H ΑΕ Κομοτηνης υπογραφει την επιστολη προς Αυγενακη, Μαυρωτα, Μενδωνη και Καραμπετσο για επανεναρξη της Pre League

Στόχος η επιστροφή στις προπονήσεις από 1 Φεβρουαρίου

Ανακοίνωση με την οποία ζητάνε την επανέναρξη της Pre League εξέδωσαν οι δώδεκα ομάδες του πρωταθλήματος προς το Υπουργείο Πολιτισμού, Υφυπουργείο Αθλητισμού και την ΕΟΠΕ.

Η ανακοίνωση ως περιεχόμενο έχει την αίτηση για επανέναρξη των προπονήσεων από 1 Φλεβάρη, την ενημέρωση για το υγειονομικό πρωτόκολλο, το χρόνο διεξαγωγής του πρωταθλήματος και τέλος την διαβεβαίωση από τους συλλόγους ότι θα τηρήσουν όλα τα προβλεπόμενα για την διεξαγωγή με ασφάλεια του πρωταθλήματος. Ανάμεσα τους και η Αθλητική Ένωση Κομοτηνής, που συμμετέχει στην δεύτερη κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που υπογράφηκε και από τα 12 σωματεία:

«ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ PRELEAGUE VOLLEYBALL ΑΝΔΡΩΝ

Αξιότιμη κυρία Λ. Μενδώνη υπουργέ Αξιότιμε κύριε Ε. Αυγενάκη υφυπουργέ αθλητισμού Αξιότιμε κύριε Γ.Μαυρωτά γενικέ γραμματέα αθλητισμού Αξιότιμε κύριε Γ. Καραμπέτσο πρόεδρε ΕΟΠΕ

Τα 12 σωματεία Πετοσφαίρισης που συμμετέχουν στην κατηγορία Preleague ανδρών, την ανώτερη κατηγορία αρμοδιότητας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να καταθέσουμε την άποψη και τα αιτήματα μας αναφορικά με τα ζητήματα που έχει προκαλέσει στην αθλητική μας δραστηριότητα η πανδημία.Την περσινή χρονιά, ανακοινώθηκε από την ΕΟΠΕ παρόλη την αβεβαιότητα που προκαλούσε η έναρξη της πανδημίας, η δημιουργία της Preleague σαν αναβάθμιση της δεύτερης της τάξει εθνικής κατηγορίας βόλεϊ ανδρών, με σκοπό να συγκεντρώσει τις καλύτερες ομάδες από τους δύο γεωγραφικά διαχωρισμένους ομίλους της Α2 εθνικής κατηγορίας. Από την πρώτη στιγμή οι σύλλογοι που είχαμε δικαίωμα συμμετοχής, ενστερνιστήκαμε κοινά οράματα, και δημιουργήσαμε κοινούς τόπους συζητήσεων ώστε να ανταλλάσσουμε ειλικρινείς απόψεις με μοναδικό γνώμονα την αναβάθμιση του αθλήματος που υπηρετούμε.

Ενώ η χρονιά μας ξεκίνησε ελπιδοφόρα, παρά την απουσία φιλάθλου κοινού στα γήπεδα, με τις απαγορεύσεις που έφεραν εκ νέου στη ζωή μας τον μήνα Νοέμβριο οι κυβερνητικές αποφάσεις, διακόπηκε βιαίως η αθλητική δραστηριότητα με αποτέλεσμα να μένουν όμηροι της κατάστασης σωματεία, προπονητές και αθλητές.Η συμμετοχή σε μια τόσο απαιτητική αν και ερασιτεχνική κατηγορία, απαιτεί από όλους τους εμπλεκόμενους, να λειτουργούν σε επαγγελματικά πρότυπα και να θυσιάζουν κομμάτια της επαγγελματικής η της προσωπικής τους ζωής.Τα σωματεία μας αντιλαμβανόμενοι τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, και πειθαρχώντας κάτω από το κοινωνικό καλό μέχρι στιγμής στωικά περιμένουν να μάθουν εάν και υπό ποιες προϋποθέσεις θα επανεκκινήσει η αθλητική τους δραστηριότητα. Ταυτόχρονα δεσμεύονται πόροι οικονομικοί και μη, σπαταλούνται εργατοώρες για να συντηρηθούν οι σχέσεις με τους χορηγούς, ενώ έχουν χαθεί πλήρως οι οποίες εισπράξεις υπήρχαν από τις αναπτυξιακές δραστηριότητες.

Ύστερα από 3 μήνες απραξίας, και ενώ τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου αρχίζουν να ενεργοποιούνται ξανά, ο αθλητισμός ξανά περιμένει. Τα σωματεία και οι αθλητές, παρόλη την ψυχολογική κόπωση περιμένουμε να ακούσουμε περί της πολυπόθητης επανεκκίνησης της δραστηριότητας μας. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι- Από 20 Ιανουαρίου έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού της χώρας με 18000 εμβολιασμούς ανά ημέρα- Το άθλημα της Πετοσφαίρισης δεν έχει σωματική επαφή – Αποτελούμε την ανώτερη κατηγορία ανδρών Πετοσφαίρισης της χώρας που διοργανώνει η ΕΟΠΕ- Το σύνολο των αθλητών, προπονητών και συνοδών της κατηγορίας μας δεν ξεπερνά τα 240 άτομα-

Η ανάγκη για τουλάχιστον 4 εβδομάδες προετοιμασίας πριν τους επίσημους αγώνες όπου και απαιτείται η μετακίνηση εκτός νομού, μεταφράζεται σε μετακίνηση από τις αρχές του επόμενου μήνα, ημερομηνία που βάσει προβλέψεων θα έχει εμβολιαστεί μεγάλο μέρος των ευπαθών ομάδων. Ζητούμε άμεσα:- Την επανέναρξη των προπονήσεων από Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου- Την ενημέρωση για το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ισχύσει για προπονήσεις και αγώνες- Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα διεξαγωγής πρωταθλήματος- Την διαβεβαίωσή σας ότι εκτός ΑΚΡΑΙΑΣ επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης το πρωτάθλημα μας θα διεξαχθεί κανονικά».

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.