Κυπελλο Ερασιτεχνων (1ος ομιλος)

Δόξα Δράμας – Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου 4-1

Το πιο σημαντικό παιχνίδι της ιστορίας της έδωσε την Τετάρτη 10 Μαρτίου η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου καθώς ως κυπελλούχος της ΕΠΣ Θράκης αντιμετώπισε για το κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδος εκτός έδρας την ιστορική Δόξα Δράμας.
 
Η ομάδα του Νέου Σιδηροχωρίου υπέκυψε στην ανωτερότητα του αντιπάλου της γνωρίζοντας την ήττα με 4-1.

Η εικόνα του παιχνιδιού

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και είχαν την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και στο πρώτο ημίχρονο ήδη προηγούταν με σκορ 2-0 με τέρματα των Αθανασιάδη και Σπάσιτς.
 
Ίδια η εικόνα και στο δεύτερο μέρος η Δόξα Δράμας πέτυχε άλλα δύο γκολ με τους Σάντος και Πετρόπουλο από τη θέση του πέναλτι. Το γκολ της τιμής για τη Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου πέτυχε ο Μαυρόπουλος με κεφαλιά στο 79΄. 

Το φιλμ του αγώνα

Η Δόξα Δράμας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε στο 9΄, όταν ο Σάντος από δεξιά έβγαλε σέντρα ακριβείας στον Αθανασιάδη που από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Ποιμενίδη για το 1-0.
 
Στο 27΄οι γηπεδούχοι θα διπλασιάσουν τα τέρματα τους μετά από ωραία προσπάθεια και σουτ του Σπάσιτς στην γωνία του Ποιμενίδη.
 
Στο 36΄άλλη μια καλή ευκαιρία για τους μαυραετούς της Δράμας αλλά η κεφαλιά του Μαρκόπουλου μετά από σέντρα του Κελεσίδη έφυγε λίγο άουτ.
 
Στα τελευταία δέκα λεπτά του πρώτου μέρους η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου ισορρόπησε το παιχνίδι ανέβηκε για να πετύχει κάτι καλό αλλά όμως χωρίς αποτέλεσμα και έτσι το 2-0 ήταν το σκορ ημιχρόνου.
 
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε και πάλι με τους γηπεδούχους να μπαίνουν πιο δυνατά και να χάνουν μια καλή ευκαιρία στο 52΄όταν Μπαμπουρά και Μαρκόπουλος συνδυάστηκαν πολύ ωραία αλλά το σουτ του τελευταίου μπλόκαρε ο Ποιμενίδης.
 
Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Δόξα Δράμας θα κάνει τρία τα τέρματα της σε μία φάση, που θα ξεκινήσει από λάθος συνεννόηση του Μαραγκού με τον Ποιμενίδη στην άμυνα, ο Σάντος που παρακολουθούσε το εκμεταλλεύτηκε και από κοντά με προβολή έκανε το 3-0.
 
Στο 60΄ο Λεφής με προβολή πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή θα αποσοβήσει σίγουρο γκολ από σουτ του Αθανασιάδη.
 
Στο 73΄ο διαιτητής κ. Σιδηρόπουλος θα δείξει το σημείο του πέναλτι υπέρ της Δόξας Δράμας σε ανατροπή του Λεφή στον Βιτλή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πετρόπουλος ο οποίος ευστοχώντας έκανε το 4-0.
 
Η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου δεν τα παράτησε, κυνήγησε το γκολ της τιμής και το πέτυχε στο 79΄ με κεφαλιά του Μαυρόπουλου έπειτα από σέντρα του Μαραγκού.
 
Στο 88΄για την ομάδα του Νέου Σιδηροχωρίου Δανίδης και Δερμετζίδης συνεργάστηκαν πολύ ωραία αλλά το σουτ του τελευταίου έφυγε λίγο άουτ.
 
Αυτή ήταν η τελευταία φάση του αγώνα. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή κ. Σιδηρόπουλου βρήκε δίκαια την Δόξα Δράμας νικήτρια της αναμέτρησης παίρνοντας ταυτόχρονα και το εισιτήριο για την επόμενη φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών, όπου θα αντιμετωπίσει τον Έβρο Σουφλίου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Δόξα Δράμας (Κώστας Βασιλακάκης): Καράδαης, Κελεσίδης, Βιτλής, Χαριτωνίδης, Βραμέντζαλης, Μπάμπουρας(63’ Στόικος), Πετρόπουλος, Αθανασιάδης, Μαρκόπουλος(65’ Κονταξής), Σάντος, Σπάσιτς(58’ Κανετίδης).
 
Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου (Σάκης Σκουλής): Ποιμενίδης, Αμοιρόπουλος, Μαραγκός, Λεφής, Σουλτανίδης (59’ Παναγιώτου), Δεμερτζίδης, Παππούς (65’ Ντράτση), Γάϊδας, Δανίδης, Ξενοδοχίδης (59’ Μαυρόπουλος), Χατζήπαπας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.