Μεταλλια και ομορφες εμπειριες για την ομαδων Special Olympics του Συλλογου «Αγιοι Θεοδωροι»

13 αθλητές έδωσαν το παρών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Η ομάδα των Special Olympics Hellas του Συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης Άγιοι Θεόδωροι συμμετείχε από τις 26 έως τις 28 Μαΐου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Special Olympics Hellas που διεξήχθη στο Λουτράκι. Στην αποστολή συμμετείχαν 13 αθλητές, 5 γυμναστές και συνοδοί του Συλλόγου. Οι αυξημένες επιδόσεις των αθλητών έγιναν εμφανείς στο πρωτάθλημα και φυσικά διακρίθηκαν και αποκόμισαν πολλά μετάλλια. Συγκεκριμένα την πρώτη ημέρα των αγώνων έλαβαν Xρυσό μετάλλιο στην κολύμβηση η Πιπερκάκη Κωνσταντίνα και ο Ρουμπίδης Ζήσης, στα 100m ανδρών ο Ποζίδης Πέτρος, στα 100m ανδρών ο Φωτιάδης Γιώργος και στο ακόντιο ο Ματακάκης Αθανάσιος. Αργυρό μετάλλιο έλαβε η ομάδα Bocce του Συλλόγου η οποία απαρτίζεται από την Ματακάκη Βασιλική, Μπιλμπέρη Χριστίνα, Μουσταφά Μουσταφά και Ακραμπά Χασάν Τζιχάτ. Επίσης αργυρό μετάλλιο στα 100m ανδρών έλαβε ο Πιπερκάκης Γιάννης, στο ακόντιο ο Φωτιάδης Γιώργος και ο Τεμεκουνίδης Γιώργος. Χάλκινο μετάλλιο έλαβε στο ακόντιο ο Βερβερίδης Μιχάλης ενώ τη διάκριση της 4ης θέσης κατέκτησαν στο ακόντιο ο Ποζίδης Πέτρος και στα 100m ανδρών ο Τμεμεκουνίδης Γιώργος. Την δεύτερη ημέρα των αγώνων έλαβαν Χρυσό μετάλλιο η Χιονά Χρυσή στο softball γυναικών και στην σκυταλοδρομία 4 Χ 100m η ομάδα ανδρών του Συλλόγου η οποία απαρτίζεται από τον Ποζίδη Πέτρο, Φωτιάδη Γιώργο, Πιπερκάκη Γιάννη και Τεμεκουνίδη Γιώργο. Αργυρό μετάλλιο έλαβε ο Ματακάκης Θανάσης στην σφαίρα ανδρών και η Χιονά Χρυσή στο άλμα εις μήκος χωρίς φόρα. Χάλκινο μετάλλιο έλαβε ο Βερβερίδης Μιχάλης στην σφαίρα ανδρών, ο Πιπερκάκης Γιάννης στο άλμα εις μήκος ανδρών και η Πιπερκάκη Κωνσταντίνα στα 25 m ύπτιο στην κολύμβηση.

Κατά την διάρκεια των αγώνων οι αθλητές διακατέχονταν από την ευγενή άμιλλα που αποτελεί την μέγιστη αξία των αγώνων. Έκαναν καινούργιες φιλίες, γνώρισαν νέους τόπους και γέμισαν με πολλές εικόνες, εμπειρίες και όμορφες στιγμές που θα τους μείνουν για πάντα αξέχαστες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από το 2022 ο οργανισμός των Special Olympics Hellas έχει υπογράψει Συμφωνία Συνεργασίας με τον Δήμο Κομοτηνής και η ομάδα του Συλλόγου αποτελεί τον εκπρόσωπο της πόλης μας.

Συμμετοχή του Συλλόγου και στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Ατόμων με Αναπηρία

Παράλληλα, η χορευτική ομάδα του Συλλόγου συμμετείχε στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Ατόμων με Αναπηρία το οποίο διοργανώθηκε στην Καρδίτσα από τις 23 έως τις 26 Μαΐου από την Σχολή χορού Δρυάδες εν πλω και την κ. Καραπαναγιώτη Μαρία. Η ομάδα του Συλλόγου αποτελούνταν από έξι ωφελουμένους και έξι φοιτήτριες της ειδικότητας της ρυθμικής γυμναστικής του τμήματος του Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Η ομάδα του Συλλόγου διαγωνίσθηκε στον σύγχρονο χορό και βραβεύτηκε για την Ισορροπία, την Αρμονία και την Συντονισμένη Εκτέλεση. Ήταν μία πρωτόγνωρη και μοναδική εμπειρία για όλους που στόχο είχε την προώθηση της ένταξης των ατόμων με αναπηρία στον πολιτισμό και την μείωση του κοινωνικού αποκλεισμού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.