Η αναφορα περι κολλυριου αναψε τα «αιματα» στην ΕΠΣ Θρακης

«Πόλεμος» μέσω ανακοινώσεων μεταξύ Δόξας Σώστη και Επιτροπή Διαιτησίας

Αυστηρή ανακοίνωση εξέδωσε το βράδυ της Τρίτης η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Θράκης «βάλλοντας» -χωρίς να τον κατονομάζει αλλά φωτογραφίζοντάς τον- κατά του προέδρου της Δόξας Σώστη κ. Στράτου Μυλωνά. Ο κ. Μυλωνάς σε δηλώσεις του είχε καταφερθεί εναντίον της βοηθού διαιτητή στο σαββατιάτικο παιχνίδι της Δόξας Σώστη απέναντι στον Αστέρα Αιγείρου καταλογίζοντας της την ευθύνη για τα δυο από τα τέρματα που δέχτηκε η Δόξα. Μάλιστα ο πρόεδρος της Δόξας ισχυρίστηκε πως η βοηθός διαιτητή «χρειάζεται κολλύριο, ώστε να βλέπει καλύτερα».
 
Απαντώντας σε αυτές τις δηλώσεις η επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΣ Θράκης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει πως «δεν μπορεί άτομα μη γνωρίζοντας πλήρως τον κανονισμό να βγαίνουν εύκολα και να σπιλώνουν πρόσωπα και οικογένειες διαιτητών» τονίζοντας με νόημα πως «η επιτροπή διαιτησίας είναι ανά πάσα στιγμή πρόθυμη όποτε και όπου το θελήσει οποιαδήποτε ομάδα να πραγματοποιήσει ημερίδα σε παράγοντες-προπονητές-ποδοσφαιριστές». 

Επιτροπή Διαιτησίας ΕΠΣ Θράκης «Θα του συνιστούσαμε να είναι πιο προσεχτικός και να μην χορηγεί εν θερμώ συνταγογραφήσεις για κολλύριο σε λάθος άτομα» 

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
 
«Με αφορμή τα αρνητικά σχόλια και δηλώσεις που γίνονται στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε βάρος διαιτητών, βοηθών διαιτητών και για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις, σας ενημερώνουμε τα παρακάτω:
 
Το καλοκαίρι του 2016 υπήρξαν πολλές και σημαντικές τροποποιήσεις από την FIFA, οι οποίες διδάχτηκαν από εκπαιδευτές πιστοποιημένους από το τμήμα εκπαίδευσης της ΚΕΔ/ΕΠΟ και κάθε Δευτέρα γίνονται επιμορφωτικά μαθήματα σε θέματα διαιτησίας. Οι τροποποιήσεις αυτές εφαρμόζονται από την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2016-17.
 
Στην ημερίδα που έγινε από τον τομέα εκπαίδευσης της επιτροπής διαιτησίας της ΕΠΣ Θράκης πριν την έναρξη της περιόδου για να ενημερώσουμε τα σωματεία για τις τροποποιήσεις, με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι παρευρέθηκαν μόνο τρία σωματεία. Δυστυχώς στις 10/12/2016 σε αθλητική ραδιοφωνική εκπομπή παράγοντας ομάδας ο οποίος έχοντας πλήρη άγνοια του κανονισμού με δηλώσεις του και αναρτώντας βίντεο από τον αγώνα της ομάδας του στο διαδίκτυο καταφέρθηκε κατά συναδέρφου βοηθού διαιτητή. Στο βίντεο αυτό ευτυχώς μη γνωρίζοντας ο ίδιος δικαιώνει την βοηθό διαιτητή, η οποία έχει διδαχθεί ότι όταν υπάρχει κακό παίξιμο από αμυντικό που δεν μαρκάρεται από επιθετικό που ήταν σε θέση οφσάιντ τότε – ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΦΣΑΙΝΤ .Δεν μπορεί άτομα μη γνωρίζοντας πλήρως τον κανονισμό να βγαίνουν εύκολα και να σπιλώνουν πρόσωπα και οικογένειες διαιτητών. Δεν είμαστε υπερόπτες γιατί γνωρίζουμε και αναλαμβάνουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν και εμείς και οι διαιτητές για κάποια ανθρώπινα λάθη που έγιναν και δυστυχώς θα γίνονται γιατί κανένας δεν είναι τέλειος.
 
Θα θέλαμε και πάλι να δηλώσουμε προς όλες τις ομάδες ότι η επιτροπή διαιτησίας είναι ανά πάσα στιγμή πρόθυμη όποτε και όπου το θελήσει οποιαδήποτε ομάδα να πραγματοποιήσει ημερίδα σε παράγοντες-προπονητές-ποδοσφαιριστές.

