Μαχη ανοδου για τις γυναικες του ΓΑΣ Κομοτηνη

Κάλεσμα στον κόσμο για το καθοριστικό 2ο παιχνίδι από την Αλεξάνδρα Ιωαννίδου και την Σοφία Γιαννουλάκη

Το Γυναικείο Τμήμα του ΓΑΣ Κομοτηνή δίνει τη δική του μάχη για την άνοδο στη νεοσύστατη Β΄ Εθνική και έχει πάρει προβάδισμα μετά την εκτός έδρας νίκη που σημείωσε στην Αλεξανδρούπολη επί της Ολυμπιάδας. Την Κυριακή στις 17:00 στο κλειστό του 2ου Λυκείου τα κορίτσια του Φώτη Ζάντζα υποδέχονται την Ολυμπιάδα στο 2ο παιχνίδι της σειράς με στόχο το 2-0 ώστε να κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα ανόδου και θέλουν όλον τον κόσμο στο πλευρό τους.

Για τον λόγο αυτόν μίλησαν στο «Αθλητικό Μαγκαζίνο» του Ράδιο Παρατηρητής η Αλεξάνδρα Ιωαννίδου και η Σοφία Γιαννουλάκη μαζί με τον Έφορο του Τμήματος Τάσο Κυρλή για τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στον σύλλογο που διεκδικεί άνοδο τόσο στους Άνδρες όσο και στις Γυναίκες στην χρονιά που συμπληρώνει 50 χρόνια ιστορίας και προσφοράς στην τοπική κοινωνία.

Ο λόγος στις αθλήτριες και τον έφορο του τμήματος λοιπόν…

«Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας»

ΠτΘ: Το Σάββατο ο ΓΑΣ Κομοτηνή κέρδισε στην Αλεξανδρούπολη, «έσπασε» την έδρα της Ολυμπιάδας και τώρα την Κυριακή υποδέχεται εκ νέου την Ολυμπιάδα με στόχο το 2-0. Αρχικά να ξεκινήσουμε με το πώς ήρθε η νίκη και πώς κυλάει η χρονιά.

Α.Ι.: Φέτος έχει γίνει όντως πολλή δουλειά. Έχουμε προπονηθεί πολύ δυνατά από την αρχή της χρονιάς και έχουμε βάλει ένα στόχο. Η αλήθεια είναι πως κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος υπήρχαν κάποιες δύσκολες στιγμές, στις οποίες βάλαμε στόχο να τις ξεπεράσουμε. Γι’ αυτό και στην Αλεξανδρούπολη πήγαμε πολύ έτοιμες. Ήμασταν σίγουρες για εμάς και πιστέψαμε η μία στην άλλη. Φάνηκε και αυτό μέσα στο γήπεδο. Την Κυριακή περιμένουμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο να μας υποστηρίξει, γιατί μας δίνει δύναμη και θέλουμε να δούμε το γήπεδο γεμάτο και πόσο μάλλον να πάρουμε αυτή τη νίκη, η οποία θα είναι πολύ κομβική για τη συνέχεια.

Σ.Γ.: Φέτος η σεζόν έχει κάποια σκαμπανεβάσματα, αλλά εντάξει, αν δεν υπάρχουν δυσκολίες πώς θα βγει το πρωτάθλημα; Προτρέπουμε τον κόσμο να έρθει γιατί η βοήθειά του είναι σαν να είναι ένας παίκτης στην ομάδα μας και βοηθάει και την ψυχολογία μας. Επίσης είναι ένα ωραίο και όμορφο περιβάλλον το γήπεδο και θα ήταν ευχάριστο να υπάρχει ο κόσμος, όπως και στο ανδρικό μας, που κάνει την προσπάθειά του για να ανεβεί μια κατηγορία. Το ίδιο κάνουμε και εμείς και βοηθάει στο μέγιστο ο κόσμος.

