Με το βαθμο της ισοπαλιας «δραπετευσε» απο τη Νεα Σμυρνη ο Πανθρακικος

Πανιώνιος-Πανθρακικός 1-1

Με το βαθμό της ισοπαλίας, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, κατάφερε να δραπετεύσει ο Πανθρακικός από τη Νέα Σμύρνη απέναντι στον Πανιώνιο για την 5η αγωνιστική της Super League χάρη στο πολύ όμορφο γκολ που πέτυχε ο Νίκολα Ντιγκινί στο 93ο λεπτό. 

Το φιλμ του αγώνα

Μοιρασμένο και χωρίς αξιοσημείωτες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν το πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού, στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Ο Πανθρακικός κρατούσε τον αντίπαλό του μακριά από την εστία του Αθανασιάδη, ενώ στην αντίπερα όχθη απείλησε ουσιαστικά σε μια περίπτωση τον Πανιώνιο. Αυτή ήταν κι η πρώτη φάση του αγώνα στο 5’, όταν ο Ροτζέριο έκανε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι για τον Ντιγκινί, αλλά ο Γάλλος δε σημάδεψε σωστά.
 
Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους είχαν μια σημαντική ευκαιρία στο 21ο λεπτό, με το σουτ που επιχείρησε ο Βιγιάλμπα έξω από την περιοχή να σταματά στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας της ομάδας του Πανθρακικού. Ο ρυθμός του ματς στη συνέχεια έπεσε, όμως οι «κυανέρυθροι» ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 38’. Ο Μπακασέτας έκανε τη σέντρα από τα αριστερά κι ο Καραμάνος έκανε την προβολή προ του Σερφά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.
 
Με τον Πανιώνιο να έχει το προβάδισμα στο σκορ, ο Πανθρακικός στην επανάληψη μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να επιβάλλει το παιχνίδι του και να προσπαθήσει να φτάσει στην ισοφάριση. Μάλιστα, στο 53’ ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος έκανε την πρώτη του αλλαγή, με τον Βάλτερ να αντικαθιστά τον Μαρκόπουλο. Η είσοδος του Ισπανού βοήθησε την ομάδα της πόλης μας να γίνει πιο πιεστική κι επιθετική και να φτάσει σε υψηλά επίπεδα το ποσοστό κατοχής της μπάλας. Στο 65’ έγινε και η δεύτερη αλλαγή, με τον Ηλιάδη να παίρνει τη θέση του Ροτζέριο στο χώρο της μεσαίας γραμμής.
 
Στο 71’, σε μια επίθεση που ξεκίνησε από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Βάλτερ, ο Χαβίτο έβγαλε ωραία σέντρα από τη δεξιά πλευρά στο δεύτερο δοκάρι για τον Ντιγκινί, ο οποίος, προ κενής εστίας, δεν μπόρεσε να δώσει τροχιά προς τα δίχτυα στην μπάλα. Η επόμενη ευκαιρία της ομάδας μας σημειώθηκε στο 82’, με τον Μεχία να πιάνει δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και τον Παπαδόπουλο να αποκρούσει στη δεξιά του γωνία, παραχωρώντας κόρνερ.
 
Ο διεθνής αμυντικός μέσος από την Ονδούρα δοκίμασε το δεξί του πόδι ξανά δύο λεπτά αργότερα, εκτελώντας απευθείας ένα φάουλ που είχε κερδίσει ο Ηλιάδης λίγα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, με την μπάλα, ωστόσο, να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Πανιωνίου. Λίγο νωρίτερα, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του, ρίχνοντας στον αγώνα τον Γιώργο Νικόλτση, αντί του Δημήτρη Χασομέρη.
 
Στα τελευταία λεπτά ο Πανθρακικός έκλεισε στα καρέ τους τους γηπεδούχους ψάχνοντας το γκολ που θα του έδινε το βαθμό της ισοπαλίας και τελικά κατάφερε να πετύχει το πρώτο φετινό του τέρμα στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων. Έπειτα από φάση διαρκείας, ο Ηλιάδης με σέντρα σουτ έστειλε την μπάλα προς τη μεγάλη περιοχή κι ο Ντιγκινί με υπέροχο βολέ στην κίνηση από πλάγια θέση νίκησε τον Παπαδόπουλο, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1!
 
