Λιβερπουλ – Ρεαλ Μαδριτης 0-1: «Βασιλισσα» της Ευρωπης

Με γκολ του Βινίσιους Τζούνιορ η Ρεάλ Μαδρίτης επιβλήθηκε με 1-0 της Λίβερπουλ και κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ

Με γκολ του Βινίσιους Τζούνιορ η Ρεάλ Μαδρίτης επιβλήθηκε με 1-0 της Λίβερπουλ και κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Ισπανοί έφτασαν στην κατάκτηση του τροπαίου για 14η φορά στην ιστορία τους. Ο Βινίσιους ήταν ο σκόρερ του τελικού αλλά ο Τιμπό Κουρτουά έκανε σπουδαίο ματς για τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Βέλγος τερματοφύλακας πραγματοποίησε σπουδαίες αποκρούσεις κάθε φορά που οι επιθετικοί της Λίβερπουλ ήταν απειλητικοί. Ο τελικός ξεκίνησε με 36 λεπτά καθυστέρηση.

Αυτό είναι το τέταρτο τρόπαιο Τσάμπιονς Λιγκ στην προπονητική καριέρα του Κάρλο Αντσελότι. Ο Ιταλός είναι ο μοναδικός στην ιστορία που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο ξεπερνώντας τον Μπομπ Πέισλι και τον Ζινεντίν Ζιντάν με τρία τρόπαια.

Στο 16’ η Λίβερπουλ έχασε την πρώτη ευκαιρία του τελικού. Ο Αλεξάντερ – Άρνολντ έκανε προσπάθεια από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Σαλάχ αλλά ο Κουρτουά έκανε σπουδαία επέμβαση. Δύο λεπτά αργότερα, ο Αιγύπτιος σούταρε μετά από πάσα του Μανέ εντός περιοχής αλλά ο τερματοφύλακας της Ρεάλ μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα.

Στο 19’ ο Αλεξάντερ – Άρνολντ σούταρε εκτός περιοχής αλλά η μπάλα βγήκε πολύ άουτ. Στο 21ο λεπτό ο Μανέ μπήκε στην περιοχή, έπιασε το σουτ αλλά ο Κουρτουά απέκρουσε τη μπάλα η οποία στην συνέχεια κατέληξε στο δοκάρι.

Στο 28ο λεπτό ο Φαμπίνιο σούταρε αλλά η μπάλα κατέληξε πολύ άουτ. Στο 34ο λεπτό ο Σαλάχ πήρε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Αλεξάντερ – Άρνολντ με τον Κουρτουά να αγκαλιάζει τη μπάλα εύκολα.

Στο 36’ ο Βινίσιους βγήκε απέναντι στον Άλισον αλλά εξουδετερώθηκε πριν γίνει επικίνδυνος. Στο 41’ ο Χέντερτσον απείλησε με μακρινό σουτ αλλά η μπάλα βγήκε άουτ. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Μπενζεμά εκμεταλλεύθηκε σερί λάθος αντιδράσεις στην άμυνα της Λίβερπουλ, σκόραρε αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λίβερπουλ μπήκε με διάθεση να απειλήσει. Στο 52’ ο Άρνολντ γύρισε επικίνδυνα μέσα στην περιοχή αλλά ο Κουρτουά έδιωξε. Στο 58ο λεπτό ο Σαλάχ σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε.

Στο 59’ η Ρεάλ άνοιξε το σκορ με το Βινίσιους. Ο Βαλβέρδε σέντραρε και ο Βραζιλιάνος έσπρωξε τη μπάλα σε κενή εστία.

Στο 64ο λεπτό ο Κουρτουά έκανε ακόμη μία σπουδαία απόκρουση σε σουτ του Σαλάχ. Ο Βέλγος επενέβη σωτήρια σε πλασέ του Σαλάχ.

Ο Κασεμίρο βρέθηκε μόνος του απέναντι στην εστία του Άλισον αλλά έστειλε τη μπάλα στους παίκτες της Λίβερπουλ. Στο 82’ ο Κεϊτά έπιασε το σουτ αλλά ήταν εντελώς άστοχο. Λίγες στιγμές αργότερα, ο Σαλάχ έκανε εκπληκτικό κοντρόλ, μπήκε στην περιοχή αλλά ο Κουρτουά απέκρουσε και πάλι.

Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση του τελικού. 

Λίβερπουλ (Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον (77′ Κεϊτά), Τιάγκο (77′ Φιρμίνο), Ντίας (65′ Ζότα), Σαλάχ, Μανέ

Ρεάλ Μαδρίτης (Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Άλαμπα, Μεντί, Μόντριτς (90′ Θεμπάγιος), Καζεμίρο, Κρόος, Βαλβέρδε (86′ Καμαβινγκά), Μπενζεμά, Βινίσιους (90+3′ Ροντρίγκο)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.