Η Δοξα Προσκυνητων αναδειχθηκε νικητρια στο ντερμπι της πρεμιερας

Δόξα Προσκυνητών - ΠΑΟΚ Κοσμίου 2-0

Στο ντέρμπι της πρεμιέρας της Α1 ερασιτεχνικής κατηγορίας η Δόξα Προσκυνητών παρουσιάστηκε πιο έτοιμη από τον αντίπαλο της ΠΑΟΚ Κοσμίου και με βασικό όπλο της την άμυνα πήρε τους τρεις βαθμούς πετυχαίνοντας 2 γκολ, ένα σε κάθε ημίχρονο.
 
Από νωρίς ο κόσμος κατέφθανε στο γήπεδο των Προσκυνητών για να παρακολουθήσει το ντέρμπι με την μία και μοναδική κερκίδα να γεμίζει με περίπου 250 φίλους του ποδοσφαίρου.
 
Η ομάδα των Προσκυνητών ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, καθώς εκτός από τα γκολ που σημείωσε δημιούργησε αρκετές κλασικές ευκαιρίες να πετύχει και άλλα τέρματα.
 
Από την άλλη, η ομάδα του Κοσμίου είχε πολλά κενά στην άμυνα αλλά και πολλά προβλήματα στην δημιουργικό κομμάτι καθώς δεν σημείωσε κάποια αξιόλογη ευκαιρία.
 
Σημαντικές απουσίες είχαν και οι δύο προπονητές. Ο Γιάννης Κλειτσιώτης για την Δόξα δεν είχε στη διάθεση του τους τραυματίες Κώστα Κλή, Δεληβασάκη, Κυριακόπουλο και Καλοδημίδη που είναι τραυματίες. Από την πλευρά του ο Σάββας Αϊβάζης δεν είχε τον Σάκη Δανίδη που ήταν τιμωρημένος και τον τραυματία Ραφαήλ Παναγιώτου.

Το φιλμ του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την πρώτη φάση να ανήκει στο Κόσμιο, όταν έξω από την μεγάλη περιοχή ο Ταβασίδης προσπάθησε να κρεμάσει τον Βλαδιμηρίδη αλλά το σουτ του έφυγε ψηλά άουτ.
 
Η Δόξα θα χάσει την πρώτη της κλασική ευκαιρία στο 9΄όταν ο Βάσκος από αριστερά θα περάσει τον Πενόπουλο θα κάνει την σέντρα βρίσκοντας τον Βασιλακάκη που εξ επαφής απέναντι στην εστία θα σουτάρει ψηλά άουτ.
Στο 15΄και πάλι για τη Δόξα ο Βασιλακάκης από το ύψος της μικρής περιοχής επιχείρησε σουτ το οποίο μπλόκαρε ο Μπουτσαχτσή Εφτούν. Στο 26΄για τους γηπεδούχους εκτέλεσε φάουλ ο Τρίχας ο Βιόπουλος έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπουτσαχτσή Εφτούν.
Στο 32΄η ομάδα τον Προσκυνητών θα ανοίξει το σκορ, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Τρίχα από αριστερά ο Φλέγγας του Κοσμίου στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα αυτή πήρε πορεία προς το τέρμα με αποτέλεσμα να καταλήξει στα δίχτυα της ομάδας το κάνοντας το 1-0 κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς. Αυτό τελικά ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους, καθώς στα υπόλοιπα λεπτά δεν σημειώθηκε κάποια σημαντική ευκαιρία.
 
Στο δεύτερο μέρος η Δόξα Προσκυνητών μπήκε πιο δυνατά και στο 47΄ ο Βασιλακάκης θα πιάσει εντυπωσιακό ανάποδο ψαλιδάκι αλλά θα διώξουν επάνω στη γραμμή οι αμυντικοί του Κοσμίου. Στο 57΄και πάλι για τους γηπεδούχους ο Κουδέρης από δεξιά θα βγάλει την σέντρα ο Βασιλακάκης θα πιάσει την κεφαλιά αλλά η μπάλα θα φύγει λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπουτσαχτσή Εφτούν.
 
