Η διαφορα ποιοτητας του στερησε το θετικο αποτελεσμα

Πανθρακικός – ΑΕΚ 1-2

Χάρη σε μια κεφαλιά του Γιόχανσον κι ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπουονανότε η ΑΕΚ κατάφερε να αποδράσει με το διπλό από την Κομοτηνή στο ματς απέναντι στον Πανθρακικό στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Super League.
 
Με 4-3-3 και τον Γιόχανσον για πρώτη φορά σε πιο ελεύθερο ρόλο στη μεσαία γραμμή παρέταξε την ΑΕΚ ο Γκουστάβο Πογέτ. Επίσης, ο Ουρουγουανός τεχνικός έδωσε φανέλα βασικού στον Θέσαρ Άρθο που έκανε το ντεμπούτο του με τα “κιτρινόμαυρα”. Από την άλλη ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος επέλεξε για τον Πανθρακικό το κλασικό 4-2-3-1. 

Το φιλμ του αγώνα

Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι. Από νωρίς προσπάθησε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Πασχαλάκη και στο 18ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Ο Μπαρμπόσα από τη δεξιά πλευρά έκανε το γέμισμα προς την περιοχή και ο αμαρκάριστος Γιόχανσον με κεφαλιά στην κίνηση βρήκε εκτός εστία τον τερματοφύλακα του Πανθρακικού κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το 0-1.
 
Η ομάδα της πόλης μας προσπάθησε να αντιδράσει και θα μπορούσε να είχε φτάσει στην ισοφάριση, αν εκμεταλλευόταν τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Κάτι τέτοιο δε συνέβη, ωστόσο, καθώς ο Μπαϊκαρά σε δύο περιπτώσεις δεν κατάφερε να σκοράρει. Στο 23’ ο Μπαρόχα απέκρουσε δύσκολα στην κλειστή του γωνία το σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή ο τούρκος ποδοσφαιριστής, ο οποίος με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, υπό ακόμη καλύτερες προϋποθέσεις αυτή τη φορά, δεν μπόρεσε και πάλι να νικήσει από κοντά τον γκολκίπερ της ΑΕΚ, παρά την ασταθή απόκρουση του τελευταίου στο σουτ του Βάλτερ.
 
Στο 35’ ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος υποχρεώθηκε να κάνει την πρώτη του αλλαγή στην αναμέτρηση, αφού ο Χρήστος Μελίσσης βγήκε από τον αγωνιστικό χώρο με ένα πρόβλημα στο γόνατο και τη θέση του πήρε ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης. Αναγκαστική, όμως, ήταν κι η επόμενη αλλαγή, αφού ο Βάλτερ τραυματίστηκε στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου κι αντικαταστάθηκε από τον Ροτζέριο, με το ξεκίνημα της επανάληψης.
 
Και το δεύτερο ημίχρονο εξελίχθηκε όπως και τοπρώτο, με την ΑΕΚ, δηλαδή, να πετυχαίνει ένα γρήγορα τέρμα στην πρώτη της ευκαιρία και χωρίς να έχει απειλήσει σε άλλη φάση ουσιαστικά τον Πανθρακικό. Πιο συγκεκριμένα, στο 60’ ο Πασχαλάκης ανέτρεψε τον Μπουονανότε μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής υπέδειξε την εσχάτη των ποινών και ο ίδιος ποδοσφαιριστής εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, σημειώνοντας το 0-2.
 
Ο Πανθρακικός προσπάθησε να επανέλθει στη διεκδίκηση του παιχνιδιού και, μάλιστα, στο 68ο λεπτό μείωσε σε 1-2, έπειτα από σουτ του Ροτζέριο λίγο έξω από την περιοχή, που κόντραρε σε αμυντικό της ΑΕΚ και κατέληξε στα δίχτυα του Μπαρόχα. Στα 25 λεπτά περίπου, που ακολούθησαν ως τη λήξη του αγώνα, οι παίκτες του Πανθρακικού έκαναν μεγάλη προσπάθεια για να ισοφαρίσουν, είχαν ευκαιρίες με καλύτερη αυτή στο 73’ του Νικόλτση, ο οποίος ήταν και η τελευταία κίνηση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου από τον πάγκο, στη θέση του Λαδάκη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Πανθρακικός (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Μελίσσης (35’ Μπουγαΐδης), Παπαχρήστος, Μεχία, Λαδάκης (63’ Νικόλτσης), Ντιγκινί, Μπαϊκαρά, Βάλτερ (46’ Ροτζέριο), Χασομέρης
 
ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Σιμόες, Μάνταλος (74’ Κορδέρο), Μπαρμπόσα (74’ Λαμπρόπουλος), Μπουανανότε, Αραβίδης (86’ Τζεμπούρ) 

Δημήτρης Ελευθερόπουλους «Πάντοτε τη διαφορά σε ένα παιχνίδι την κάνει η ποιότητα των δύο ομάδων»

Η διαφορά στην ποιότητα των δύο ομάδων είναι αυτή που στέρησε το θετικό αποτέλεσμα για τον Πανθρακικό, σύμφωνα με τα όσα σημείωσε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος στη συνέντευξη τύπου μετά τη λήξη του αγώνα.
 
Αναλυτικότερα ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος δήλωσε:
«Αντιμετωπίσαμε μια ΑΕΚ μπερδεμένη, η οποία ψάχνει τα πατήματά της ακόμη, μετά την αλλαγή προπονητή. Η ομάδα μας, αν εξαιρέσουμε το πρώτο διάστημα του παιχνιδιού, κατάφερε να επιβληθεί. Μπορέσαμε να αλλάξουμε μπάλα, να κάνουμε αλλαγές πλευράς και να δημιουργήσουμε φάσεις, τις οποίες, όμως, δεν εκμεταλλευτήκαμε. Πάντοτε τη διαφορά σε ένα παιχνίδι την κάνει η ποιότητα των δύο ομάδων. Εμείς είχαμε ευκαιρίες αλλά δε σκοράραμε, ενώ αντίθετα η ΑΕΚ, μια ομάδα με μεγάλη ποιότητα, κατόρθωσε να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησε.
 
Είχαμε δουλέψει πολύ καλά όλη την εβδομάδα, καθώς γνωρίζαμε ποιες είναι οι αδυναμίες του νέου συστήματος με το οποίο αγωνίζεται η ΑΕΚ, μετά την αλλαγή του προπονητή. Το γρήγορο γκολ που πέτυχε ο αντίπαλος δε μας επέτρεψε να εκμεταλλευτούμε το αρνητικό transition, όμως μπορέσαμε να παίξουμε καλά στην πλάτη των αντίπαλων εσωτερικών χαφ κι είχαμε πολύ καλή κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας. Είχαμε τις δύο αναγκαστικές αλλαγές, με τα προβλήματα των Μελίσση και Βάλτερ, ενώ αποφασίσαμε να βάλουμε στο παιχνίδι ένα καθαρό φορ, τον Νικόλτση και να βγάλουμε τον Λαδάκη, βάζοντας τον Ντιγκινί στο «10», προκειμένου να ρισκάρουμε στο τελευταίο διάστημα του αγώνα».

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.