Κοιταξε στα ματια τον πρωταθλητη

Πανθρακικός-Ολυμπιακός 3-4

Έπειτα από μια εκπληκτική εμφάνιση και με τους ποδοσφαιριστές του Πανθρακικού να κοντράρουν στα ίσια τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και να παραβιάζουν τρεις φορές την εστία του, αναμφίβολα το τελικό 3-4 του αγώνα στην Κομοτηνή δημιουργεί ανάμεικτα συναισθήματα!
 
Δίχως να υπολογίζει τους τραυματίες Τζάνη, Βάλτερ, Χασομέρη και Λαδάκη, τον ανέτοιμο Ίγκο και τους τιμωρημένους Μεχία και Ροτζέριο, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος παρέταξε τον Πανθρακικό με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, τους Παπαγεωργίου, Σερφά, Μελίσση και Ποτουρίδη από δεξιά προς τα αριστερά στην αμυντική τετράδα, τον Σέτι αμυντικό μέσο με τους Ψάλτη και Μπαϊκαρά πιο μπροστά του, τον Μουδούρογλου στα αριστερά της μεσοεπιθετικής γραμμής, τον Χαβίτο στη δεξιά πλευρά και τον Ντιγκινί σε ρόλο στράικερ. 

Το φιλμ του αγώνα

Μετά από ένα μοιρασμένο ξεκίνημα στο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός ευτύχησε να προηγηθεί από μία στατική φάση στο 13ο λεπτό. Όλοι περίμεναν ο Ντουρμάζ να εκτελέσει με σέντρα προς την περιοχή το φάουλ που είχαν κερδίσει οι φιλοξενούμενοι από τη δεξιά πλευρά, ωστόσο ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού επιχείρησε μια απευθείας εκτέλεση που κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του Πασχαλάκη, πετυχαίνοντας, έτσι, το 0-1.
 
Παρόλα αυτά, η ομάδα της πόλης μας αντέδρασε άμεσα και στο αμέσως επόμενο λεπτό ισοφάρισε το παιχνίδι σε 1-1. Ο Νίκολα Ντιγκινί βγήκε στην «πλάτη» της άμυνας του Ολυμπιακού στην αντεπίθεση, βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Ρομπέρτο, πέρασε τον Ισπανό τερματοφύλακα και πλάσαρε από πλάγια θέση στέλοντας την μπάλα στα δίχτυα, προλαβαίνοντας τους αντίπαλους αμυντικούς που προσπάθησαν να διακόψουν την πορεία της.
 
Στη συνέχεια του πρώτου 45λέπτου ο Ολυμπιακός μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο η συνολική ανασταλτική λειτουργία του Πανθρακικού ήταν εξαιρετική, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να μην μπορούν να εκμεταλλευτούν την υπεροχή τους και να φτάσουν με οργανωμένο τρόπο στην περιοχή του Πασχαλάκη. Έτσι η επιθετική δραστηριότητα των παικτών του Ολυμπιακού περιορίστηκε κατά κύριο λόγο σε μακρινά σουτ και στημένες φάσεις.
 
Με την ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, παρά τις απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών, να παρουσιάζει ένα άκρως ανταγωνιστικού πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο, στην επανάληψη τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ως το 80ο λεπτό, καθώς ο Ολυμπιακός κατάφερε να σκοράρει τρεις ακόμη φορές και το σκορ έμοιαζε να παίρνει διαστάσεις που αδικούσαν κατάφορα την πολύ καλή εικόνα του Πανθρακικού.
 
Πιο συγκεκριμένα, στο 46’ ο Φορτούνης σημείωσε το 1-2, εκτελώντας εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε από τον Σερφά ο Φινμπόγκασον, ενώ στο 66’ ο τελευταίος αξιοποίησε το πέναλτι που κέρδισε ο Καμπιάσο από τον Ηλιάδη, που είχε πάρει νωρίτερα τη θέση του Μουδούρογλου, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 1-3. Ο Ηλιάδης, μάλιστα, θα μπορούσε να πάρει «ρεβάνς», για την παράβαση στην οποία υπέπεσε, ένα λεπτό αργότερα, με τον Ρομπέρτο να αποκρούει δύσκολα το υπέροχο σουτ του. Στο 76’ έγινε η δεύτερη αλλαγή του Πανθρακικού, με τον Μαρκόπουλο να αντικαθιστά τον Ψάλτη, που κατέγραψε την παρθενική του συμμετοχή στο Πρωτάθλημα της Super League, στα 19 του χρόνια.
 
Στο 80’ ο Ολυμπιακός σημείωσε το 1-4, σε μια φάση που ο Πασχαλάκη δεν μπόρεσε να απομακρύνει αποτελεσματικά το σουτ του Ντουρμάζ, με τον Σεμπά να παίρνει το «ριμπάουντ» και να σκοράρει με κοντινό πλασέ.
 