Με αυτόν τον τρόπο η ομάδα μας πήρε αυτό που δικαιούνταν από το παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League Ελλάδα 2015-16, έφτασε τους 2 βαθμούς και στρέφει την προσοχή της στην αναμέτρηση του προσεχούς Σαββάτου με τον Λεβαδειακό. 

Δημήτρης Ελευθερόπουλος «Η εικόνα που δείχνουν τα παιδιά μέχρι στιγμής με κάνει ιδιαίτερα αισιόδοξο»

Αισιόδοξος για όσα μπορεί να πετύχει ο Πανθρακικός στη συνέχεια του πρωταθλήματος, παρά τις δυσκολίες που τον περιμένουν, δήλωσε ο προπονητής της ομάδας μας, Δημήτρης Ελευθερόπουλος, αμέσως μετά την εκτός έδρας ισοπαλία με τον Πανιώνιο.
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του Πανθρακικού:
 
«Δείχνουμε συνεχώς σημάδια βελτίωσης μέσα από τις προπονήσεις και τους αγώνες που παίζουμε. Κατακτήσαμε τον πρώτο μας βαθμό εκτός έδρας, ενώ πετύχαμε και το πρώτο μας γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, το οποίο περιμέναμε πώς και πώς, ώστε να μας φύγει η πίεση που μας δημιουργούσε το γεγονός πως δεν είχαμε σκοράρει ακόμη. Είναι αρνητικά για εμάς τα αποτελέσματα του Λεβαδειακού και της Καλλονής κι εμείς θα ανέβουμε το γολγοθά μας.
 
Από απόψε η προσοχή μας στρέφεται στην αναμέτρηση με το Λεβαδειακό κι αυτό που μας ενδιαφέρει είναι πώς θα παρουσιαστούμε ακόμη καλύτεροι σε αυτό το παιχνίδι, για να πετύχουμε και την πρώτη μας νίκη. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος για τα παιδιά, γιατί αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις βγαίνουν και στον αγωνιστικό χώρο. Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, στην επανάληψη δείξαμε προσωπικότητα, τα παιδιά αντέδρασαν, πίεσαν και πέτυχαν το γκολ που ψάχναμε, απέναντι σε ένα πολύ καλό Πανιώνιο.
 
Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν είχα την πολυτέλεια του χρόνου ώστε να μάθω όσο καλά θα ήθελα κάποιους ποδοσφαιριστές. Για παράδειγμα ο Βάλτερ είναι ένας παίκτης που στις προπονήσεις, για να είμαι ειλικρινής, τον έβλεπα μόνο στα άκρα, ωστόσο πίστεψα πως, με την ποιότητά που έχει, θα μπορούσε να βοηθήσει παίζοντας ανάμεσα στις γραμμές. Παράλληλα, περιμένουμε παιδιά όπως ο Ηλιάδης και ο Λαδάκης να είναι έτοιμοι 100% μετά τα προβλήματα που είχαν, ενώ θέλουμε την επιστροφή του Ίγκορ και του Τζάνη, για να έχουμε περισσότερες λύσεις.
 
Κάθε παιχνίδι από εδώ και στο εξής για μας είναι σαν τελικός. Ευτυχώς αυτήν την εβδομάδα θα έχουμε περισσότερο χρόνο, προκειμένου να δουλέψουμε. Θέλουμε να χτίσουμε μια συγκεκριμένη νοοτροπία, να έχουμε αγωνιστικά συγκεκριμένες αρχές εντός κι εκτός έδρας, ώστε να ανέβουμε τη δύσκολη ανηφόρα που μας περιμένει στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Πάντως, η εικόνα που δείχνουν τα παιδιά μέχρι στιγμής με κάνει ιδιαίτερα αισιόδοξο».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Οικονόμου, Μπακασέτας (86’ Σιώπης), Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Μητρόπουλος, Κόρμπος, Καραμάνος, Βιγιάλμπα (77’ Τασουλής), Μπουμάλ (70’ Χαλκιαδάκης)
 
Πανθρακικός (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Μελίσσης, Σερφά, Ποτουρίδης, Μεχία, Χαβίτο, Ροτζέριο (65’ Ηλιάδης), Ντιγκινί, Μπαϊκαρά, Μαρκόπουλος (53’ Βάλτερ), Χασομέρης (82’ Νικόλτσης)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.