Κυπελλουχος ΕΚΑΣΑΜΑΘ ο ΓΑΣ Κομοτηνη

Επικράτησε στον τελικό του Λεύκιππου Ξάνθης

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η σεζόν για τον ΓΑΣ Κομοτηνή που επικράτησε στον τελικό του κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ “Τάσος Χαραλαμπίδης” του Λεύκιππου Ξάνθης και κατέκτησε το τρόπαιο.

Η ομάδα της Κομοτηνής παρά το νωθρό πρόσωπο του πρώτου δεκαλέπτου, όπου σημείωσε μόλις 4 πόντους, στη συνέχεια με όπλο την άμυνα άλλαξε άρδην την κατάσταση και έφτασε στη νίκη που σήμανε την κατάκτηση του τροπαίου.

Ο Λεύκιππος ήταν εκείνος που ξεκίνησε τον αγωνα πιο δυναμικά φτάνοντας την διαφορά οριακά κάτω από τον διψήφιο αριθμό, αλλά με εντυπωσιακή αντεπίθεση ο ΓΑΣ Κομοτηνή κατάφερε μέχρι το ημίχρονο να ισοφαρίσει ουσιαστικά, στο τρίτο δεκάλεπτο βομβαρδίζοντας από την γραμμή των 6.75μ να πάρει διαφορά άνω των 10 πόντων και στην συνέχεια με έξυονη τακτική να την συντηρήσει για την κατακτηση του τροπαίου.

Πρώτος σκόρερ για τον Λεύκιππο Ξάνθης ο Κατσαμούρης με 26 και δύο τρίποντα, αλλά δεν βρήκε άξιους συμπαραστάτες στην επίθεση, με τους Μακαρατζή και Μαλανδρή να είναι διψήφιοι με 10 πόντους.

Για τους Κυπελλούχους του ΓΑΣ Κομοτηνή κορυφαίος – μακράν του δεύτερου – ήταν ο Aβδάλας που πέτυχε 18 πόντους και περιόρισε τον γιγαντόσωμο Κάλτσο στην άμυνα, ενώ διψήφιος ήταν Περρής με 12 και ένα τρίποντο, βοηθώντας την ομάδα του να φτάσει στην κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου.

Δεκάλεπτα: 13-4, 23-22, 31-41, 49-57

Διαιτητές: Ξενικάκης, Ράπτης, Κατρακάρης

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΞΑΝΘΗΣ (Κούτρας-Χρήστου): Μακαρατζής 10(1), Δεληγιάννης, Παπαδόπουλος Σ. , Πουργιάζης, Παπαδόπουλος Α., Κατσαμούρης 26(2), Γκοβέσης, Κάλτσος 1, Μαλανδρής 10, Λιάτσας 1, Ζαβούρας.

ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ (Φωτεινάκης): Παπαδόπουλος, Χωματάς 5(1), Περρής 12(2), Τριανταφύλλου, Αβδάλας 18, Ναλμπάντης 7(1), Σαϊντί 9, Χριστοφορίδης, Δρέλλας 6, Ρίννης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.