Καλο ταξιδι Εφορα…

Το μπάσκετ της Κομοτηνής αποχαιρετά τον πιο συνεπή και πιστό εργάτη

Μία δύσκολη ημέρα ξημέρωσε για την μπασκετική κοινότητα της Θράκης καθώς καλούμαστε να αποχαιρετήσουμε όλοι τον Θανάση Καλαμάτα, ο οποίος είχε δώσει άλλη υπόσταση στον τίτλο του «Εφόρου» σε έναν σύλλογο.

Ο Καλαμάτας υπηρέτησε τον ΓΑΣ Κομοτηνή για δεκαετίες και παρότι η καταγωγή του δεν είναι από την Κομοτηνή έγινε πιο Κομοτηναίος και αγάπησε τον ΓΑΣ πιο πολύ από τον καθένα. Μεγάλωσε μπασκετικά γενιές και γενιές, ήταν στο πλευρό τους στα δύσκολα και τους έδινε ώθηση να συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά.

Πολλές φορές έβαζε πλάτη στα δύσκολα, έκανε ψυχοθεραπείες, αναλύσεις, scouting, αναλύσεις, όλη του η ζωή ήταν το μπάσκετ. Πόσα χιλιόμετρα γράφτηκαν σε όλα τα παρκέ της Ελλάδος;

Τον Θανάση Καλαμάτα τον γνώρισα ουσιαστικά το 2009 μέσα από την ενασχόληση μου με το μπάσκετ και τον ΓΑΣ… Πόσα ταξίδια, πόσα χιλιόμετρα, πόσες αποστολές, πόσες ιστορίες… Αμέτρητες! Και όταν πήρα την απόφαση να αλλάξω – έστω και πρόσκαιρα – ρότα και να ακολουθήσω κάτι άλλο, αυτός εκεί ήταν στο πλευρό μου δίνοντας μου μπασκετικές οδηγίες.

Κάθε τυχαία συνάντηση στο δρόμο μπορεί να διαρκούσε ίσα με μία ώρα… Αναλύσεις, πλάνα, προβληματισμοί και σχέδια για την επόμενη ημέρα του μπάσκετ της Κομοτηνής και του αγαπημένου του ΓΑΣ.  

Θα θυμάμαι για πάντα τα βράδια Ευρωλίγκα που βλέπαμε μαζί, την πρόβλεψη του στον τελικό του 2013 όταν και ο Ολυμπιακός ήταν πίσω με -17 όταν είπε χαρακτηριστικά «Μπίλυ, θα το πάρουμε, μην αγχώνεσαι» και όλες τις στιγμές που ζήσαμε μαζί…

Καλό ταξίδι έφορα, θα σε θυμόμαστε για πάντα…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.