Ιωνικος-Ξανθη 0-2: Ετοιμη για την επιστροφη στην Super League

Η Ξάνθη πέρασε από τη Νίκαια καθώς επικράτησε 2-0 του Ιωνικού και η μάχη της ανόδου παίρνει «φωτιά»

Δύο στροφές πριν το φινάλε των Play Off της Super League 2 η μάχη της ανόδου παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Η Ξάνθη με αμυντική τακτική νίκησε 2-0 τον Ιωνικό στη Νίκαια και τον προσπέρασε με έναν βαθμό κρατώντας πλέον την τύχη στα χέρια της καθώς πλέον απομένουν δύο εντός έδρας αναμετρήσεις με Εργοτέλη και Λεβαδειακό.

Πλέον, η Ξάνθη οδηγεί την κούρσα με τον Ιωνικό -που απώλεσε το +5 της κανονικής διάρκειας – και τον Λεβαδειακό να ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής.

Γεμάτο ένταση και δυνατές μονομαχίες ήταν το πρώτο ημίχρονο. Ο Ιωνικός έδειξε από το ξεκίνημα τη διαθεσή του να πιέσει και να δημιουργήσει κυρίως από τα άκρα, ενώ η Ξάνθη περίμενε και πήρε μέτρα σταδιακά στην αναμέτρηση δείχνοντας προσηλωμένη στο πλάνο του προπονητή της Μπάμπη Τεννέ.

Με σχετικά καλό ρυθμό και παιχνίδι μεσαίας γραμμής, οι Θρακιώτες κατάφεραν να σκοράρουν μετά από φάουλ του Τάτου και προβολή του Βέρκερ που έγραψε το 0-1 στο 25′ εκμεταλλευόμενος την αλλαγή πορείας της μπάλας.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ιωνικός μπήκε με φόρα για να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Πίεσε, η Ξάνθη με την σειρά συνέχισε στον ίδιο ρυθμό με αποτέλεσμα το ματς να πάρει φωτιά. Στο 50′ ο Παπαγεωργίου απείλησε με σουτ που δεν βρήκε στόχο, ενώ αντίθεα από πλευράς Ξάνθης ο Παπάζογλου σημάδεψε το δοκάρι στο 53′.

Οι Νικαιώτες διατήρησαν συντριπτική κατοχής μπάλας και έχασαν κι άλλη ευκαιρία με κεφαλιά του Μάναλη στο 65′, ενώ λίγο νωρίτερα ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Μικελτάντζε, ωστόσο ο Σιδηρόπουλος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Η Ξάνθη παρότι είχε εντελώς παθητικό ρόλο, γλίτωσε την ισοφάριση στο 67′ όταν ο Βέρκερ με σωτήριο τάκλιν σταμάτησε τον Νιάσε πριν πλασάρει, ενώ στο 70′ ο Παπάζογλου βρήκε χώρο και έκανε το 0-2.

Ο Ιωνικός είχε την ευκαιρία να μειώσει στο 87′, όμως, ο Μάναλης δεν νίκησε τον Ίτσο. Στο μπέρδεμα που έγινε τραυματίστηκε ο Παπαζόγλου, ενώ υπήρξε ενταση και συμπλοκές ανάμεσα στους παίκτες προς το φινάλε της αναμέτρησης.

Ιωνικός (Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Αμπούντ-Ομάρ, Παπαγεωργίου (80′ Μουστάκης), Κύργιας, Κοτσώνης (72′ Σινγκ), Γκοτσούλιας (58′ Νιάσε), Μουμίν, Κουϊρουκίδης (58′ Μάναλης), Ρόλε, Βλαχομήτρος (79′ Μπονέτι), Κάστρο.

Ξάνθη (Τεννές): Ίτσο, Τ. Παπάζογλου, Μικελτάτζε (74′ Ντίνας), Τάτος (53′ Σιατραβάνης), Πέτροβιτς (45+2′ λ.τ Δημούτσος), Τσαμούρης (53′ Παντελιάδης), Μπριλάντε, Θ. Παπάζογλου, Βέρκερ, Τζούρμαν, Έμπερτ (74′ Καπνίδης)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.