Ματεους Αραουχο – Ιγκορ Σουμποτιτς: «Ηρθαμε στην Κομοτηνη για να αφησουμε το στιγμα μας»

«Εμείς θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό» - «Ανυπομονούμε να δούμε ένα γεμάτο γήπεδο»

Η έλευση του Βραζιλιάνου Ματέους Αραούχο και του Σέρβου Ιγκόρ Σούμποτιτς προκάλεσε αίσθηση στο βολεϊκό κοινό της Θράκης, ταράσσοντας τις ισορροπίες στην Pre League.

Οι δύο αθλητές μίλησαν αποκλειστικά στον «ΠτΘ» για τους λόγους που ήρθαν στην Ελλάδα, τη σχέση τους με τον προπονητή τους και τις βλέψεις τους για την ΑΕ Κομοτηνής.

Ο λόγος στους ίδιους λοιπόν…

«Μας δικαιώνει μέχρι στιγμής η απόφαση να έρθουμε στην Ελλάδα»

ΠτΘ: Τι ήταν αυτό που σας έκανε να έρθετε στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Κομοτηνή;

Μ.Α.: Εγώ δεν ήξερα πολλά για τη χώρα. Μου αρέσει ο πολιτισμός, η ιστορία, η κουλτούρα των Ελλήνων αλλά δεν ήξερα για το βόλεϊ πολλά. Με ενημέρωσε ο μάνατζερ μου και επέλεξα την ομάδα για να έρθω. Είμαι αισιόδοξος και βάσει όσων βλέπω, πιστεύω πως έκανα καλή επιλογή.

Ι.Σ.: Εγώ ήθελα να μην είμαι πολύ μακριά από την πόλη μου το Βελιγράδι. Η αλήθεια είναι πως όταν ήρθε η πρόταση, μίλησα με κάποιους που αγωνίστηκαν στην Ελλάδα, με ενημέρωσαν για την κατάσταση και αποφάσισα να έρθω. Ελλάδα και Σερβία έχουν πολλά κοινά στην κουλτούρα και στην καθημερινότητα.

ΠτΘ: Πώς είναι η καθημερινότητα σας εδώ;

Μ.Α.: Η ομάδα φρόντισε να τα βρούμε όλα όπως πρέπει. Οπότε εγώ ασχολούμαι με το κομμάτι της προπόνησης. Μου αρέσουν οι βόλτες στην πόλη ώστε να γνωρίζω κάθε καινούργιο σημείο. Σίγουρα είναι μικρότερη από εκεί που έμενα αλλά αυτό βγάζει και μία ζεστασιά.

Ι.Σ.: Σίγουρα το Βελιγράδι είναι πολύ μεγαλύτερο αλλά αυτό δεν με πειράζει. Εδώ το κλίμα είναι οικογενειακό και οι άνθρωποι πολύ φιλόξενοι.

«Ο Ηλία Κρεούζης είναι ανοιχτός στις συζητήσεις και τις νέες ιδέες»

ΠτΘ: Ποια είναι η σχέση σας με τον Ηλία Κρεούζη;

Μ.Α.: Ο Coach αγαπάει πολύ αυτό που κάνει και την ομάδα. Αφιερώνει πολύ χρόνο στο να μιλάει μαζί μας, να μοιράζεται τη σκέψη του και να ακούει. Δεν είναι αυταρχικός αλλά αντίθετα είναι πολύ επικοινωνιακός και θέλει να μας έχει χαρούμενους. Νομίζω το σημαντικό είναι ότι αφιερώνει χρόνο στο να ακούει τις σκέψεις και να μοιράζεται τις δικές του.

Ι.Σ.: Θα συμφωνήσω πως έχει όλα αυτά ο coach. Είναι λάτρης της τακτικής και αφιερώνει πολύ χρόνο για την προετοιμασία της προπόνησης. Μαζί με τον Παναγιώτη Τατούλη έχουν κάνει ένα πολύ δυνατό δίδυμο.

ΠτΘ: Πώς είναι το κλίμα στα αποδυτήρια της ομάδας;

Μ.Α.: Τα παιδιά είναι πολύ καλά. Έχουμε αναπτύξει μία εξαιρετική σχέση και κάθε μέρα δενόμαστε περισσότερο.

Ι.Σ.: Όσο περνάει ο καιρός το κλίμα γίνεται όλο και καλύτερο. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί έρχομαι στην προπόνηση με διάθεση καθώς όλα τα παιδιά δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και αγαπάνε πολύ αυτό που κάνουν. Επίσης είμαστε και φίλοι εκτός γηπέδου.

«Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να προσφέρουμε χαρά στον κόσμο της ομάδας»

ΠτΘ: Έχετε δει βίντεο και εικόνες από παλιότερα παιχνίδια της ΑΕΚ;

Μ.Α.: Έχω δει φωτογραφίες με γεμάτο το γήπεδο και πραγματικά μου αρέσει πολύ. Βέβαια τότε η ομάδα ήταν στην πρώτη κατηγορία αλλά και η Pre League είναι υψηλού επιπέδου κατηγορία και θα κάνουμε τα πάντα ώστε να δώσουμε χαρά στον κόσμο της πόλης. Για αυτό άλλωστε ήρθαμε στην πόλη, ώστε να αφήσουμε όμορφες αναμνήσεις στους φιλάθλους μας.

Ι.Σ.: Και εγώ έχω δει φωτογραφίες και πραγματικά ανυπομονώ να παίξουμε σε ένα γεμάτο γήπεδο, ώστε να πάρουμε ώθηση και να πανηγυρίσουμε μεγάλες νίκες μαζί με τον κόσμο.

ΠτΘ: Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στον κόσμο της ομάδας;

Μ.Α.: Θέλουμε ο κόσμος να αγκαλιάσει την προσπάθεια και να μας δώσει κίνητρο ώστε να πάρουμε μεγάλες νίκες. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα ώστε να το πετύχουμε αυτό.

Ι.Σ.:  Προτιμώ να μιλάω στο γήπεδο αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι πως θα παλέψουμε σε κάθε αγώνα, σε κάθε σετ, σε κάθε πόντο ώστε να δίνουμε χαρά στον κόσμο της ομάδας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.