Καλες επιδοσεις και μεταλλια για τους κολυμβητες της ΝΕΡΟ

Συμμετείχαν σε τρεις διοργανώσεις

Αξιοσημείωτη εμφάνιση στο χειμερινό πρωτάθλημα κολύμβησης βορείου Ελλάδος πραγματοποίησε η αγωνιστική ομάδα της Ναυταθλητικής Ένωσης Ροδόπης (ΝΕΡΟ). Ανάμεσα σε περίπου 1.400 αθλητές 66 σωματείου, οι αθλητές της ΝΕΡΟ κατάφεραν να αποσπάσουν 2 χρυσά, 1 αργυρό και 1 χάλκινο μετάλλιο, ενώ στο σύνολό τους οι αθλητές της ομάδας της πόλης μας κατάφεραν να βελτιώσουν τις ατομικές και φετινές τους επιδόσεις. Αυτή όμως δεν ήταν η μοναδική συμμετοχή, αφού το αθλητικό σωματείο της πόλης μας έλαβε το προηγούμενο διάστημα μέρος σε τρεις διοργανώνει τους χειμερινού κύκλου.

Συμμετοχή στον Αγώνα Μεγάλων Αποστάσεων στην Αλεξανδρούπολη

Συγκεκριμένα, την αυλαία των αγωνιστικών υποχρεώσεων του χειμερινού κύκλου για τη ΝΕΡΟ άνοιξε με τη συμμετοχή 3 κολυμβητών της στον Αγώνα Μεγάλων Αποστάσεων στην Αλεξανδρούπολη, το Σάββατο στις 21/1/2023.

Οι 3 μικροί μαραθωνο-κολυμβυτές ήταν:

  • Η Βασιλική Μαργαρίτη, που για πρώτη φορά δοκίμασε να κολυμπήσει συνεχόμενα 5000 μ. και κατάφερε να τερματίσει σε ένα τόσο απαιτητικό αγώνισμα και να είναι η πρώτη Κομοτηναία κολυμβήτρια που το πέτυχε αυτό!
  • Ο Αριστείδης Κενανίδης κολύμπησε για δεύτερη φορά αυτό το αγώνισμα. Κατάφερε να βελτιώσει την ατομική του επίδοση, να κάνει Ρεκόρ Ομάδας και να πετύχει με την επίδοση του, το 1 από τα 2 κριτήρια, για να ενταχθεί στην Προεθνική Ομάδα Μεγάλων Αποστάσεων!
  • Τέλος ο έμπειρος Φίλιππος Θεοφιλόπουλος πέτυχε την καλύτερη του φετινή επίδοση.

Συμμετοχή στο Χειμερινό Πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδας

Στη συνέχεια η ΝΕΡΟ, αποτελούμενη από 20 κολυμβητές/τριες, που είναι Ρεκόρ Συμμετοχής για το σωματείο, έλαβε μέρος στο Χειμερινό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Βορείου Ελλάδας 2023 των Αγωνιστικών Κατηγοριών που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη σε 2 ενότητες.

Η ομάδα συμμετείχε στην Α’ Ενότητα (03-05/2/2023 ) με 8 κολυμβήτριες/κολυμβητές ( Γεωργία Ρουσινοπούλου, Νάσια Μανίτσα, Βασιλική Μαργαρίτη, Αλέξανδρο Αϋφαντή, Αλέξιο Βαρσαμίδη, Στράτο Παπαστεφάνου, Παντελή Αθανασιάδη και Άρη Κενανίδη). Στην Β´ Ενότητα (10-12/2/2023) συμμετείχε με 12 κολυμβήτριες/κολυμβητές (Ιφιγένεια Χιονάκη, Κωνσταντίνα Παπαλά, Ζωή Λιάπη, Φωτεινή Κεραμιτζή, Σενά Σιλάκ, Ραβζά Μουσταφά, Αράς Μολλά, Δημήτρη Κουλκοβίνη, Δήμο Γουγουσάκη, Παρασκευά Μαυρομάτη, Μπιλγήν Εγέ και Κωνσταντίνο Γιουφτσιάδη).

Η ομάδα θα μπορούσε να είχε μια μεγαλύτερη εκπροσώπηση όμως λόγω νόσησης κάποιων αθλητών το τελευταίο χρονικό διάστημα, αυτό δεν κατέστη εφικτό.

Για τους 7 νέους αθλητές (Ζωή Λιάπη, Φωτεινή Κεραμιτζή, Σενά Σιλάκ, Ραβζά Μουσταφά, Παρασκευά Μαυρομάτη, Μπιλγήν Εγέ και Κωνσταντίνο Γιουφτσιάδη) ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία επειδή όλοι λάβανε μέρος για πρώτη φορά στους συγκεκριμένους αγώνες. Παρόλα αυτά, παρουσίασαν εξαιρετική εμφάνιση με αποτέλεσμα να γεμίσουν με αυτοπεποίθηση και να συνεχίσουν με περισσότερη όρεξη στο μέλλον!

