Κουλης Ταξιλδαρης: Στο πλευρο καθε μπασκετικης προσπαθειας

Συμμετείχε στο All Star Game της Komo Basket League

Ο Κούλης Ταξιλδάρης αποτελεί συνώνυμο του μπάσκετ της Κομοτηνής καθώς ήταν αυτός που ουσιαστικά συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό για να αλλάξει η ιστορία του αθλήματος στην πόλη. Όντας προπονητής του ΓΑΣ Κομοτηνή στην Α2 και πλάθοντας γενιές αθλητών από τα μικρότερα ηλικιακά τμήματα, άφησε το στίγμα του στην πόλη και έγραψε ιστορία.

Τώρα μπορεί να έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση και τα πανεπιστημιακά του καθήκοντα, ωστόσο παραμένει πιστός στις μπασκετικές του πεποιθήσεις συμβάλλοντας σε κάθε ενέργεια που έχει στόχο την ανάπτυξη του αθλήματος στη Ροδόπη.

Και για να θυμούνται οι παλιοί αλλά και να μαθαίνουν οι νεότεροι, το 1992 ο Κούλης Ταξιλδάρης ήταν βοηθός προπονητή της Εθνικής Ελπίδων που κατακτούσε το ασημένιο μετάλλιο στο  Ευρωμπάσκετ. Με παίχτες στην σύνθεσή της μεγάλα ονόματα όπως ο Γιώργος Σιγάλας, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο Νίκος Μπουντουρης, ο Νίκος Οικονόμου, ο Χρήστος Μυριούνης, ο Γιώργος Λημνιάτης, κ.α. Φυσικά άφησε το αποτύπωμα του στο μπάσκετ της πόλης μας και στον ΓΑΣ Κομοτηνή καθώς εκτός από τις εκπληκτικές πορείες που οδήγησε την ομάδα της πόλης μας στην Α2, ο Κούλης Ταξιλδαρης «έπλασε» μπασκετικά πολλές γενιές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.