Με το αριστερο η ΑΕ Κομοτηνης στο 2016

ΑΕ Κομοτηνής - Ασπίδα Ξάνθης 56-68

Με το αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της για το 2016 το μπασκετικό τμήμα της ΑΕ Κομοτηνής, γνωρίζοντας εντός έδρα ήττα από τη γειτονική Ασπίδα Ξάνθης. Το στοιχείο που έκρινε την αναμέτρηση ήταν τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ των φιλοξενούμενων που τους επέτρεψαν τις δεύτερες επιθέσεις. Από την άλλη η ΑΕ Κομοτηνής έκανε πολλά λάθη στην άμυνα και ατυχείς επιλογές στην επίθεση, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσμα να ακολουθεί σε όλες τις περιόδους το σκορ.
 
Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ, με την Ασπίδα να κλείνει το 1ο δεκάλεπτο έχοντας προβάδισμα 3 πόντων στο κλείσιμο του πρώτου δεκαλέπτου, 14-17. Στο δεύτερο δεκάλεπτο Ασπίδα πάτησε γκάζι τρέχοντας δύο επιμέρους σερί. Αρχικά ένα σερί 0-9 της έδωσε αέρα 12 πόντων και ένα δεύτερο σερί 0-8 ανέβασε τη διαφορά στους 18 πόντους (19-37). Προς το τέλος του ημιχρόνου η ΑΕ αντέδρασε τρέχοντας ένα σερί 8-2 και έτσι κατάφερε να «ψαλιδίσει» τη διαφορά με το δεύτερο δεκάλεπτο να κλείνει τελικά με σκορ 27-39 υπέρ της Ασπίδας.

Ίδιο σκηνικό και κατά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου με την Ασπίδα να έχει πάντα την πρωτοβουλία των κινήσεων εντός του παρκέ. Χαρακτιριστικό είναι άλλωστε ότι το τρίτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης έκλεισε με τη διαφορά στους 19 πόντους. Ωστόσο η μέγιστη τιμή της διαφοράς στο σκορ σημειώθηκε στο τέταρτο δεκάλεπτο (41-65). Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι παίκτες της Ασπίδας χαλάρωσαν επιτρέποντας στους παίκτες της ΑΕ Κομοτηνής να «ροκανίσουν» τη διαφορά με τον φωτεινό πίνακα στο τέλος της αναμέτρησης να γράφει 56-68 υπέρ των φιλοξενούμενων. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΕ Κομοτηνής (Κουκοβίνος): Σταματέλος 3, Λεφής, Χονδρόπουλος 11 (1), Βάκρινος 5, Γεροντίτης, Βαχαρίδης, Κουτσοβασίλης 7 (1), Θεοδωρίδης 9, Σιμάκης 15, Χατζηπαυλίδης, Τελούδης 6, Τερζίδης.
 
Ασπίδα Ξάνθης (Ιωαννίδης): Κουμπάνης 14 (1), Παπαδάκης 5, Γρούδος, 7 (1), Τσιώγκας, Στεφανίδης 5, Χατζημιχαηλίδης 6, Δάτσης, Κουτσογιάννης 18 (1), Κέλλης 3 (1), Καραμπίνης 3, Παλάκης 2, Πετς 5.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.