Μεγαλη η συμμετοχη στους δυο δρομικους αγωνες στην Κομοτηνη

Πάνω από 1.000 άτομα πλημμύρισαν τους δρόμους το βράδυ του Σαββάτου για τον νυχτερινό αγώνα δρόμου

Ενθουσιασμός και στον ημιμαραθώνιο των 21 χλμ το πρωί της Κυριακής

Με μεγάλη επιτυχία έλαβαν χώρα το βράδυ του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής δύο δρομικά δρώμενα, που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο του 31ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, σε συνεργασία με τους Rodopi Runners, τον Αθλητικό Σύλλογο Ηρόδικο, την Περιφέρεια ΑΜΘ και το Δήμο Κομοτηνής.

Πρόκειται για τον Νυχτερινό Αγώνα 5 χλμ, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 10 Ιουνίου με τη συμμετοχή να ξεπερνά τα 1.000 άτομα, που γέμισαν τους δρόμους της πόλης, και στον οποίο συμμετείχαν άνθρωποι όλων των ηλικιών αλλά και ολόκληρες οικογένειες.

Το πρωί της Κυριακής έλαβε χώρα ο 2ος  Ημιμαραθώνιος Ροδόπης, με τους δρομείς να διαγωνίζονται ξεκινώντας από την Κομοτηνή και τρέχοντας στους δρόμους της Ροδόπης.

Πρώτος τόσο στον νυχτερινό αγώνα, όσο και στον Ημιμαραθώνιο, ήταν ο Δημήτρης Αρδάλης, από τη Γουμένισσα Κιλκίς, τον οποίο συνδέουν ισχυροί δεσμοί με την πόλη μας, μιας και φοίτησε στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.

Όπως τόνισε, έτρεξε στον νυχτερινό αγώνα, και μέχρι που ξύπνησε το πρωί της Κυριακής αμφιταλαντευόταν αν θα τρέξει στον ημιμαραθώνιο, μιας και αυτή την περίοδο προετοιμάζεται για το Run Greece στη Λάρισα, και ανησυχούσε για την κούραση, τελικά όμως ένας φίλος του, του είπε να πάνε και αποφάσισε να συμμετάσχει.

Ήταν βέβαια η πρώτη φορά που έτρεχε στο συγκεκριμένο αγώνα, μιας και ασχολείται μόνο τους τελευταίους 8 μήνες με το τρέξιμο, όμως ήρθε στην Κομοτηνή γιατί ένα μέρος της καρδιάς του, μετά τα φοιτητικά χρόνια στην πόλη, παραμένει σε αυτή, συνδυάζοντας το σαν μια εκδρομή που θα φέρει πίσω αναμνήσεις.

Όσο για την διαδρομή του ημιμαραθωνίου, σημείωσε πως δεν ήταν πολύ δύσκολη, σε ένα ωραίο τοπίο και φύση, ενώ η διοργάνωση, από την εμπειρία του τουλάχιστον, ήταν από τις καλύτερες, και έμεινε πολύ ευχαριστημένος από τη σήμανση, τους εθελοντές και την όλη εμπειρία.

Σκοπός του είναι να συνεχίσει να τρέχει, να βελτιώνεται, και έχει βάλει υψηλούς στόχους, να κάνει πρωταθλητισμό στον τομέα αυτό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.