Με δυο αθλητες συμμετεχει το τμημα παλης του ΑΣ Δημοκριτειο στο Παγκοσμιο Πρωταθλημα Παλης στην αμμο

Αρχηγός της ελληνικής αποστολής των 23 αθλητών ο προπονητής του Συλλόγου Θόδωρος Καρυπίδης

Στην άμμο της Κροατίας δοκιμάζονται σήμερα δύο αθλητές του τμήματος πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο, συμμετέχοντας στην ελληνική αποστολή που με 23 αθλητές συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης στην άμμο που λαμβάνει χώρα στην πόλη Φαζάνα της Κροατίας.
 
Πρόκειται για τον Γιάννη Βίνικ και την Αθηνά Γιαγτζόγλου, οι οποίοι κατέκτησαν την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης στην Άμμο, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Μαΐου στην Κατερίνη. Οι αθλητές θα συνοδεύονται από τον προπονητή του συλλόγου κ. Θόδωρο Καρυπίδη, ο οποίος θα είναι και ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής.
 
Στο πανελλήνιο ο Σύλλογος συμμετείχε συνολικά με τέσσερις αθλητές, τον Ιμπίς Νιαζή στην κατηγορία 90+ ανδρών, στην κατηγορία των 60 κιλών στους εφήβους ο Νάρεκ Γκρηγκοριάν και Γιάννης Βίνικ ενώ στις κορασίδες πάλεψε η Αθηνά Γιαγτζόγλου, στην κατηγορία των 50 κιλών.
 
Η Αθηνά Γιαγτζόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο επικρατώντας της 5 φορές πρωταθλήτριας Ελλάδας Μαρίας Νικολαΐδου, παίρνοντας τη ρεβάνς για τις προηγούμενες δύο ήττες της. Στην κατηγορία των 60 κιλών πρώτος βγήκε ο Γιάννης Βίνικ, κερδίζοντας τους υπολοίπους αντιπάλους του με άνεση ,ενώ ο Νάρεκ Γκρηγκοριάν, ο οποίος στον πρώτο αγώνα αντιμετώπισε και έχασε από τον συναθλητή του στον ΑΣ Δημοκρίτειο, κατέκτησε την τρίτη θέση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σύλλογος κατέκτησε την δεύτερη θέση συνολικά στην κατηγορία των Εφήβων, ισοβαθμώντας με τον Σύλλογο του Αγίου Νέστωρα.
 
Τέλος ο Ιμπίς Νιαζή πάλεψε στον ημιτελικό με ένα πολύ δυνατό αντίπαλο, τον Τσικοβάνι Μιχαήλ, ο οποίος έχει αναδειχτεί πέμπτος στην Ευρώπη, και μην καταφέρνοντας να τον νικήσει δεν πέρασε στον τελικό, κατέκτησε όμως την τρίτη θέση.
 
Δυστυχώς τόσο σε αυτή τη διοργάνωση όσο και στις υπόλοιπες διεθνείς του καλοκαιριού δεν συμμετέχει ο παλαιστής του Συλλόγου Χρήστος Σκόνδρας, ο οποίος υπέστη τραυματισμό στο μέσο μιας πολλά υποσχόμενης χρονιάς και παρά τις ελπίδες του προπονητή κ. Καρυπίδη δεν αποθεραπεύτηκε και τώρα θα κάνει εγχείρηση ελπίζοντας ότι θα μπορέσει να αναρρώσει για την επόμενη σεζόν. Μάλιστα ο κ. Καρυπίδης τόνισε πως ήταν μεγάλη ευκαιρία η φετινή σεζόν για τον αθλητή, μιας και ήταν η τελευταία στην κατηγορία των Παίδων και είχε επιδείξει πολύ καλή φόρμα, όμως ήταν άτυχος. Όσο για τους υπόλοιπους αθλητές συνεχίζουν την προετοιμασία για τα Πανευρωπαϊκά και τα Παγκόσμια του καλοκαιριού, παρόλο που σε πολλές περιπτώσεις παρεμβάλλονται ανάμεσα και οι εξετάσεις των σχολείων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.