Υ.Γ Σοβαρός κατά τα άλλα επιστήμονας γιατρός θα του συνιστούσαμε να είναι πιο προσεχτικός και να μην χορηγεί εν θερμώ συνταγογραφήσεις για κολλύριο σε λάθος άτομα». 

Στράτος Μυλωνάς «Έχουμε προμηθευτεί κολλύριο πλέον στην ομάδα και θα δωρίσουμε και σε άλλες ομάδες… αχρείαστο να είναι» 

Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Μυλωνάς επανήλθε στο θέμα, απαντώντας στα όσα του προσάπτει η ανακοίνωση της επιτροπής διαιτησίας της ΕΠΣ Θράκης.
 
Αναλυτικά η ανάρτηση έχει ως εξής:
 
«Προς Επιτροπή Διαιτησίας
 
Ευχαριστώ για την λαλίστατη απάντηση που δώσατε στην ανακοίνωση σας. Είναι η πρώτη φόρα που απαντάτε άμεσα και όχι με γενικότητες και επί προσωπικού. Αυτό εμένα με χαροποιεί και είναι υπέρ του ποδοσφαίρου, του διαλόγου και της αναγνώρισης των κόπων όλων. Είμαι σίγουρος ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ανακοινώσεις σας σε δημόσια σχόλια παραγόντων άλλων ομάδων είτε ραδιοφωνικά, ιντερνετικά, ανακοινώσεων κτλ.
 
Ομολογώ ότι δεν γνώριζα για την ημερίδα σας πριν την έναρξη της σεζόν και της αλλαγής των κανονισμών. Πρόσκληση δεν δεχτήκαμε ούτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που σήμερα βρήκατε, ούτε στα τηλέφωνα μας που δεν είναι κρυφά αλλά ούτε και στις επιστολές που στέλνετε όπως των τιμωριών παραδείγματος χάριν.
 
Αυτή την έλλειψη επικοινωνίας να την κοιτάξετε αν και πιστεύω βρήκατε τον δρόμο πλέον. Αλήθεια όμως υπάρχει κακό παίξιμο ή απόκρουση από τον αμυντικό σε μπαλιά αντιπάλου και πλεονεκτική θέση του παίκτη από πίσω; Ενημερώστε μας αν δεν υπάρχει διαφορά για να τροποποιήσουμε όλο το στυλ παιχνιδιού μας στο μέλλον με παίκτη μόνιμα πίσω από άμυνες, που θα περιμένει την απόκρουση.
 
Θα ήθελα να σχολιάζετε επίσης έστω και με ανακοινώσεις και άλλες φάσεις όπως π.χ του 1ου γκολ που επίσης αναρτήσαμε αλλά και στο μέλλον που θα δημοσιοποιηθούν. Για παρελθόν δεν νομίζουμε να το κάνετε γιατί πέρασε καιρός από την πεναλτάρα συναδέλφου σας την 6η αγωνιστική που μόνο αυτός είδε και υπάρχει σε βίντεο όχι δικό μας.
 
Θα τελειώσω το κείμενό μου με την απορία γιατί η ιδία φάση δόθηκε όφσαιντ στον παίκτη μας Βλασσόπουλο προς το τέλος του ίδιου αγώνα με την ίδια βοηθό. Δυστυχώς η μπαταρία δεν άντεξε για να την έχουμε και να την παραθέσουμε δίπλα σ’ αυτήν αλλά αν είσαστε ευκολόπιστοι μπορείτε να ρωτήσετε την αντίπαλη ομάδα. Ήταν μια υπέροχη στιγμή γέλιου για όλους εκεί που δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι. Οψόμεθα για την μπαταρία στο μέλλον.
 
Να γνωρίζετε πάντως ό,τι ποτέ μου δεν σπίλωσα πρόσωπο πόσο δε οικογένεια. Δεν μου το επιτρέπει η ανατροφή από το σπίτι μου και οι αρχές μου.
 
Υ.Γ : Έχουμε προμηθευτεί κολλύριο πλέον στην ομάδα και θα δωρίσουμε και σε άλλες ομάδες… αχρείαστο να είναι. Εγώ λέω και μακάρι να διαψευστώ πως θα χρειαστεί με όλα αυτά που έχουμε δει όλοι μας και όχι μόνο εμείς κατά καιρούς. Ευχαριστώ επί του προσωπικού και για το ύφος σας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.