Κωστας Νικολαιδης: «Ο Πανθρακικος ειναι η σημαια του αθλητισμου της Κομοτηνης»

Ο τεχνικός Διευθυντής του Πανθρακικού ανέλυσε το πλάνο της Ακαδημίας, το όραμα του για την επόμενη ημέρα στο ποδόσφαιρο της Ροδόπης και το πνεύμα ενότητας που θέλει να φέρει η ομάδα της Κομοτηνής

Ο Κωνσταντίνος Νικολαΐδης, εργοφυσιολόγος – σύμβουλος διατροφής και άσκησης επέστρεψε στην οικογένεια των Ακαδημιών του Πανθρακικού αναλαμβάνοντας το καίριο πόστο του τεχνικού Διευθυντή. Ο κ. Νικολαΐδης ανέλυσε το πλάνο και το όραμα του για την ακαδημία του Πανθρακικού αλλά και τη νέα γενιά της Ροδόπης στέλνοντας μήνυμα ενότητας προς όλες τις Ακαδημίες.

Ο λόγος στον ίδιο λοιπόν…

«Έγινε ένα restart στις ακαδημίες του Πανθρακικού αυτό το καλοκαίρι»

ΠτΘ: Τι κατάσταση βρήκες στις ακαδημίες του Πανθρακικού;

Κ.Ν.: Έχω δεθεί με τον Πανθρακικό. Τα 8 χρόνια που ήμασταν με τον Κώστα Βασιλακάκη μέχρι την άνοδο στην SuperLeagueήταν από τα πιο όμορφα κομμάτια της αθλητικής μου ζωής. Ο φίλος μου ο Μάκης Μπαξεβανίδης, με τον οποίο είχα μία άριστη σχέση, μου ζήτησε τη βοήθεια στο ξεκίνημα του ως τεχνικός διευθυντής. Στη συνέχεια του ήρθε μία σημαντική πρόταση από τον Παναθηναϊκό, που ήταν πολύ σωστό να αποδεχθεί και έτσι με δική του πρόταση ανέλαβα αυτό το κομμάτι. Εμείς το καλοκαίρι κάναμε ένα restartμε πολλά νέα πρόσωπα παντού. Είμαστε σε στάδιο αλλαγής της λειτουργίας και της φιλοσοφίας. Είχα κάνει την ίδια κουβέντα όταν ξεκινήσαμε στο προηγούμενο πέρασμα με τον Σάκη Σκουλή και είχαμε πει πως θα πάμε ψηλά. Είχαμε φλόγα και τη μεταδώσαμε. Υπήρχε και τότε και τώρα διοίκηση και θα ενεργοποιηθούν και άλλοι.

ΠτΘ:  Ποια είναι τα δυνατά σημεία της Ακαδημίας και το όραμα σου για αυτήν;

Κ.Ν.: Το προπονητικό κέντρο είναι στολίδι για οποιαδήποτε ομάδα. Δύσκολα θα βρεις ομάδα στην επαρχία με τέτοιο προπονητικό κέντρο.  Οι χώροι, το φυσικό χόρτο και όλες οι εγκαταστάσεις είναι ισχυρό όπλο. Στόχος μας είναι να εντάξουμε περισσότερους αθλητές. Το όνομα του Πανθρακικού πέρασε μία κρίση, που όπως είναι λογικό και θεμιτό, οι υπόλοιποι το εκμεταλλεύτηκαν. Η σημαία της Κομοτηνής είναι ο Πανθρακικός. Πολλοί δεν κατάλαβαν τη σημασία της παρουσίας στις υψηλές κατηγορίες και τι ζημιά είχε προκαλέσει η πτώση του Πανθρακικού στα τοπικά. Η παρουσία ενός ποδοσφαιριστή στα Κ15, Κ17, Κ19 δημιουργεί 3 πυρήνες ποδοσφαιριστών και προπονητών και αμέσως έμπαιναν στέρεες βάσεις για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου. Στόχος είναι κάθε χρόνο ένα παιδί να ανεβαίνει στην ανδρική ομάδα. Αυτό είναι το κέρδος για εμάς. Αυτό έκανε στην Ξάνθη ο μεγαλύτερος παράγοντας που υπήρχε, ο κ. Πανόπουλος. Όταν η Ξάνθη μεσουρανούσε, υπήρχε η συνταγή. Οι Άγγλοι έχουν μία ατάκα «Το απλό είναι και το πιο δύσκολο». Εμείς πρέπει να κάνουμε σωστά τα απλά.

