Η ιστορια πισω απο τον υμνο του Πανθρακικου

Ποιος εμπνεύστηκε και ποιος ερμήνευσε το «Πανθρακικέ, δεν σε ξεχάσανε οι φίλοι σου ποτέ»

Λίγοι είναι οι Κομοτηναίοι, οι οποίοι δεν έχουν τραγουδήσει τον ύμνο του Πανθρακικού. Στην είσοδο των ομάδων στο ΔΑΚ, στις επιτυχίες, στα γκολ, στα τέλη της δεκαετίας του 2000 στα κλαμπ και στις καφετέριες. Ένα τραγούδι που συνδέθηκε με την ομάδα του Πανθρακικού αλλά λίγοι γνωρίζουν την ιστορία του.

Γυρνάμε τον χρόνο πολύ πίσω, όταν η ομάδα αγωνιζόταν στο β΄ τοπικό και τίποτα δεν προμήνυε την ανοδική της πορεία στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μόνο η αγάπη λίγων ανθρώπων για την ιδέα του Πανθρακικού υπήρχε τότε. Εκείνη λοιπόν την περίοδο ήρθε κοντά στην ομάδα ο μαέστρος του «Ηχοδρομίου» Χρήστος Θεοδωρίδης, ο οποίος είχε τον γιο του στην ακαδημία της ομάδας και επιθυμούσε να συνεισφέρει από το δικό του κομμάτι στην ανοδική πορεία του Πανθρακικού. Η αγάπη του για την μουσική αλλά και το δέσιμο που ανέπτυξε με τον Πανθρακικό τον ώθησε την σεζόν που ανέβηκε ο Πανθρακικός στην Δ΄ Εθνική να γράψει τον ύμνο του Πανθρακικού. Όταν το αποκάλυψε στους διοικούντες της ομάδας όλοι γέλασαν αλλά ακούγοντας τους στίχους και την μουσική από τον ίδιο με την συνοδεία πιάνου έπαθαν σόκ. «Αυτό είναι!» είπαν και έτρεξαν τις διαδικασίες καθώς κατάλαβαν ότι αυτό το τραγούδι θα μπει για τα καλά στην καθημερινότητα όλων των Κομοτηναίων. Ψάχτηκαν όλοι από κοινού και βρήκαν ένα στούντιο ηχογράφησης στη Θεσσαλονίκη με τον Χρήστο Κυπριανίδη να ερμηνεύει τον ύμνο αφιλοκερδώς, ο οποίος στη συνέχεια ακολούθησε την δική του πορεία στο τραγούδι έχοντας αποκτήσει ένα έξτρα δέσιμο με την ομάδα της Κομοτηνής.

Ο ύμνος του Πανθρακικού συνεχίζει να παίζει στο ΔΑΚ Κομοτηνής και ευχή όλων είναι με την επιστροφή στη δράση μετά την πανδημία να συνδεθεί ξανά με τις επιτυχίες του Πανθρακικού και την επιστροφή στις εθνικές κατηγορίες.

Ο ύμνος του Πανθρακικού είναι ο εξής:

Το όνομά σου γράφεται ξανά
πάνω σε τοίχους, σ’ εξώφυλλα γνωστά
μεγάλη ομάδα με όνειρα τρελά
φέρνεις τον κόσμο στα γήπεδα ξανά.

Πανθρακικέ Πανθρακικέ
δεν σε ξεχάσανε οι φίλοι σου ποτέ.
Μαζί σου θα `μαστε στις δύσκολες στιγμές
την πόλη να στολίσουμε με δόξα,
με δόξα, με δόξα και τιμές.

Μπρος για το πρωτάθλημα ξανά ξανά.
Μπρός και για το κύπελλο παιδιά παιδιά.
Θρησκεία και Θεός ο Πανθρακικός.

Έχουμε τρέλα, δεν έχουμε μυαλό
θέλουμε έδρα και γήπεδο καυτό.
Μεγάλη ομάδα με κόσμο δυνατό
φέρνει τον τίτλο στον σύλλογο αυτό.

Πανθρακικέ Πανθρακικέ
δεν σε ξεχάσανε οι φίλοι σου ποτέ.
Μαζί σου θα `μαστε στις δύσκολες στιγμές
την πόλη να στολίσουμε με δόξα,
με δόξα, με δόξα και τιμές.

Μπρος για το πρωτάθλημα ξανά ξανά.
Μπρός και για το κύπελλο παιδιά παιδιά.
Θρησκεία και Θεός ο Πανθρακικός.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.