Το Κόσμιο προσπάθησε να απειλήσει με ένα σουτ από τον Κοσκολό στο 62΄που έφυγε άουτ. Στο 78΄η Δόξα Προσκυνητών θα πετύχει το δεύτερο γκολ που προήλθε από λάθος των αμυντικών του ΠΑΟΚ Κοσμίου το οποίο θα εκμεταλλευτεί σε πρώτη φάση ο Τρίχας, που από το ύψος της μικρής περιοχής θα κάνει το πρώτο σουτ, το οποίο θα αποκρούσει ο Μπουτσαχτσή Εφτούν και στη συνέχεια της φάσης ο Βάσκος με δεύτερο σουτ θα σημειώσει το 2-0 για την ομάδα του. Στο 86΄ο Εrvis Pali θα χάσει μεγάλη ευκαιρία για το 3-0, όταν μετά από ωραία πάσα του Κουδέρη στην πλάτη της άμυνας του Κοσμίου, θα βρεθεί μόνος απέναντι στον Μπουτσαχτσή Εφτούν, με τον τερματοφύλακα του Κοσμίου να μπλοκάρει την μπάλα στο σουτ.
 
Το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Κουμπαράκη βρήκε την ομάδα των Προσκυνητών δίκαιη νικήτρια καθώς ήταν καλύτερη σε όλες τις γραμμές και πιο έτοιμη για αυτό το παιχνίδι. Από την άλλη η ομάδα του Κοσμίου δεν παρουσιάστηκε όπως αναμενόταν, προβλημάτισε κυρίως στην άμυνα και θα πρέπει ο Σάββας Αϊβάζης να βρει λύσεις άμεσα. 

Οι δηλώσεις των προπονητών

Γιάννης Κλειτσιώτης, Προπονητής Δόξας Προσκυνητών

Ήταν ένα ωραίο παιχνίδι από δύο ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν στο πρωτάθλημα. Θεωρώ πως στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα μου ήταν καλύτερη. Βγάλαμε τρείς τέσσερις καλές φάσεις αλλά δεν μπορέσαμε να προηγηθούμε από αυτές ενώ αντίθετα πετύχαμε το γκολ από ένα στημένο. Πιστεύω πως διαχειριστήκαμε καλά το παιχνίδι και ήμασταν πολύ σοβαροί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο μείναμε λίγο πιο πίσω να κρατήσουμε το σκορ όχι ότι το ζητήσαμε αλλά αυτό γίνεται καμιά φορά ως αυτοσυντήρηση της ομάδας. Κάναμε κάποιες αλλαγές ανεβάσαμε την ομάδα. Θεωρώ πως στο τέλος θα μπορούσε να είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις το σκορ. Σε γενικές γραμμές πιστεύω πως ήμασταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια και αξίζαμε την νίκη. 
 
Σάββας Αϊβάζης, Προπονητής ΠΑΟΚ Κοσμίου

Η ομάδα των Προσκυνητών ήταν καλύτερη ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Άσχετα εάν το γκολ που πέτυχαν ήταν αυτογκόλ και μεγάλο λάθος από τον Φλέγγα, αλλά ό, τι και να πω ήταν καλύτεροι.
 
Στο δεύτερο μέρος προσπαθήσαμε να ισορροπήσουμε το ματς και νομίζω ότι το καταφέραμε, ήμασταν αυτοί που είχαμε την πρωτοβουλία αλλά το ποδόσφαιρο έτσι είναι. Ειδικά στο τέλος κάναμε ένα λάθος εκεί που πηγαίναμε να ισοφαρίσουμε και στην πρώτη φορά που μπήκαν στην περιοχή μας έκαναν και το δεύτερο γκολ.
 
Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα των Προσκυνητών εύχομαι καλή συνέχεια και η νίκη της ήταν δίκαιη.

Οι συνθέσεις των Ομάδων

Δόξα Προσκυνητών (Κλειτσιώτης): Βλαδιμηρίδης, Ραμαντάνης (52 Ζάνταλης), Ζουμπιάδης, Μαδούρας, Κίτσος, Τρίχας, Γεμενετζής (65 Σταμάτης), Κουδέρης, Βασιλακάκης (80 Pali), Βάσκος, Βιόπουλος
 
ΠΑΟΚ Κοσμίου (Αιβάζης): Μπουτσαχτή Εφτούν, Πενόπουλος, (60 Μάναλης), Κυπιρτόγλου, Κοσκολός (68 Γκόγκος), Ταμάμης, Γιαπρακτσής, Πασχάλης, Ταβασίδης (34 Παναγιώτου Ρ.), Φλέγγας, Μόσχος.
 
Διαιτητές: Κουμπαράκης, Χούσκογλου, Δημητριάδης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.