Λυγισε απο τον ανωτερο Αιαντα Ευοσμου ο ΓΑΣ Κομοτηνη

Οι νεαροί αθλητές του Τάκη Φωτεινάκη είδαν το επίπεδο της κατηγορίας και δέχθηκαν το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου

Ένα δεκάλεπτο κοίταξε στα μάτια το νεανικό συγκρότημα του ΓΑΣ Κομοτηνή τον έμπειρο Αίαντα Ευόσμου καθώς ηττήθηκε με 57-95 . Οι αθλητές του Τάκη Φωτεινάκη έκαναν κατάθεση ψυχής στο παρκέ αλλά απέναντι τους είχαν μια ομάδα με τεράστια εμπειρία και ποιότητα.

Φυσικά κάθε αγώνας είναι και κέρδος γιατί μέσα από τα λαθη και τις αδυναμίες μπορούν να αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες.

Ο Τάκης Φωτεινάκης επέλεξε στο βασικό σχήμα τους Καφφκέ, Ναλμπάντη, Γκιουζελίδη, Παπανδρεόπουλο, Χαλήλ και το ξεκίνημα ήταν ιδανικό καθώς βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με 13-6 αναγκάζοντας τον τεχνικό του Αίαντα Θωμά Κωστόπουλο να καλέσει εσπευσμένα ταιμ άουτ. Η αντίδραση ήρθε με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται χωρίς νικητή (21-21).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Αίας πάτησε γκάζι και με σερι 9-0 πήρε προβάδισμα 7 πόντων (23-30) αναγκάζοντας τον Τάκη Φωτεινάκη να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Η διαφορά έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων στο 16′ (26-37) με δύο εύστοχες βολές του Καλαμπάκα με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με σκορ 30-51 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Στα ίδια επίπεδα κινήθηκε και το τρίτο δεκάλεπτο με τους ποιοτικούς παίχτες του Αίαντα να είναι απελευθερωμένοι και να βλέπουν πιο εύκολα υο καλάθι. Από πλευράς ΓΑΣ , Παπανδρεόπουλος και Χαλήλ κρατούσαν επιθετικά την ομάδα με την τρίτη περίοδο να τελειώνει με 52-73.

Η τέταρτη περίοδος εκτός από το γεγονός πως μεγάλωνε η διαφορά προστέθηκε και ο τραυματισμός του Εφέ Ζεκιριέ.

Το τελικό σκορ αποτέλεσε ένα σκληρό μάθημα στους νεαρούς αθλητές του ΓΑΣ για το τι εστί η Β Εθνική, ωστόσο το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου αποτελεί επιβράβευση και κινητήριο μοχλό στη νέα εποχή του ΓΑΣ.

ΓΑΣ Κομοτηνή-Αίας Ευόσμου 57-95
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-21, 30-51, 52-73, 57-95
Διαιτητές: Ξενικάκης, Παπαγεωργίου, Λαδάς
ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ (Φωτεινάκης): Κάφκε 3(1), Κιατίπ, Παπανδρεόπουλος 23(1), Ζεκιριέ 7(1), Κάλτσος 2, Ναλμπάντης 5(1), Γκιουζελίδης 8, Χαλήλ 9, Ρίννης.
ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ (Κωστόπουλος): Αναστασόπουλος, Σεκαδάκης 7, Κοτσάνος 7, Ματαλών 14, Γαλανίδης 18(3), Μάρουσιτς 6, Παναγιώτου, Μπαλτζόπουλος 6, Κιγμέτογλου 17, Κάτζος 5(1), Καλαμπάκας 15.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.