Ηττα στην Κρητη και προβληματισμος στην Ξανθη

Η νέα απώλεια βαθμών της Ξάνθης αναμένεται να σημάνει εξελίξεις στην ομάδα

Για ακόμα μία αγωνιστική η Ξάνθη δεν παρουσιάστηκε όπως την οραματίζονται οι διοικητικοί τους, γνωρίζοντας την ήττα από τον Εργοτέλη με 2-1. Αυτή η ήττα αναμένεται να σημάνει εξελίξεις με την θέση του Τόνι Πόποβιτς να είναι κάτι περισσότερο από επισφαλής.

Ο ΑΟΞ μπήκε καλύτερο στο γήπεδο πιέζοντας σχεδόν σε όλον τον αγωνιστικό χώρο, δημιουργώντας την πρώτη καλή στιγμή στο 10΄ όταν η αμυντική αδράνεια των γηπεδούχων είχε ως αποτέλεσμα η μπάλα να φτάσει στα πόδια του Σρόιγεν, ο οποίος έδωσε μία μπαλιά «πάρε-βάλε» στον Καπνίδη αλλά αυτός έστειλε την μπάλα αρκετά ψηλά. Κόντρα στην ροή του αγώνα στο 17΄ ο Κόνραντ υποδέχθηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή σε μια από τις λίγες επισκέψεις του Εργοτέλη και με όμορφο πλασέ στην ψηλά στην αριστερή γωνία του Ίτσο έγραψε το 1-0. Η Ξάνθη σαφώς επηρεασμένη από το τέρμα που δέχθηκε, έψαχνε να απειλήσει κυρίως από την δεξιά πλευρά με συνεργασίες του Στάθη και του Ντίνα. Στο 37΄ σημειώθηκε μία πολύ καλή στιγμή για την Ξάνθη, όταν ο Τζούμαν βρήκε με άριστη κάθετη τον Σρόιγεν, ο οποίος σέντραρε, με τον Τάτο να πιάνει την κεφαλιά και να την στέλνει ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κατσιμήτρου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εργοτέλης μπήκε φορτσάτος και στο 47΄  ο Μανουσέλης εκμεταλλεύτηκε ακόμα ένα από τα πολλά λάθη της Ξάνθης και με ωραία ατομική προσπάθεια έφτασε απέναντι από τον Ίτσο, αλλά πλάσαρε ελάχιστα άουτ. 3΄ αργότερα η Ξάνθη κέρδισε πέναλτι και ο Τάτος το εκτέλεσε στην αριστερη γωνία του Κατσιμήτρου, ο οποίος απέκρουσε το πέναλτι, αλλά στην επαναφορά ο Τάτος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Παρότι όλοι θα πίστευαν πως η Ξάνθη θα ήταν αυτή που θα έψαχνε το γκολ της νίκης, ο Εργοτέλης ήταν αυτός που είχε ισχνή υπεροχή, η οποία «καρποφόρησε» στο 89΄. Σε εκείνο το λεπτό, ο Μπουρσέλης έκλεψε την μπάλα από τον Τζούρμαν στον χώρο του κέντρου και με ωραία ατομική ενέργεια και φανταστικό τελείωμα στην αριστερή πλευρά του Ίτσο διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Εργοτέλης (Γιάννης Ταουσιάνης): Κατσιμήτρος, Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Ποζατζίδης (55′ Ποζατζίδης), Νεράλ, Πέϊος, Μπουτσάκης (55′ Τσέλιος), Αμπντουλαχί (77′ λ.τ Κοκκίνης), Κωστανάσιος (65′ Πατρινός), Μανουσάκης, Κόνραντ (46′ Μπουρσέλης).

Ξάνθη (Τόνι Πόποβιτς): Ίτσο, Ντίνας (65′ Δημούτσος (85′ Βόλτερς), Τ. Παπάζογλου, Τεσίγια (65′ Μυστακίδης), Μπριλάντε, Γκαρσία, Τζούρμαν, Στάθης, Τάτος, Σχρόιγιεν (46′ Σιατραβάνης), Καπνίδης (77′ Θ. Παπάζογλου).

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.