Με εξι μεταλλια επεστρεψαν οι αθλητες του Τμηματος Παλης του ΑΣ Δημοκριτειο

Συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών και στο Παίδων- Κορασίδων

Με τέσσερα μετάλλια, τρία ασημένια και ένα χάλκινο, επέστρεψε από το πανελλήνιο Πρωτάθλημα πάλης Ανδρών Γυναικών το τμήμα Πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο, καταφέρνοντας να ανταγωνιστεί άλλους συλλόγους που είχαν μεγαλύτερο διάστημα προετοιμασίας.

Την ίδια ώρα πολύ καλές εμφανίσεις έκαναν οι αθλητές και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων, επιστρέφοντας με ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο.

Τέσσερα μετάλλια παρά την ελάχιστη προετοιμασία

Στο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών συμμετείχαν τέσσερις αθλητές, και ενώ θα μπορούσαν να τα έχουν πάει καλύτερα αν είχαν περισσότερο χρόνο για προετοιμασία, ο προπονητής του Τμήματος κ. Θόδωρος Καρυπίδης είναι ικανοποιημένος, γιατί φάνηκε πού είναι τα πατήματά τους και τι πρέπει να κυνηγήσουν. Ελπίζει δε πως στους εφήβους, οι αγώνες για τους οποίους θα γίνουν στα τέλη του μήνα, θα τα πάνε καλύτερα.

Στους αγώνες η Αθηνά Γιαγτζόγλου πήρε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των 50 κιλών, η Μαρία Νταμοτσίδου στην κατηγορία των 65 κιλών ήρθε δεύτερη, ο Γιάννης Βίνικ ήρθε τρίτος στην κατηγορία των 65 κιλών, και ο Χαράλαμπος Αυτοφορίδης δεύτερος στην κατηγορία των 97 κιλών.

Όλοι πάλεψαν αρκετά καλά, δεδομένων των συνθηκών, με τον Χαράλαμπο Αυτοφορίδη, σύμφωνα με τον προπονητή του, να κάνει εξαιρετικό αγώνα στον τελικό, χάνοντας στα σημεία, 12-9 απέναντι στον παγκόσμιο πρωταθλητή Τιμοφέι Ξενίδη.

Η συμμετοχή του τμήματος στους αγώνες θα ήταν πολύ μεγαλύτερη, αν οι υποχρεώσεις και οι τραυματισμοί δεν είχαν «αποψιλώσει» την ομάδα. Ο Ιμπίς Νιαζή, που θα ήταν φαβορί στην κατηγορία των 125 κιλών, έκανε εγχείρηση χιαστών, ο Χρήστος Σκόδρας που θα μπορούσε να διεκδικήσει το χρυσό υπηρετεί στο στρατό και δεν κατάφερε να πάρει άδεια, ο Αργύρης Γκρηγκοριάν, ο οποίο πλέον εργάζεται, δεν μπορούσε να απουσιάζει από την εργασία του, ενώ ο Αντόν Νταβγκαπόλωφ παρουσιάζεται στο στρατό για αυτό και δεν μπόρεσε να συμμετάσχει.

Βέβαια όλες οι ομάδες έχουν προβλήματα σαν και αυτά, τη στιγμή που δεν υπάρχει πραγματική στήριξη της πάλης.

Χρυσό και ασημένιο στο πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων

Πριν από το πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών, πραγματοποιήθηκε το πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων στα τέλη Ιουνίου, στο οποίο συμμετείχαν η Αγάπη Αμπελίδου στην κατηγορία των 58 κιλών, ο Απόστολος Τρίτσκας στην κατηγορία των 60 κιλών (οι δύο αθλητές ανήκουν ηλικιακά στην νεότερη κατηγορία των παμπαίδων, αλλά αγωνίστηκαν με ειδική άδεια) και η Νικολέτα Μπάρμπα στα 69 κιλά.

Η Νικολέτα Μπάρμπα, που είναι πολύ φορμαρισμένη και έχει δείξει επανειλημμένα την ικανότητά της, τόνισε ο κ. Καρυπίδης, επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και κατέκτησε την πρώτη θέση, ενώ η Αγάπη Αμπελίδου κατέκτησε την 2η θέση και ο Απόστολος Τρίτσκας την 5η.

Ο κ. Καρυπίδης τόνισε πως η Αμπελίδου θα μπορούσε να κατακτήσει το χρυσό, έχοντας νικήσει παλιότερα την αντίπαλό της, όμως ένα λάθος που έκανε, της στοίχησε την πρώτη θέση.

Ο προπονητής θεωρεί πως, όπως και οι αθλητές στο πρωτάθλημα των Ανδρών-Γυναικών, θα μπορούσαν να έχουν καλύτερα αποτελέσματα, αν είχαν καταφέρει να κάνουν περισσότερες προπονήσεις, όμως επειδή χρησιμοποιούν το πανεπιστημιακό Γυμναστήριο, που ήταν κλειστό, καθυστέρησαν να ξεκινήσουν σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Τέλος τέσσερις αθλητές του συλλόγου συμμετείχαν σε τουρνουά πάλης σε εξωτερικό χώρο στο Σοχό, δείχνοντας τις ικανότητές τους. Όπως τόνισε ο προπονητής, όλα τα παιδιά τα πήγαν καλά στο συγκεκριμένο τουρνουά, η Αγάπη Αμπελίδου, ο Απόστολος Τρίτσκας, ο Θόδωρος Τρίτσκας, ο Αθανάσιος Πάτσος και ο δεκάχρονος Κουρού Αχμέτ, ο οποίος έδειξε πολύ καλές ικανότητες για την ηλικία του.

Κλείνοντας ο προπονητής του Τμήματος κ. Καρυπίδης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά για την αμέριστη στήριξή τους στο Τμήμα την προηγούμενη περίοδο, τους: Μάρκο Γραμμενίδη, Χρήστο Κωστάκη, Τάσο Γεωργιάδη, beach bar Cancun και το ΚΤΕΛ Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.