«Ο Πανθρακικός πρέπει να λειτουργήσει ενωτικά με τις υπόλοιπες ακαδημίες»

ΠτΘ:  Πώς μπορεί να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη στο κομμάτι των ακαδημιών στον Πανθρακικό και στη Ροδόπη γενικότερα;

Κ.Ν.: Είναι το μεγάλο στοίχημα. Επαγγελματική ομάδα χωρίς στέρεες βάσεις στην ακαδημία δεν μπορεί να υπάρξει. Το ποδόσφαιρο περνάει κρίση. Δεν βλέπουμε Έλληνες ποδοσφαιριστές στις ομάδες. Αυτό επηρεάζει σίγουρα και στην απήχηση που έχει στον απλό κόσμο. Να βλέπω SuperLeagueκαι να έχει 2 ομάδες με 2 μόλις Έλληνες παίχτες δεν έχει νόημα. Πρέπει να βάλουμε σαν Πανθρακικός στέρεες βάσεις. Η δική μου φιλοσοφία είναι η εξής και θα το πω δημόσια: Θα χτυπήσω την πόρτα του ΠΑΟΚ Κομοτηνής, του Σπάρτακου, των Ακριτών και θα τους πω πως όταν υπάρχουν παίχτες που μπορούν να σταθούν στον Πανθρακικό πρέπει να τους δίνεται η δυνατότητα να παίξουν εκεί. Είτε το θέλουμε είτε όχι ο Πανθρακικός είναι στην κορυφή. Όλοι πρέπει να σταθούν δίπλα στην ομάδα μας. Το να είσαι στη Ροδόπη και να έχεις μεγάλο ταλέντο αλλά να μην παίζεις στον Πανθρακικό είναι μεγάλο λάθος. Μέσα σε αυτή τη φιλοσοφία είμαστε ανοιχτοί σε όλους. Δεν θα ντραπώ να χτυπήσω τις πόρτες όλων των ακαδημιών γιατί και αυτοί αγαπάνε το ποδόσφαιρο και σίγουρα θέλουν να βάλουν λιθαράκι για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου της Ροδόπης. Έτσι θα φύγουμε από τη μιζέρια και θα βγουν όλοι κερδισμένοι. Όλοι στη Ροδόπη πρέπει να θέλουν να παίξουν στον Πανθρακικό, για παράδειγμα τώρα στη Γ΄ Εθνική για να έχουν μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα. Είναι πολύ δύσκολο να σε δει κάποιος από το τοπικό σε επαγγελματική κατηγορία.  Ο Πανθρακικός πρέπει να λειτουργήσει ενωτικά. Όλοι θέλουμε τα παιδιά να γυμνάζονται αλλά υπάρχουν και κάποιοι που ξεχωρίζουν. Αυτοί πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να εξελίσσονται και να ανελίσσονται. Μακάρι να φτάσουμε σε σημείο να βγάζουμε κάθε χρόνο έναν ποδοσφαιριστή σε υψηλό επίπεδο. Πρέπει να κάτσουμε σε ένα τραπέζι να το αναλύσουμε και να δούμε πού οφείλεται αυτό.  Η ενασχόληση με την παιδική ηλικία δεν είναι χόμπυ αλλά τρόπος ζωής. Μέσα από την απλότητα μπορούμε να φέρουμε την πολυπόθητη πρόοδο. Είμαστε ένας νομός και όλοι θέλουμε το καλό του ποδοσφαίρου της Ροδόπης.

ΠτΘ: Πώς ονειρεύεσαι την επόμενη ημέρα στο ποδόσφαιρο της Ροδόπης;

Κ.Ν.:  Έχει μεγάλη αξία να στελεχώνεις την ομάδα του νομού με ντόπιους ποδοσφαιριστές και με ενωτικό χαρακτήρα να πούμε πως πάμε να κάνουμε κάτι καλό για τον τόπο μας. Το κομμάτι των ακαδημιών βγάζει ψυχή και όλοι μας θέλουμε να προσφέρουμε. Στο νομό μας έχουμε ταλέντα και θέλουμε αυτά να εξελίσσονται. Έτσι θα φτάσουμε μία μέρα να λέμε πως στην πρώτη κατηγορία έχουμε αυτούς τους ποδοσφαιριστές, στη δεύτερη κατηγορία αυτούς και έτσι θα συνεχίζουμε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.