Κυπελλουχος ΕΚΑΣΑΜΑΘ ο Λευκιππος, το παλεψε το Δημοκριτειο!

Δημοκρίτειο Κομοτηνής - Λεύκιππος Ξάνθης 47-61 (+Gallery)

Το μεσημέρι της Κυριακής 18/3 στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο της Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε ο τελικός του κυπέλλου της ΕΚΑΣΑΜΑΘ ‘’ Τάσος Χαραλαμπίδης ‘’ με τον Λεύκιππο Ξάνθης να κατακτά το τρόπαιο νικώντας την ομάδα του Δημοκριτείου Κομοτηνής με 47-61 και επιστρέφοντας το κύπελλο στην Ξάνθη έπειτα από 13 χρόνια.

Οι Ξανθιώτες ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και άξια στέφθηκαν κυπελλούχοι έχοντας σε τρομερή μέρα τον Παλλάκη και τον Χρήστου που πέτυχαν 22 και 15 πόντους αντίστοιχα.Από την πλευρά του Δημοκριτείου λίγοι ήταν αυτοί που ξεχώρισαν, με την ομάδα στο σύνολο να πραγματοποιεί μια μέτρια εμφάνιση ωστόσο με το πάθος που “ξεχείλιζε” σε όλους τους παίχτες κατάφερε να παλέψει το παιχνίδι.
Κορυφαίοι από πλευράς Δημοκριτείου ήταν ο Ρυακιωτάκης και ο Οικονομάκης που είχαν από 9 πόντους.
 
Στο πρώτο δεκάλεπτο το Δημοκρίτειο μπήκε νωθρά και ο Λεύκιππος κατάφερε να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό στην αναμέτρηση παίρνοντας γρήγορα μια διαφορά ασφαλείας (8-18) και κάνοντας από την αρχή πολύ δύσκολο το έργο των παιχτών της Coach Δόλωμα.
 
Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα της Κομοτηνής κατάφερε να ρίξει την διαφορά στο -5 (17-22) όμως και πάλι ο Λεύκιππος με λύσεις από την περιφέρεια “έτρεξε” ένα σερί 9-0 και εκτόξευσε την διαφορά στο +14 με το δεκάλεπτο ωστόσο να κλείνει με το σκορ στο 20-33.
 
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Λεύκιππο να μην κατεβάζει ρυθμούς και να διατηρεί την καλή διαφορά που είχε “χτίσει” στο πρώτο μέρος μην επιτρέποντας στο Δημοκρίτειο να επιβάλλει τον ρυθμό του στο ματς και πηγαίνοντας στην τέταρτη περίοδο με το σκορ στο 33-44.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι φοιτητές ξεκίνησαν δυνατά και με τρίποντο του Ρακιωτάκημείωσαν στους 8 (42-50) αναγκάζοντας τον κ.Κοκκινόπουλο να καλέσει τάιμ άουτ.
Η συνέχεια βέβαια δεν ήταν ανάλογη και ο Λεύκιππος με ένα σερί 2-11 ανέβασε στην μεγαλύτερη τιμή της την διαφορά (+15) και κατακτώντας έτσι τον έναν από τους δύο στόχους που έχει θέσει από την αρχή της χρονιάς.
 
Η ομάδα του Δημοκριτείου πρέπει να αφήσει πίσω του το σημερινό παιχνίδι και να επικεντρωθεί στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, εκεί που όπως φαίνεται θα έχει πολύ δύσκολο έργο.
Να αναφερθεί πως στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Κελεπούρης πάτησε άτσαλα στο παρκέ και ένιωσε ενοχλήσεις με τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού να τον μεταφέρουν εκτός γηπέδου.
 
Μετά το τέλος του τελικού οι παίχτες του Λεύκιππου πανηγύρισαν έξαλα την κατάκτηση του κυπέλλου και σήκωσαν ψηλά στα χέρια τους τον προπονητή τους Σωτήρη Κοκκινόπουλο.
Την απονομή του κυπέλλου έκανε η σύζυγος του αείμνηστου Τάσου Χαραλαμπίδη, Μαρία Χαραλαμπίδη ενώ τους νικητές συνεχάρη και ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ κ.Νίκος Νικολόπουλος.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο στα τάιμ άουτ όσο και στο ημίχρονο, οι cheerleaders του Δημοκριτείου, οι οποίες είναι φοιτήτριες των ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα στην ρυθμική γυμναστική,  διασκέδασαν το κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο προσφέροντας ένα πλούσιο χορευτικό θέαμα.

Διαιτητές: Μπήτης- Ξενικάκης-Δημάδης
Δεκάλεπτα: 8-18, 20-33, 33-44, 47-61
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ(Δ. Δόλωμα): Φραντζεσκάκης, Κελεπούρης 4, Πέγιος 1, Πολίτης 7(1), Νταγιάντης 4, Λάππας, Ζολώτας  5(1), Κώστας 2, Χατζηπαυλίδης 2, Ρυακιωτάκης 9(2), Στασινόπουλος 6, Οικονομάκης 9(1).

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΞΑΝΘΗΣ(Σ. Κοκκινόπουλος): Κουμπάνης 6, Νταβουλτζόπουλος, Δώδος 2, Πεχλιβανίδης, Ρούμογλου, Χρήστου 15, Ψάλτου 3(1),  Χατζηαντωνίου,  Σταμπουλής 13(3), Παλλάκης 22, Κάλφας, Κούτρας.
 
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.