Ιδιαίτερες στιγμές σε ατομικό επίπεδο:

  • Η τρίτη θέση στα 1500 Ελ. (Παμπαίδων) του Πάρη Μαυρομάτη στην πρώτη συμμετοχή του στο Χειμερινό Πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδας.
  • Οι δύο πρώτες θέσεις (200 & 400 μικτή ατομική /Παμπαίδων) και η μια δεύτερη (1500 Ελ. Παμπαίδων) του Δημήτρη Κουλκοβίνη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
  • Όλες οι θέσεις που κατέκτησαν και οι επιδόσεις που πέτυχαν όλα τα παιδιά τόσο τα νέα Κατηγορία (Παμπαίδων Παγκορασίδων Β) όσο και αυτά που ανήκουν στη διπλή ηλικιακή κατηγορία (Παίδων Κορασίδων) που ήταν τα μικρά σε αυτή την κατηγορία.

Ιδιαίτερες στιγμές σε ομαδικό επίπεδο:

  • Η συμμετοχή της ομάδας στα ομαδικά αγωνίσματα των πρωτοεμφανιζόμενων αθλητών στα 4×100 ομαδική mix και 4×100 ελεύθερο mix και η κατάκτηση της 12ης θέση & 10ης θέσης, αντίστοιχα, που συνάμα αποτελούν νέο ρεκόρ ομάδας, στην κατηγορία παμπαίδων-παγκορασίδων Β με τους 1) Φωτεινή Κεραμιτζή 2) Λιάπη Ζωή 3) Μαυρομάτη Παρασκευά 4) Γιουφτσιάδη Κωνσταντίνο 5) Μπιλγήν Εγέ (4*100 ΕΛ. ΜΙΧ).
  • Η συμμετοχή της ομάδας στο ομαδικό αγώνισμα των 4×100μ Ελ. ΜΙΧ στην κατηγορία Παμπαίδων – ΠαγκορασίδωνΑ και η κατάκτηση της 11ης θέσης που συνάμα αποτελεί νέο ρεκόρ ομάδας, με τους 1) Αράς Χουσεΐν Μολλά 2)Δημήτρη Κουλκοβίνη 3) Ιφιγένεια Χιονάκη 4) Παπαλά Κωνσταντίνα.
  • Η συμμετοχή της ομάδας στα ομαδικά αγωνίσματα των αθλητών στα 4×100 μ. ομαδική και 4×100 ελεύθερο στην κατηγορία Παίδων (Κ15) και η κατάκτηση της 12ης θέσης & 12ης θέσης, αντίστοιχα, που συνάμα αποτελούν νέο ρεκόρ ομάδας, με τους 1)Αλέξιο Βαρσαμίδη 2) Παντελή Αθανασιάδη 3)Αϋφαντή Αλέξανδρο 4) Κενανίδη Άρη 5) Παπαστεφάνου Στράτο (4*100 ΕΛ.).
  • Η συμμετοχή της ομάδας στο ομαδικο αγωνίσμα των αθλητών στα 4×100 ελεύθερο ΜΙΧ στην κατηγορία Παίδων/Κορασίδων (Κ15) και η κατάκτηση της 13ης θέσης, που συνάμα αποτελούν νέο ρεκόρ ομάδας, με τους 1) Μαργαρίτη Βασιλική 2) Κενανίδη Άρη 3)Παπαστεφάνου Στράτο 4) Ρουσινοπούλου Γεωργία.

Συμμετοχή στο Χειμερινό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών

Την αυλαία της Αγωνιστικής Δραστηριότητας έκλεισε το Χειμερινό Πρωτάθλημα κολύμβησης Ελλάδος Ανδρών-Γυναικών, 17-19/2/2023, στην Αλεξανδρούπολη. Δύο ήταν οι συμμετοχές της ΝΕΡΟ, η μια ήταν αυτή του Φίλιππου Θεοφιλόπουλου, ο οποίος δυστυχώς εξαιτίας μιας ίωσης δεν κατάφερε τελικά να αγωνιστεί και η δεύτερη ήταν αυτή του Δημήτρη Βαρσαμίδη.

Ο Δημήτρης Βαρσαμίδης βρέθηκε σε καταπληκτική φόρμα και πέτυχε τρία νέα ατομικά ρεκόρ, 50μ Πεταλούδα 25.03 (11ος), 100μ Πεταλούδα 55.05 (5ος) και 200μ Πεταλούδα 2:03.65 (4ος). Ταυτόχρονα κατέκτησε ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο στις σκυταλοδρομίες 4Χ100μ Ελεύθερο Ανδρών και 4Χ100μ Ελεύθερο Mixed και 2 όρια Β’ Προεθνικής Ομάδας Νέων Ανδρών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.