Καμια ματαιωση αγωνα στην Αν. Μακεδονια και Θρακη απο την αποχη των Κριτων

Από τα 70 παιχνίδια αναβλήθηκαν μόλις 12 στην Ελλάδα

Η αιφνιδιαστική αποχή των κριτών εμπόδισε την ομαλή διεξαγωγή μόλις 12 αγώνων στις Εθνικές κατηγορίες το Σαββατοκύριακο, όμως η πλειοψηφία των αναμετρήσεων διεξήχθη κανονικά.

Καμία ματαίωση αγώνα δεν υπήρχε στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς η ΕΟΚ ενεργοποίησε άμεσα τους κατάλληλους κανονισμούς για να μην πάρει μεγάλη έκταση το πρόβλημα.

Συνολικά στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα, έγινε κανονικά η Basket League με 5 παιχνίδια, η Elite League (πρώην Α2 Ανδρών) με 8 αναμετρήσεις και η Α1 γυναικών με 6 ματς. δηλαδή τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ελλάδας.

Από εκεί και πέρα, έγιναν 16 αγώνες στη Β’ Εθνική (μεταξύ αυτών και η αναμέτρηση του Λεύκιππου Ξάνθης με τη Γέφυρα), 28 στη Γ’ Εθνική (μεταξύ αυτών οι αναμετρήσεις των ΓΑΣ Κομοτηνή, Αρίων Ξάνθης και Ασπίδα Ξάνθης) και 12 στην Α2 γυναικών (η Ασπίδα Ξάνθης δεν αγωνίστηκε καθώς είχε ρεπό).

Στο σύνολο 70 παιχνίδια εθνικών κατηγοριών και μόνο 12 δεν έγιναν λόγω της αποχής (υπήρξαν αναβολές λόγω κορονοϊού και κακών καιρικών συνθηκών) των κριτών. Δεν διεξήχθησαν 4 παιχνίδια Β’ Εθνικής, 4 Γ’ Εθνικής και 4 Α2 γυναικών. Επιπλέον, δεν υπήρξε καμία μετακίνηση ομάδας σε άλλη πόλη που να συνδυάστηκε με αναβολή και συνολικά τα ματς που δεν έγιναν ήταν κυρίως μεταξύ συλλόγων της Αττικής.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ των τελευταίων ωρών, αν οι συζητήσεις της ερχόμενης Τετάρτης δεν καρποφορήσουν, τότε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης θα αναγκαστεί να δημιουργήσει μόνιμο μηχανισμό τόσο σε Εθνικό επίπεδο όσο και σε τοπικό όπου απαιτείται.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.