης τους: Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των δημοτικών σχολείων της Κομοτηνής, Εμπορικό Σύλλογο, ΟΕΒΕΣ Ροδόπης, Χρύσα Ηλιάδου – Λογοθεραπεύτρια My School – Ξένες Γλώσσες, Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε., Ε.Ο.Δ. Ροδόπης, Πατρωνίδου Κατερίνα -Παιδίατρο Πολυχρονίδου Δήμητρα – Φυσικοθεραπεύτρια, Φίλαθλος – Καφενείο, Let’s Dance – Γυμναστήριο και ECDL Διακτινισμός. Φυσικά θερμές ήταν οι ευχαριστίες της προς τους κ.κ. Νίκο Μιχαλόπουλο και Άννα Βερούλη, όπως επίσης προς τους προπονητές και τους αθλητές του ΠΑΣ Πρωταθλητών και τους εθελοντές φοιτητές της ειδικότητας στίβου. 

*Στο αυριανό φύλλο του «ΠτΘ» θα φιλοξενήσουμε τις συνεντεύξεις, που μας παραχώρησαν η κ. Βερούλη και ο κ. Μιχαλόπουλος, με αφορμή την παρουσία τους στην πόλη μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.