Μουντιαλ 2022: Η ωρα της αληθειας

Μέσι εναντίον Μ' Μπαπέ

H ώρα της αλήθειας στο Μουντιάλ 2022 έφτασε. Σήμερα, στις 17:00, στον μεγάλο τελικό που θα διεξαχθεί στο στάδιο Λουσαΐλ του Κατάρ, η Αργεντινή θα αντιμετωπίσει την κάτοχο του τίτλου, Γαλλία. Ο τελικός του Μουντιάλ του Κατάρ θα μεταδοθεί από τον ΑΝΤ1 και τον ΑΝΤ1+.

Ενώ υπάρχουν παγκοσμίου φήμης ταλέντα και αστέρες και στις δύο πλευρές, η τελική «μάχη» για το τρόπαιο έχει σε μεγάλο βαθμό χαρακτηριστεί ως αναμέτρηση μεταξύ των δύο συμπαικτών της Παρί Σεν Ζερμέν. Του Λιονέλ Μέσι και του Κιλιάν Μ’ Μπαπέ, που θεωρούνται ευρέως ως οι δύο καλύτεροι ποδοσφαιριστές στον κόσμο αυτή τη στιγμή.

«Σφίγγει τα δόντια» ο Ζιρού στη Γαλλία

Πρόβλημα τελευταίας στιγμής για τους Γάλλους ο Ολιβιέ Ζιρού, ο οποίος χτύπησε στο γόνατο αλλά αναμένεται να «σφίξει τα δόντια». Οι Ραφαέλ Βαράν, Ιμπραχίμα Κονατέ και Κίνγκσλεϊ Κομάν, οι οποίοι λόγω ίωσης δεν έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα της Παρασκευής, έδωσαν κανονικά το «παρών» στη χθεσινή προπόνηση.

Επίσης, και ο μέσος των «τρικολόρ», Ορελιέν Τσουαμενί, αλλά και ο αριστερός φουλ μπακ, Τεό Ερναντέζ, οι οποίοι επίσης δεν γυμνάστηκαν την Παρασκευή, βρέθηκαν επίσης στον αγωνιστικό χώρο με τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους και θα είναι κανονικά στη διάθεση του Ντιντιέ Ντεσάν.

Το στρατόπεδο της Αργεντινής

Στο τελευταίο Μουντιάλ του Μέσι, η «αλμπισελέστε» θέλει να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο για πρώτη φορά από το μακρινό 1986 και τρίτη φορά συνολικά στην ιστορία της. Μοναδικό πρόβλημα για τον τεχνικό της Αργεντινής, Λιονέλ Σκαλόνι ο Πάπου Γκόμες, ο οποίος δεν έχει αναρρώσει και θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση από τον πάγκο.

Υπερτερούν οι Νοτιοαμερικανοί

Ο σημερινός τελικός  θα είναι η 13η συνάντηση ανάμεσα στην Αργεντινή και τη Γαλλία. Οι Νοτιοαμερικανοί έχουν 6 νίκες, οι Γάλλοι 3, ενώ 3 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα.

Σε επίπεδο Μουντιάλ, η Αργεντινή νίκησε στα δύο πρώτα… ανταμώματά τους το 1930 και το 1978, όμως πριν από 4 χρόνια, το 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας, οι «μπλε» νίκησαν με 4-3 την «αλμπισελέστε» στους «16» κι έκαναν το πρώτο, μεγάλο βήμα τους για την κατάκτηση του δεύτερου τροπαίου τους.

Πιθανές ενδεκάδες

Διαιτητής του μεγάλου τελικού ορίστηκε ο 41χρονος Πολωνός, Σιμόν Μαρτσίνιακ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Πάβελ Σοκολνίσκι, Τομας Λίστκιεβιτς, ενώ τέταρτος ρέφερι θα είναι ο Αμερικανός Ισμαΐλ Έλφαθ.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Εμ. Μαρτίνες – Μολίνα, Ρομέρο, Οταμέντι, Ακούνια – Ντε Πολ, Φερνάντες, Μακάλιστερ – Ντι Μαρία, Μέσι, Άλβαρες..

ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς – Κουντέ, Βαράν, Ουπαμεκανό, Τεό Ερναντέζ – Τσουαμενί, Ραμπιό, Γκριεζμάν – Ντεμπελέ, Μ’ Μπαπέ, Ζιρού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.