«Μαχαιρια» με πεναλτι στο τελος για τον Πανθρακικο

Πανθρακικός - Πανιώνιος 0-1

Σε ένα κακό ματς με λίγες ευκαιρίες, ο Πανθρακικός γνώρισε την ήττα από τον Πανιώνιο με 0-1 και πλέον η παραμονή στην Super League φαντάζει πολύ δύσκολη.
 
Οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη με γκολ-πέναλτι του Οικονόμου στο 88’ στο οποίο υπέπεσε ο Παπαγεωργίου καθώς απέκρουσε την μπάλα με το χέρι και αποβλήθηκε.
 
Με σύστημα 4-2-3-1 παρατάχθηκε η ομάδα του Πανθρακικού στον αγωνιστικό χώρο. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Αθανασιάδης, οι Παπαγεωργίου, Μπουγαΐδης, Μελίσσης και Ποτουρίδης από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα, οι Λαδάκης και Ηλιάδης αποτέλεσαν το δίδυμο των αμυντικών μέσων, με τον Μπαϊκαρά στο δεξί άκρο μεσοεπιθετικά, τον Χασομέρη στο αριστερό και τον Ντιγκινί να κινείται πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, τον Ίγκορ. 

Το φιλμ του αγώνα

Ο Πανθρακικός ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι, με σκοπό να επιβάλλει το ρυθμό του και, μάλιστα, στο 11ο λεπτό βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά το τέρμα που πέτυχε ο Ίγκορ δεν μέτρησε. Εξάλλου, ο Βραζιλιάνος, που πήρε το «ριμπάουντ» μετά την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ποτουρίδη, με κοντινό πλασέ νίκησε τον Διούδη, ωστόσο είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ, καθώς ήταν οριακά πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυνόμενο.
 
Η ομάδα της πόλης μας συνέχισε να πιέζει τον αντίπαλό της, αλλά δεν είχε καλές επιλογές στην τελική προσπάθεια και δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια κλασική ευκαιρία μπροστά από την εστία του Πανιωνίου. Ο Γιάννης Χατζηνικολάου, στο μεταξύ, με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα είδε τον Αντώνη Λαδάκη να ζητά αλλαγή λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό, με τον άρτι αφιχθέντα από την Ονδούρα Αλφρέδο Μεχία να παίρνει τη θέση του.
 
Στην επανάληψη η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία ανήκε στον Πανιώνιο, με τον Αθανασιάδη στο 47ο λεπτό να αποκρούει την προσπάθεια του Μπακασέτα από πλάγια θέση μες στη μεγάλη περιοχή. Η «απάντηση» από πλευράς γηπεδούχων ήρθε στο 56ο λεπτό, όταν ο Μπαϊκαρά έκανε τη σέντρα και ο Χασομέρης, από το δεύτερο δοκάρι, πήδηξε πιο ψηλά από κάθε αντίπαλο, όμως έπιασε μια αδύναμη κεφαλιά, που δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Διούδη.
 
Στο 76’ ο Πανιώνιος έμεινε με 10 παίκτες, καθώς ο Ρισβάνης αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα για το φάουλ που έκανε στον Ίγκορ, στη μεταξύ τους εναέρια μονομαχία. Ο Πανθρακικός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα και είχε μια πολύ καλή ευκαιρία στο 78’ με το διαγώνιο σουτ του Μπαϊκαρά, που πέρασε μόλις άουτ, ενώ ο Γιάννης Χατζηνικολάου, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε αντικαταστήσει τον Χασομέρη με τον Ροτζέριο, έριξε στο 82’ στη «μάχη» και τον Νικόλτη αντί του Ηλιάδη, θέλοντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του.
 
Παρόλα αυτά, στο 88’ οι φιλοξενούμενοι προκάλεσαν «έμφραγμα» στο ΔΑΚ, όταν μετά από λάθος της άμυνας του Πανθρακικού ο Καραμάνος βρέθηκε μόνος απέναντι στον Αθανασιάδη, σε πρώτο χρόνο έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι, και στην επαναφορά σούταρε ξανά, με τον Παπαγεωργίου να κάνει χέρι στην προσπάθειά του να αποτρέψει το εις βάρος της ομάδας του τέρμα. Ο διαιτητής Θανάσης Γιάχος υπέδειξε την εσχάτη των ποινών και ο Οικονόμου δεν αστόχησε από τα 11 βήματα, διαμορφώνοντας το τελικό 0-1 υπέρ του Πανιωνίου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Πανθρακικός (Γιάννης Χατζηνικολάου): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Μελίσσης, Μπουγαΐδης, Λαδάκης (30’ Μεχία), Ηλιάδης (82’ Νικόλτσης), Μπαϊκαρά, Χασομέρης (69’ Μάρτινς), Ντιγκινί, Ίγκορ
 
Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Μπακασέτας (81’ Τζανδάρης), Καραμάνος, Αργυρόπουλος, Καθάριος (74’ Μπαργκάν), Βιγιάλμπα (67’ Μασούρας). 

Γιάννης Χατζηνικολάου «Από τη στιγμή που υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες, θα το παλέψουμε»

Στη συνέντευξη τύπου μετά τη λήξη του αγώνα ο Γιάννης Χατζηνικολάου δήλωσε:
 
«Είναι μια δύσκολη μέρα για μας, γιατί ήταν από τα παιχνίδια που έπρεπε να κερδίσουμε για να παραμείνουμε κοντά στη διαδικασία της παραμονής μας. Δεν έχω παράπονο από τα παιδιά, είχαν πολλή θέληση και διάθεση να παίξουν και να παλέψουν το παιχνίδι μέχρι τέλος. Είχαμε απέναντί μας τον Πανιώνιο, που κατά την άποψή μου είναι από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες φέτος, ειδικά το τελευταίο διάστημα.
 
Παρόλα αυτά, δεν κινδυνέψαμε, κλείσαμε πολύ καλά τους χώρους μεσοαμυντικά και, αν ήμασταν λίγο πιο τυχεροί και είχαμε περισσότερο καθαρό μυαλό σε δυο-τρεις περιπτώσεις στην τελική προσπάθεια, ίσως να είχαμε προηγηθεί εμείς και να ήταν τελείως διαφορετικά τα πράγματα στη συνέχεια. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ρισκάραμε, γιατί θέλαμε για να κυνηγήσουμε το τρίποντο με περισσότερους επιθετικούς παίκτες.
 
Δυστυχώς, σε μια φάση ο Πανιώνιος κέρδισε το πέναλτι και τώρα γίνονται τα πράγματα ακόμα δυσκολότερα. Ωστόσο, αυτή η ομάδα έδειξε και την περσινή χρονιά ότι έχει μέταλλο να παλέψει μέχρι το τέλος. Άλλωστε, πάντα στο ποδόσφαιρο πρέπει να κυνηγάς ό,τι σου δίνει η κάθε αγωνιστική. Από τη στιγμή που υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες, θα το παλέψουμε και θα προσπαθήσουμε μέχρι την τελευταία αγωνιστική».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.