ΠτΘ: Επέστρεφα ένα βράδυ στο σπίτι μου γύρω στις 12 το βράδυ. Είχε και αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες και έβλεπα 5-6 κορίτσια κουκουλωμένα να γυρνάνε και κατάλαβα πως πρόκειται για τα κορίτσια της γυναικείας ομάδας. Αυτά τα κορίτσια που ουσιαστικά κάνουν προπόνηση λίγο μετά τις 10 το βράδυ, χειμώνα με δύσκολες καιρικές συνθήκες. Πώς βιώνετε τη φετινή χρονιά σε όλα τα επίπεδα και πώς είναι το κλίμα στα αποδυτήρια;

Τ.Κ.: Είναι μια χρονιά, είναι μια χρονιά απαιτητική. Δεν περίμενα ξεκινώντας ότι θα η ενασχόληση με την ομάδα θα έχει τόσες πολλές απαιτήσεις. Όπως ξαναείπα είμαστε εργαζόμενοι, έχουμε τις δουλειές μας, το πρωί καταναλώνουμε αρκετή ενέργεια με όλα αυτά, έχουμε υποχρεώσεις με παιδιά, γονείς κτλ. Όμως προσπαθούμε να αντεπεξέλθουμε και να λύνουμε τα προβλήματα και να προχωράει η ομάδα. Να δίνουμε κι εμείς τον καλύτερο μας εαυτό έτσι ώστε η ομάδα να προχωράει και να παίρνει τα καλύτερα αποτελέσματα. Καθημερινά γίνεται ένας αγώνας. Θα θέλαμε να έρθει ο κόσμος να μας γνωρίσει, να τον γνωρίσουμε κι εμείς. Νομίζω ότι θα του αρέσει και θα απολαύσει το θέαμα. Αν κρίνουμε και από το πρώτο ματς την προηγούμενη Κυριακή, ήταν ένα συναρπαστικό παιχνίδι και θα χαρεί και θα χαρούμε κι εμείς να βρεθούμε στο γήπεδο. Εμείς σίγουρα είμαστε μια πολύ καλή ομάδα. Όμως και η ομάδα της Αλεξανδρούπολης, η Ολυμπιάδα είναι και αυτή μια καλή ομάδα, καλά προετοιμασμένη και θα δώσουμε την μάχη μας, καθένας θα προσπαθήσει να επικρατήσει και να κερδίσει.

«Μας ενώνει η αγάπη για το μπάσκετ και για την ομάδα»

Α.Ι: Λοιπόν, εγώ θα απαντήσω αρχικά σε κάτι που είπατε πριν, για την ώρα που γυρνάμε από την προπόνηση, που και αυτό παίζει έναν πολύ μεγάλο ρόλο στη σχέση μας. Βρισκόμαστε πάρα πολλές ώρες τη μέρα, περνάμε κάθε μέρα μαζί και γενικότερα έχουμε σχεδόν τα ίδια ωράρια. Με αυτόν τον τρόπο, δεν γίνεται να μην έχουμε καλή σχέση. Δηλαδή και μέσα στο γήπεδο και εκτός υπάρχει επικοινωνία και αυτό είναι και το πιο σημαντικό. Θεωρώ δηλαδή ότι αν δεν υπάρχει επικοινωνία και κατανόηση μεταξύ μας, δεν μπορεί να υπάρχει τίποτα. Έχουμε καταβάλει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να έχουμε μια όμορφη σχέση μεταξύ μας, γιατί καλώς ή κακώς είμαστε οι περισσότερες φοιτήτριες. Έχουμε στην ομάδα και νεάνιδες και κορασίδες, οι οποίες έχουν άλλα προγράμματα, άλλη ζωή και για να συμπίπτουν όλα αυτά μεταξύ τους θα πρέπει να βρίσκουμε κάτι κοινό. Αυτό είναι το μπάσκετ, η αγάπη μας γι αυτό και το ότι θέλουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα. Και τα έχουμε καταφέρει πολύ καλά μέχρι στιγμής.

Σ.Γ.: Έχουμε γίνει βασικά μια οικογένεια, ειδικά εγώ και η Αλεξάνδρα που είμαστε εδώ από το πρώτο έτος και το έχουμε ζήσει όλο αυτό. Κάθε χρόνο έρχονται και φεύγουν κορίτσια και έχουμε γίνει μια οικογένεια. Τα δεχόμαστε και τα υποδεχόμαστε όλα τα κορίτσια σαν να τα γνωρίζουμε πολλά χρόνια. Και αυτό είναι το καλό και που μας χαρακτηρίζει σαν ομάδα γιατί είμαστε οικογένεια.

ΠτΘ: Πάντα ρωτάμε τα παιδιά που σπουδάζουν στην Κομοτηνή για τις προσδοκίες που είχαν από την πόλη σε αθλητικό επίπεδο και πόσο μακριά ή κοντά ήταν αυτό που αντιμετωπίσατε, αυτό που ζείτε και αυτό που βιώνετε στην πόλη μας.

