«Καθαρισε» το ματς σε 13 λεπτα

ΑΕΚ – Πανθρακικός 3-0

Τρία γκολ μέσα σε 13 λεπτά στο ξεκίνημα του αγώνα ήταν αρκετά για την ΑΕΚ ώστε να «καθαρίσει» από νωρίς το ματς απέναντι στον Πανθρακικό για την 25 αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. 

Η εικόνα της αναμέτρησης

Τα προβλήματα για τον Πανθρακικό βέβαια ξεκίνησαν πριν καν από την έναρξη του αγώνα. Οι ενοχλήσεις του Γιώργου Αθανασιάδη στη μέση, είχαν σαν αποτέλεσμα ο ίδιος να αποκλειστεί από την αποστολή και να κληθεί εσπευσμένα στην Αθήνα ο Τρύφων Γιούδας, ο οποίος μάλιστα βρέθηκε και στην ενδεκάδα, ενώ η ίωση που ταλαιπωρούσε όλη την προηγούμενη εβδομάδα τον Γιάννη Χατζηνικολάου και το γεγονός ότι τη Δευτέρα ανέβασε υψηλό πυρετό, είχαν ως συνέπεια ο 51χρονος τεχνικός να παρακολουθήσει το παιχνίδι από το ξενοδοχείο όπου κατέλυσε ο Πανθρακικός στην Αθήνα και το κοουτσάρισμα να αναλάβει ο άμεσος συνεργάτης του και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Πανθρακικού, Ζόραν Στοΐνοβιτς.
 
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης ήταν το χειρότερο δυνατό για την ομάδα της πόλης μας, η οποία παρατάχθηκε με τους Γιούδα, Παπαγεωργίου, Μπουγαΐδη, Μελίσση, Χρήστου, Ποτουρίδη, Ηλιάδη, Λαδάκη, Μπαϊκαρά, Χασομέρη και Ντιγκινί στην ενδεκάδα. Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στο 4’, έπειτα από προσωπική ενέργεια και σουτ του Μπουονανότε από το ύψος της περιοχής, ενώ στο 11ο και στο 17ο λεπτό ο Χρήστος Αραβίδης σημείωσε δύο ακόμη τέρματα, το πρώτο με κεφαλιά ανάμεσα στους αμυντικούς του Πανθρακικού, ύστερα από σέντρα του Σοϊλέδη και το δεύτερο με πλασέ μετά από ατομική προσπάθεια και ασίστ του Μάνταλου, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 3-0.
 
Έπειτα από ένα τέτοιο ξεκίνημα, εφιαλτικό για τον Πανθρακικό και ιδανικό για την γηπεδούχο ΑΕΚ, η συνέχεια του αγώνα απέκτησε σχεδόν διαδικαστικό χαρακτήρα και για τις δύο ομάδες, με τους ποδοσφαιριστές του Πανθρακικού, πάντως, να αφήνουν πίσω τους την πολύ κακή παρουσία που είχαν ως εκείνο το σημείο και από τα μισά του πρώτου ημιχρόνου και μετά να ισορροπούν το παιχνίδι και να επιχειρούν να φτάσουν με καλές προϋποθέσεις στην αντίπαλη περιοχή, προκειμένου να απειλήσουν την ΑΕΚ. Σε αυτό βοήθησε και η αλλαγή της αρχικής διάταξης με 3 στόπερ, με τον Ποτουρίδη να προωθείται και να πλαισιώνει Ηλιάδη και Λαδάκη στη μεσαία γραμμή και το σύστημα να μετατρέπεται, έτσι, σε 4-3-3.
 
Παρόλα αυτά, οι καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες ήταν ελάχιστες και στην επανάληψη, με τον Πανθρακικό να καταφέρνει να μη δεχθεί κλασικές ευκαιρίες από τους παίκτες του Γκας Πογέτ και να έχει δύο πολύ καλές φάσεις με μακρινά σουτ του Ηλιάδη, το πρώτο στο 69ο λεπτό, αρκετά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ, και το δεύτερο στο 89ο, το οποίο έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπαρόχα.
 
Στο 84’ ο Γιούδας, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα τραυματισμού, άφησε τη θέση του στον Γιώργο Τζελέπη, ο οποίος σε ηλικία 16 ετών, 4 μηνών και 2 ημερών έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Πανθρακικού κι έγινε με τον τρόπο αυτό ο νεαρότερος ποδοσφαιριστές που έχει αγωνιστεί για λογαριασμό της ομάδας μας σε επαγγελματική κατηγορία κι ένας εκ των νεαρότερων που έχουν συμμετάσχει γενικότερα στη Super League.
 
Είχαν προηγηθεί δύο ακόμη αλλαγές από τον Ζόραν Στοΐνοβιτς, καθώς στο 72’ ο Τσιάρας αντικατέστησε τον Χρήστου, με τον Ποτουρίδη να οπισθοχωρεί ξανά και να καλύπτει το αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ στο 79’ ο Πεταυράκης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Χασομέρη.
 
Το 3-0 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με τον Πανθρακικό να διατηρείται στην προτελευταία θέση (15η) της κατάταξης, έχοντας 17 βαθμούς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΕΚ (Γκας Πογέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος (34’ Λαμπρόπουλος), Άρθο, Σοϊλέδης (25’ Βασιλαντωνόπουλος), Σιμόες, Κορδέρο (86’ Πλατέλλας), Μάνταλος, Μπουονανότε, Πέκχαρτ, Αραβίδης

 

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Ζόραν Στοΐνοβιτς): Γιούδας (85’ Τζελέπης), Παπαγεωργίου, Μελίσσης, Μπουγαΐδης, Ποτουρίδης, Ηλιάδης, Λαδάκης, Χρήστου (72’ Τσιάρας), Μπαϊκαρά, Ντιγκινί, Χασομέρης (79’ Πεταυράκης). 

Ζόραν Στοΐνοβιτς «Αυτή η ομάδα έχει από πίσω ταλαντούχα παιδιά και το μέλλον τους ανήκει»


Στις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, υποστηρίζοντας πως ευνοούσε τους τεχνίτες ποδοσφαιριστές στάθηκε με δηλώσεις τους στη καθιερωμένη συνέντευξη τύπου μετά τη λήξη του ματς ο βοηθός προπονητή του Πανθρακικού.
 
Αναλυτικότερα ο Ζόραν Στοΐνοβιτς δήλωσε:
 
«Παρόλο που έβρεχε, το γήπεδο ήταν αρκετά καλό και γρήγορο, κάτι που βολεύει περισσότερο τους τεχνίτες παίκτες. Αυτούς τους κοντούς, τους γρήγορους και η ΑΕΚ έχει αρκετούς. Ο αρχικός της σχηματισμός δεν μας βόλεψε καθόλου, φάγαμε γρήγορα τα γκολ… μετά κάπως το διορθώσαμε και διατηρήσαμε το παιχνίδι μέχρι το τέλος για να μη φάμε περισσότερα γκολ.
 
Όπως είδατε δίνουμε ευκαιρίες και σε νέους παίκτες, νέα παιδιά. Αυτή η ομάδα έχει από πίσω ταλαντούχα παιδιά και το μέλλον τους ανήκει. Ο Τζελέπης μόλις έκλεισε τα 16… ευχόμαστε να του δοθούν κι άλλες ευκαιρίες μέχρι το τέλος, γιατί έχει προσόντα και του αξίζει».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.