Και μαθηματικα στη Football League o Πανθρακικος

Πανθρακικός – Ατρόμητος 0-1

Την ήττα με 0-1 γνώρισε ο Πανθρακικός απέναντι στον Ατρόμητο στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Super League. 

Τα συστήματα των δύο ομάδων

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δύο προπονητές, με τον Αθανασιάδη να επιστρέφει κάτω από τα δοκάρια και τον Στοΐνοβιτς να κάνει κάποιες αλλαγές στην 11άδα στο ντεμπούτο του ως πρώτος προπονητής στον πάγκο του Πανθρακικού. Ο Παπαγεωργίου ήταν δεξιά στην άμυνα, ο Χρήστου αριστερά και οι Μελίσσης, Μπουγαΐδης στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Λαδάκης, Τσιάρας και μπροστά τους δεξιά ο Ντιγκινί, αριστερά ο Χασομέρης και επιτελικός ο Ηλιάδης. Στην κορυφή της επίθεσης ο Ίγκορ.
 
Στον αντίποδα για τον Δέλλας, ο Μπάρκας πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, με τον Κιβρακίδη να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Μπίτολο το αριστερό και τους Φυτανίδη, Λαζαρίδη να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Ουσέρο, Ούμπιντες και μπροστά τους δεξιά ο Μπρίτο, αριστερά ο Ματέι και δεκάρι ο Σουμπίνιο. Μοναδικός προωθημένος ο Λε Ταλέκ. 

Η εικόνα της αναμέτρησης

Ο Πανθρακικός προσπάθησε να αιφνιδιάσει και είχε την πρώτη αξιόλογη ευκαιρία του αγώνα στο 2ο λεπτό, με τον Χασομέρη να σουτάρει από πλάγια θέση μες στην περιοχή και την μπάλα να περνάει δίπλα από την εστία του Μπάρκα. Ο αγώνας είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημα, με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτά. Ο Ατρόμητος στο 21’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ, αφού ο Σουμπίνιο πέρασε υπέροχη κάθετη πάσα στον Λε Ταλέκ κι ο τελευταίο με ψύχραιμο πλασέ νίκησε στο τετ α τετ τον Αθανασιάδη, πετυχαίνοντας, έτσι, το 0-1 υπέρ του Ατρομήτου.
 
Στην επανάληψη οι ποδοσφαιριστές του Πανθρακικού έδειξαν τρομερή διάθεση για να σκοράρουν ένα τέρμα και να ισοφαρήσουν. Ειδικά στο πρώτο διάστημα του δεύτερου μέρους χάθηκαν σημαντικές ευκαιρίες με βασικούς πρωταγωνιστές τον Ίγκορ Ντε Σόουζα, ο οποίος απείλησε σε δύο περιπτώσεις την εστία των φιλοξενούμενων υπό καλές προϋποθέσεις, με σουτ εκτός περιοχής και πλασέ στην κίνηση, και τον Χασομέρη, που στο 61’ βγήκε μόνος απέναντι στον Μπάρκα από πλάγια θέση, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον γκολκίπερ του Ατρομήτου.
 
Ο Ζόραν Στοΐνοβιτς, ο οποίος αποβλήθηκε στο 71ο λεπτό για διαμαρτυρία προς τον διαιτητή, έκανε δύο αλλαγές, με τον Μπαϊκαρά στο 74ο λεπτό να παίρνει τη θέση του Τσιάρα και τον Μουδούρογλου στο 84’ να αντικαθιστά τον Χασομέρη.
 
Το υπέρ του Ατρομήτου σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα από τον κ. Κομίνη, με την ομάδα μας να μένει στους 17 βαθμούς και να χάνει και τις μαθηματικές ελπίδες της για παραμονή στην κατηγορία, δεδομένου πως η Βέροια έχει 26 πόντους κι υπερτερεί σε πιθανή ισοβαθμία με τον Πανθρακικό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Πανθρακικός (Ζόραν Στοΐνοβιτς): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Μελίσσης, Μπουγαΐδης, Χρήστου, Τσιάρας (74’ Μπαϊκαρά), Ηλιάδης, Λαδάκης, Χασομέρης (84’ Μουδούρογλου), Ντιγκινί, Ίγκορ.

 

Ατρόμητος (Τραϊανός Δέλλας): Μπάρκας, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κιβρακίδης, Μπίτολο, Μπρίτο, Ουσέρο, Σουμπίνιο (62’ Στόιτσεφ), Ούμπιδες, Ματέι (81’ Γροντής), Λε Ταλέκ (87’ Παπαδόπουλος).  

Ζόραν Στοΐνοβιτς «Πάντα εδώ στην Ελλάδα προσπαθούμε να βρούμε τον φταίχτη»

Στα οικονομικά προβλήματα που ταλαιπωρούν τον Πανθρακικό και τη Super League στάθηκε ο προπονητής του Πανθρακικού στη συνέντευξη τύπου μετά τη λήξη της αναμέτρησης.
 
Αναλυτικότερα ο Ζόραν Στοΐνοβιτς σημείωσε:
 
«Μας αδικεί αυτή η ήττα. Έχει σημασία ποιος φταίει; Πάντα εδώ στην Ελλάδα προσπαθούμε να βρούμε τον φταίχτη. Τι να τον κάνουμε τον φταίχτη; Να τον κρεμάσουμε; Φταίμε όλοι μαζί.
 
Δεν υπάρχει οικονομική δυναμική. Ο κόσμος δεν το ξέρει και στα καφενεία μπορεί να αναρωτιέται. Υπάρχει οικονομική κρίση και στη Super League. Τα έσοδα μειώνονται. Αυτό δεν το καταλαβαίνει κανένας. Για αυτό τα δύο τελευταία χρόνια ταλαιπωρούμασταν τόσο πολύ.
 
Υπάρχουν 2-3 που τρέχουν για την ομάδα. Ίσως να εγκλωβίστηκαν. Δεν μπορείς να παρατήσεις αυτό που διοικείς. Παλεύεις με φαντάσματα γιατί ξέρετε τί περνάει τα τελευταία χρόνια η Super League. Προσπαθούν να συμμαζέψουν ό,τι μπορούν, για να πάρουν αδειοδότηση και να συνεχίσει να υπάρχει το μαγαζί».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.