Με το εναμιση ποδι στα ημιτελικα η Δοξα!

Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου - Ελπίδα Σαπών 3-0 (+Gallery)

Το μεσημέρι της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας μεταξύ της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου και της Ελπίδας Σαπών στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου, με άξια νικήτρια τη Δόξα με 3-0.
 
Οι 40 περίπου φίλαθλοι που βρέθηκαν σήμερα στο ΔΑΚ έγιναν μάρτυρες ενός σκληρού αγώνα με πολλά νεύρα ανάμεσα στους παίχτες των δύο ομάδων και μία αποβολή, αυτή του Εμμανουήλ στο 47ο λεπτό για χτύπημα εκτός φάσης στον Μαυράκη.
 
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την Ελπίδα να “πατάει” καλύτερα στο γήπεδο και να χάνει στα πρώτα λεπτά κάποιες σημαντικές ευκαιρίες που όμως δεν μετουσίωσε σε γκολ.Στη συνέχεια η Δόξα άρχισε να αφυπνίζεται και στο 24' ο Σαμαράς εκμεταλλεύτηκε την λανθασμένη έξοδο του Ποιμενίδη για το 1-0.
 
Στο β' μέρος καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού έπαιξε η αποβολή του Εμμανουήλ που είχε ως αποτέλεσμα να κλειστεί πίσω η ομάδα της Ελπίδας και να περιμένει τον αντίπαλο κάτι που το πλήρωσε στη συνέχεια.Στο 80' έπειτα από πολύ ωραία ενέργεια του Πανουργιά ο Κούτρας με ευθύβολο σουτ από το ύψος της μαγάλης περιοχής διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Πανουργιάς κέρδισε πέναλτι που εκτέλεσε μάλιστα ο ίδιος και ευστόχησε με δεύτερη προσπάθεια για να διαμορφώσει το τελικό 3-0.
Μετά από αυτή τη νίκη η Δόξα βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στην ημιτελική φάση με την Ελπίδα να αναζητά ένα μεγάλο θαύμα στον επαναληπτικό της 13ης του Δεκέμβρη.

Το ρολόι της αναμέτρησης
2' Σέντρα του Χασιώτη από τα αριστερά μέσα στην μικρή περιοχή με τον Καραθανάση να κάνει πάσα με το στήθος στον Νεαζή Αλή που θα “πιάσει” αδύναμο σουτ με την μπάλα να περνάει άουτ.
6' Σέντρα του Πάλη από τα αριστερά με το Ε.Καραθανάση να κοντρολάρει ωραία την μπάλα να περνάει και τον Κορωνάκη όμως πάνω στη γραμμή ο Μίλλερ έδιωξε σε κόρνερ.
19' Ο Μαυράκης από τα αριστερά θα περάσει εύκολα τον Εμμανουήλ, θα σουτάρει με τον Ποιμενίδη να αποκρούει και από κοντά ο Σαμαράς θα χάσει μεγάλη ευκαιρία στέλνοντας την μπάλα άουτ.
24' ΓΚΟΛ.Ο Σαμαράς εκμεταλλεύεται την λανθασμένη έξοδο του Ποιμενίδη τον οποίον θα περάσει και με πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
31'  Κόρνερ του Μαυράκη από τα δεξιά στο δεύτερο δοκάρι με αποδέκτη τον ελεύθερο Ανυφαντάκη που όμως θα κάνει κακό τελείωμα στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ.
41' Έπειτα από κάθετη του Ε.Καραθανάση ο Πάλη θα σουτάρει εντός της περιοχής με τον Κορωνάκη ωστόσο να έχει σωστή θέση και να αποκρούει, απομακρύνοντας στη συνέχεια οι αμυντικοί.
47' Έντονος διαπληκτισμός μεταξύ του Εμμανουήλ και του Μαυράκη με αποτέλεσμα ο διαιτητής Κακουλίδης να βγάλει κόκκινη στο δεξί μπακ των φιλοξενούμενων για χτύπημα εκτός φάσης στον Κύπριο επιθετικό του Σιδηροχωρίου.
54' Σουτ του Κούτρη έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ποιμενίδη.
55' Έξυπνη κάθετη πάσα του Γάιδα στον Αντρέου που με πρόσωπο στην εστία θα νικηθεί από τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων που με τα πόδια θα απομακρύνει την μπάλα.
60' Ωραία αντεπίθεση για τη Δόξα με τον Κρασσώνη θα μοιράζει δεξιά στον Χατζήπαπα που με διαγώνιο σουτ θα υποχρεώσει τον Ποιμενίδη να απομακρύνει με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ.
65' Τεράστια ευκαιρία για το Σιδηροχώρι με τον Χατζήπαπα να “βγάζει” μόνο τον 17 που στην πρώτη του επαφή με την μπάλα θα νικηθεί από τον πορτιέρο της Ελπίδας χάνοντας τεράστια ευκαιρία για το 2-0.
71' Ο Χατζήπαππα δίνει όμορφη κάθετη πάσα στον Ανυφαντάκη που θα σκοράρει με τον βοηθό όμως να υποδεικνύει οφσάιντ.
80' ΓΚΟΛ.Ωραία ενέργεια του Πλασταρά που από τα αριστερά θα “αδειάσει” δύο αντίπαλούς του και θα “σπάσει” έξω στον Κούτρα που με δυνατό σουτ θα αφήσει άγαλμα τον Ποιμενίδη για το 2-0.
84' Ο Μπάμπουρης ανατρέπει τον Πανουργιά με τον διαιτητή να υποδεικνύει πέναλτι.
85' ΓΚΟΛ.Ο Πανουργιάς αναλαμβάνει την εκτέλεση και με διπλή προσπάθεια θα τριπλασιάσει τα τέρματα  για την ομάδα του.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου (Ζόραν Στοϊνοβιτς):Κορωνάκης, Παρασκευόπουλος(38'Λεφής), Τσορτανίδης(38'Χατζήπαπα), Μίλλερ, Πλασταράς, Γάιδας, Κούτρας, Ανυφαντάκης, Σαμαράς, Αντρέου(64'Πανουργιάς), Μαυράκης(50'Κρασώνης).

Ελπίδα Σαπών (Βασίλης Χαριτόπουλος):Ποιμενίδης, Εμμανουήλ, Μπαμπούρης, Πασσάς, Ρούφος, Α.Καραθανάσης, Νεάζη, Χασιώτης, Πάλης, Καραθανάσης(74'Κουδούνης), Σωμαράκης.

Για να δείτε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα απο το παιχνίδι
κάντε κλίκ στην κεντρική φωτογραφία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.