Και τωρα…τελικος για τους Προσκυνητες!

Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου - Δόξα Προσκυνητών 2-2 (+Gallery)

Επιστροφή στον τελικό κυπέλλου μετά από δύο χρόνια για την Δόξα Προσκυνητών που ήρθε ισόπαλη με σκορ 2-2 στην έδρα του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου και πήρε εύκολα το “εισιτήριο” για τον μεγάλο τελικό του κυπέλλου της ΕΠΣ Θράκης, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει (σ.σ όπως και το 2016) την Δόξα Νέου ΣΙδηροχωρίου.

Στο “Απόστολος Σουλιώτης” οι 40 περίπου φίλοι του ποδοσφαίρου παρακολούθησαν μια όμορφη αναμέτρηση με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν με το «καλημέρα» πολύ δυνατά και να μην αφήνουν κάνενα περιθώριο στους κυανόλευκους να πιστέψουν πως μπορούν να προκριθούν στον τελικό.

Μόλις στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης ο Βάσκος έπειτα από όμορφη κάθετη πάσα του Σιχλιμοίρη έκανε αυτό που ξέρει πολύ καλά να κάνει βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται στον βοηθό για οφσάιντ.Οι παίχτες του Ιάσμου φάνηκαν να επηρεάζονται αρκετά από το γκολ που δέχθηκαν και προτού καλά καλά καταλάβουν τι συνέβη, ο Σιχλιμοίρης στο 18' από πασέρ έγινε σκόρερ και με ψύχραιμο πλασέ (σ.σ ασίστ Δραγανίδη) διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ρομπέρ σκόραρε για άλλο ένα παιχνίδι και μείωσε με εξαιρετικό πλασέ σε 1-2 αναπτερώνοντας τις ελπίδες πρόκρισης  στον κόσμο, ο οποίος άρχισε να μπαίνει στην εξίσωση του παιχνιδιού μετά το αρχικό “μούδιασμα”.

Κομβικό σημείο του παιχνιδιού ήταν αναμφίβολα η τεράστια χαμένη ευκαιρία του Μπερτράν Ρομπέρ στο 44ο λεπτό της αναμέτρησης που με μονοκόμματο “ξερό” σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Νικολίτσα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Δόξα μπήκε και πάλι πολύ δυνατά και με υψηλά ποσοστά κατοχής κατάφερε να επιβάλλει τον δικό της ρυθμό στο παιχνίδι χάνοντας μάλιστα με τους:Μόσχο(50') και Δραγανίδη(53') τεράστιες ευκαιρίες για να πετύχει και παραπάνω τέρματα.Ο Μέγας κόντρα στην ροή του ματς κατάφερε να φέρει στα ίσα το παιχνίδι όταν στο 74' ο Βιόπουλος κέρδισε πέναλτι έπειτα  από παράβαση του Σιδηρόπουλου, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο συνήθης πλέον ύποπτος Ρομπέρ που ισοφάρησε σε 2-2.

Στη συνέχεια ο Μέγας πίεσε για την ανατροπή όμως “έμεινε” από τρεξίματα και σε συνδυασμό με την σωστή διαχείριση του αποτελέσματος από το σύνολο του Νίκου Μπαχαρίδη, έφυγε από τον Ίασμο με τη πρόκριση στον μεγάλο τελικό της 25ης Μαρτίου εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου(σ.σ επικράτησε 4-1 της Γρατινής) σε έναν αγώνα «επανάληψη» του προπέρσινου τελικού κυπέλλου αλλά και του «τελικού» της αγωνιστικής που πέρασε…

Οι φάσεις του αγώνα:
5' Αδύναμο σουτ του Κλή με τον Νικολίτσα να μπλοκάρει εύκολα.
7' ΓΚΟΛ. Όμορφη ασίστ του Σιχλιμοίρη στην πλάτη της άμυνας του Μέγα με τον Βάσκο να υποδέχεται ωραία την πάσα και με ψύχραιμο πλασέ να ανοίγει το σκορ.Διαμαρτυρίες για οφσάιντ από τους ανθρώπους των φιλοξενούμενων.
18' ΓΚΟΛ. Ωραία μπαλιά του Δραγανίδη στον Σιχλιμοίρη που με ιδανικό πλασέ σημείωσε το 0-2.
20' ΓΚΟΛ. Ωραία ενέργεια του Ρομπέρ που από τα αριστερά θα μπει στην περιοχή και με ωραίο τελείωμα θα μειώσει σε 1-2.
25' Σέντρα του Αντωνιάδη από τα αριστερά με τον Παπαρούνα αν και ανενόχλητο να στέλνει την μπάλα,  από το ύψος του πέναλτι, ψηλά άουτ.
38΄ Σουτ του Τρίχα λίγο έξω από την περιοχή με τον Παπουτσίδη να μπλοκάρει στην αριστερή του γωνία.
44' Δυνατό σουτ του Ρομπέρ λίγο έξω από την περιοχή με την μπάλα να τραντάζει το αριστερό κάθετο δοκάρι του Νικολίτσα.
50' Σουτ του Μόσχου μέσα από την μεγάλη περιοχή με την μπάλα να περνάει κάτω από τα πόδια του τερματοφύλακα όμως τον Σαλήμ Χουσεΐν να απομακρύνει πάνω στην γραμμή.
53' Ωραία συνεργασία Δραγανίδη Μόσχου με τον πρώτο να βγαίνει σε τετ α τετ απέναντι από τον Νικολίτσα, ο οποίος θα τον νικήσει μπλοκάροντας το αδύναμο τελείωμα του.
74' ΓΚΟΛ.Ο Βιόπουλος θα κερδίσει πέναλτι έπειτα από παράβαση του Σιδηρόπουλο.Ο Ρομπέρ θα αναλάβει την εκτέλεση και θα κάνει το 2-2.
76' Σουτ του Βιόπουλου από πλάγια θέση με τον Νικολίτσα να διώχνει σε κόρνερ.
90+3 ΤΕΛΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου (Σπυριάδης): Παπουτσίδης, Αμοιρόπουλος (76′ Κωστίδης), Βιόπουλος, Χουσεΐν Σαλήμ, Λειβαδιώτης, Κλης, Παπαρούνας (62′ Καραπάτσιος), Χουσεΐν Χιλμί (62′ Ντεμιρτσίδης), Γιαννακιτσίδης, Αντωνιάδης, Ρομπέρ.
Δόξα Προσκυνητών (Μπαχαρίδης): Νικολίτσας, Πότσης, Τσορτανίδης, Σιδηρόπουλος, Κελεσίδης, Τρίχας, Χακάν, Μόσχος (73′ Παγώνης), Σιχλιμοίρης, Βάσκος, Δραγανίδης (70′ Ζήνωνος).

Για να δείτε τα στιγμιότυπα από το παιχνίδι κάντε κλικ στην κεντρική φωτογραφία.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.