Στο τελευταίο 10λεπτο οι γηπεδούχοι απέδειξαν για ακόμη μία φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα τη μεγάλη αγωνιστική πρόοδο, που έχουν διαγράψει και το χαρακτήρα που έχουν αποκτήσει, κοιτάζοντας στα «μάτια» κάθε αντίπαλο, ανεξαρτήτως του αν διαθέτει μεγαλύτερη ποιότητα και χωρίς να επηρεάζεται από τις απουσίες και τα προβλήματα. Με τον Ηλιάδη να σκοράρει για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική στο 87’ με προβολή στην κίνηση, ύστερα από εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Νικόλτση και γύρισμα του Μπαϊκαρά από τα δεξιά και τον Ντιγκινί να πετυχαίνει το δεύτερό του προσωπικό τέρμα στο 91’, ο Πανθρακικός μείωσε σε 3-4 και στα λεπτά που απέμεναν ως την ολοκλήρωση του αγώνα πίστεψε πως θα μπορούσε ακόμη και να φτάσει στην ισοφάριση.
 
Κάτι τέτοιο όμως δε συνέβη, η ήττα από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League Ελλάδα 2015-16, δεν αποφεύχθηκε, όμως η εικόνα της ομάδας του Δημήτρη Ελευθερόπουλο ανάγκασε τους φιλάθλους της ομάδας να φωνάξουν γι’ αυτήν, να πανηγυρίσουν, να τη χειροκροτήσουν στο τέλος και δημιουργεί δικαιολογημένα την αισιοδοξία ότι στο τέλος, όσο δύσκολος κι αν είναι ο δρόμος που έχει να διαβεί, ο Πανθρακικός θα πετύχει το στόχο του, με όλη την Κομοτηνή σαν δωδέκατο παίχτη στο πλευρό του! 

Δημήτρης Ελευθερόπουλος «Η ομάδα μας έχει αποκτήσει χαρακτήρα, δεν παρατάει κανένα παιχνίδι»

Ικανοποιημένος από τον χαρακτήρα που επέδειξε η ομάδα του, εμφανίστηκε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου μετά τη λήξη του ματς. Ο προπονητής του Πανθρακικού στάθηκε ιδιαίτερα στη βελτιωμένη εικόνα που παρουσιάζει στον αγωνιστικό χώρο η ομάδα του, παρόλο που αυτό δεν αντικατοπτρίζεται στον βαθμολογικό πίνακα, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση πως αν συνεχίζει να δείχνει την ίδια εικόνα και στα επόμενα ματς τότε θα αρχίσει και η μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Ελευθερόπουλου:

«Το παιχνίδι είχε τελείως διαφορετική εικόνα στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο κλείσαμε πάρα πολύ καλά τους χώρους, είχαμε κοντά τις γραμμές και τα παιδιά λειτούργησαν άψογα στο πλάνο που καταστρώσαμε όλη την εβδομάδα. Παρά τις ελλείψεις που είχαμε, καθώς απουσίασαν 7 ποδοσφαιριστές, τα παιδιά ανταποκρίθηκαν πάρα πολύ καλά, δεν επιτρέψαμε στον Ολυμπιακό να βρει χώρους και στο γκολ που δεχθήκαμε από μία στατική φάση η αντίδρασή μας ήταν άμεση. Στο δεύτερο ημίχρονο δεχθήκαμε νωρίς ένα τέρμα και αναγκαστήκαμε να παρεκκλίνουμε από το πλάνο μας. Ο Ολυμπιακός βρήκε χώρους και η φετινή του ομάδα όταν βρει χώρους σε σκοτώνει. Έτσι το σκορ πήρε διαστάσεις που αδικούσε ό,τι είχαμε παρουσιάσει ως εκείνη τη στιγμή, όμως η ομάδα μας έχει αποκτήσει χαρακτήρα, δεν παρατάει κανένα παιχνίδι, το ίδιο κάναμε και απέναντι στον ΠΑΟΚ και όταν χάναμε και με την ΑΕΚ. Έτσι και σήμερα στα τελευταία λεπτά προσπαθήσαμε ακόμη και να ισοφαρίσουμε. Η ουσία είναι ότι η ομάδα έχει βελτίωση σε όλους τους τομείας παιχνίδι με το παιχνίδι, αλλά δυστυχώς παραμένει στις τελευταίες θέσεις, όση ικανοποίηση κι αν υπάρχει για την εικόνα μας. Ελπίζουμε η βελτίωσή μας αυτή να συνδυαστεί με περισσότερους βαθμούς στη συνέχεια, όπως έγινε με τον ΠΑΟΚ αλλά και τον Ατρόμητο».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Πανθρακικός (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Μελίσσης, Σερφά, Ποτουρίδης, Σέτι, Ψάλτης (76’ Μαρκόπουλος), Μπαϊκαρά, Χαβίτο (81’ Νικόλτσης), Μουδούρογλου (58’ Ηλιάδης), Ντιγκινί.
Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Σιόβας, Ντα Κόστα (79’ Μποτία), Μαζουακού, Καμπιάσο, Κασάμι, Φορτούνης (71’ Ντομίνγκες), Ερνάνι (67’ Σεμπά), Ντουρμάζ, Φινμπόγκασον.

Περισσότερες φωτογραφίες από το παιχνίδι εδώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.