Σ.Γ.: Εγώ όταν πρωτοήρθα εδώ για να πω για μένα, δεν είχα ψάξει καθόλου τι γίνεται στην Κομοτηνή. Δηλαδή δεν γνώριζα ότι το παρελθόν του είναι οικείο. Όταν ήρθα εδώ πέρα οι προσδοκίες ήταν χαμηλές και ανέβηκα κατευθείαν και κατάλαβα το επίπεδο και κατάλαβα το τι γίνεται σαν ομάδα και τι είναι ο ΓΑΣ. Οπότε ήταν θετικά τα αποτελέσματα που πήρα και το ότι τι δέχτηκα εγώ για μένα.

Α.Ι. Εγώ προσωπικά γνώριζα για την ομάδα, όταν ανέβηκα εδώ. Είχα σκοπό δηλαδή να έρθω στην ομάδα και να παίξω. Δεν γνώριζα καθόλου το επίπεδο, ούτε την ιστορία του. Ήξερα απλά ότι υπάρχει στην Κομοτηνή. Η αλήθεια είναι ότι όταν ήρθα έπαθα ένα σοκ, γιατί πραγματικά το επίπεδο ήταν υψηλό. Είχαν από τότε στόχο την άνοδο. Δηλαδή δεν είναι η πρώτη χρονιά που προσπαθούμε να αλλάξουμε επίπεδο. Είναι ήδη ο 5ος χρόνος φέτος στην πόλη και τον σύλλογο. Έχει γίνει προσπάθεια και για άνοδο στην Α2 τα προηγούμενα χρόνια. Όλοι προσπαθούν να είναι κοντά σου και να σε ανεβάσουν. Αλλά και γνωρίζοντας όλα αυτά τα διαφορετικά άτομα, παίρνεις πράγματα και ανεβαίνεις και σε προσωπικό και σε ομαδικό επίπεδο.

«Το Γυναικείο μπάσκετ κάνει συνεχώς βήματα προόδου και ανεβαίνει στην προσέλκυση του κόσμου»

ΠτΘ: Βλέπουμε ότι γίνεται μια προσπάθεια αναβάθμισης του γυναικείου μπάσκετ τα τελευταία χρόνια. Ανεβαίνει το ενδιαφέρον. Φέτος είχαμε και τη διεξαγωγή του  Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών στο ΣΕΦ, στον Πειραιά. Πώς το βιώνετε εσείς και πώς θέλετε να δείτε το γυναικείο μπάσκετ τα επόμενα χρόνια;

Σ.Γ. Εγώ θα ήθελα να φτάσει η στιγμή που το γυναικείο μπάσκετ να θεωρείται σε ίδιο επίπεδο με το ανδρικό σε ενδιαφέρον. Πάντα το γυναικείο μπάσκετ θεωρώ ότι έχει πιο μεγάλο θέαμα και είναι πιο ενδιαφέρον από το αντρικό. Μακάρι να φτάσει σε αυτό το επίπεδο και να μην έχουμε αυτή τη διαφορά.

Α.Ι.: Εγώ φέτος παρακολούθησα για πρώτη φορά από κοντά ευρωπαϊκό αγώνα μπάσκετ και είδα πως ο κόσμος σιγά σιγά έχει αρχίσει να το αγκαλιάζει. Δηλαδή δεν ήταν σίγουρα γεμάτο το γήπεδο, όπως θα ήταν και το πιο σωστό. Αλλά υπήρχε κόσμος. Βλέπεις ότι σιγά σιγά γίνονται κάποια βήματα για να ανέβει το γυναικείο μπάσκετ και αυτό είναι πολύ θετικό. Και πραγματικά ελπίζουμε και στα μικρότερα κορίτσια που θα ξεκινήσουν σιγά σιγά την πορεία τους με το μπάσκετ να το αγκαλιάσουν και να το αγκαλιάσει όλος ο κόσμος και να μην κοιτάμε πλέον το φύλο. Να κοιτάμε το άθλημα και το πώς θέλουμε να ανέβει.

Τ.Κ.: Τα είπαν όλα τα κορίτσια. Νομίζω ότι είναι και ένας από τους στόχους της Ομοσπονδίας να προωθήσει και να ανεβάσει το γυναικείο μπάσκετ, το οποίο δεν έχει να ζηλέψει σε κάτι από το ανδρικό. Είναι επίσης θεαματικό, με διαφορετικό τρόπο βέβαια έτσι και ελπίζουμε να προχωρήσει αυτό. Αυτές οι σκέψεις, μάλλον αυτοί οι στόχοι και να το δούμε πραγματικά ψηλότερα από ό,τι είναι τώρα, ακόμη πιο ψηλά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.