Γρηγορης Τοπαλι: «Μελημα μας στην Ελπιδα Σαπων να γινουν πρωτα σωστοι χαρακτηρες και μετα καλοι αθλητες»

Ο προπονητής της Ακαδημίας της Ελπίδας Σαπών Γρηγόρης Τοπάλι μίλησε για την δουλειά στις ακαδημίες της ιστορικής Ελπίδας Σαπών και την ανάγκη παραγωγής ντόπιων αθλητών για τη στελέχωση των ομάδων

Ο Γρηγόρης Τοπάλι έχει πετύχει αρκετά ως ποδοσφαιριστής και επόμενος στόχος του είναι να καταφέρει να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του γύρω από το ποδόσφαιρο στη νεολαία των Σαπών, όντας προπονητής της τοπικής Ελπίδας.

Ο νεαρός προπονητής μίλησε στο Αθλητικό Μαγκαζίνο του Ράδιο Παρατηρητής για τους στόχους του ως προπονητής και τη φιλοσοφία τους στις ακαδημίες της Ελπίδας Σαπών. Ο λόγος στον ίδιο λοιπόν…

«54 παιδιά από τις Σάπες ασχολούνται με το ποδόσφαιρο»

ΠτΘ: Μίλησε μας για την κατάσταση στις ακαδημίες της Ελπίδας Σαπών;

Γ.Τ.: Εγώ ανέλαβα πέρυσι την Ακαδημία μετά από συνεννόηση με τον πρόεδρο κ. Μπασδάνη. Δεν υπήρχε ακαδημία και την ενεργοποιήσαμε εκ νέου πέρυσι. Ξεκινήσαμε παιδιά από την περιοχή, γύρω στα 30 παιδιά, που για πρώτη χρονιά ήταν πολύ καλά. Είμαι πολύ χαρούμενος που τα παιδιά έχουν διέξοδο στον αθλητισμό. Φέτος έχουμε φτάσει στα 54 παιδιά και συνεχίζουμε.

ΠτΘ: Η Ελπίδα διαχρονικά δίνει έμφαση στις Ακαδημίες. Ποιες είναι οι βασικές αρχές της φιλοσοφίας;

Γ.Τ.: Πρώτο μέλημα είναι τα παιδιά να ευχαριστηθούν τον αθλητισμό. Να βγάλουμε σωστούς ανθρώπους και μετά ποδοσφαιριστές και αθλητές. Να έχουμε σωστούς χαρακτήρες με σωστές αξίες ζωής.

«Η προσπάθεια που γίνεται αξίζει ακόμα μεγαλύτερης στήριξης από την κοινωνία των Σαπών»

ΠτΘ: Τί μηνύματα λαμβάνεις;

Γ.Τ.: Περιμένω να στηρίξουν ακόμα περισσότερο την προσπάθεια. Σίγουρα υπάρχει βοήθεια αλλά χρειάζεται ακόμα παραπάνω στήριξη από όλους γιατί πρόκειται για το μέλλον της Ροδόπης.

ΠτΘ: Πού γίνονται και κάθε πότε διεξάγονται οι προπονήσεις;

Γ.Τ.: Οι προπονήσεις γίνονται στο Στάδιο Καλλιπάτειρα των Σαπών κάθε Δευτέρα και Τετάρτη. Έχουμε 3 τμήματα, κ8, κ12 και 14. Χρειαζόμαστε ακόμα καλύτερη οργάνωση στο γηπεδικό κομμάτι. Γίνονται προσπάθειες για να αλλάξει ο αγωνιστικός χώρος και περιμένουμε νεότερα. Συμμετέχει κανονικά η Ακαδημία μας στις δράσεις της ΕΠΣ και είμαστε πολύ υπερήφανοι για αυτό. Βλέπω ακόμα μεγαλύτερη  κινητοποίηση, νέες ακαδημίες και αυτό με χαροποιεί πολύ.

ΠτΘ: Πώς βλέπεις το μέλλον του ποδοσφαίρου της Ροδόπης;

Αυτό που γίνεται στις Ακαδημίες είναι καλό για να υπάρχει μέλλον. Χωρίς τμήματα υποδομών δεν υπάρχει μέλλον. Υπάρχει έλλειμμα από ντόπιους ποδοσφαιριστές. Οι ομάδες απαρτίζονται από φοιτητές και αυτό είναι μειονέκτημα. Με την άυξηση των ακαδημιών πιστεύω πως θα υπάρχουν περισσότερο ντόπιοι ποδοσφαιριστές. Δεν θα παίξουν Α΄ Εθνική αλλά μπορούν να στελεχώνουν τις τοπικές ομάδες.

«Η πρόοδος του Πανθρακικού θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου της Ροδόπης»

ΠτΘ: Η ανοδική πορεία του Πανθρακικού συμβάλει στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου της Ροδόπης;

Ο Πανθρακικός είναι το μεγαλύτερο brandname στο νομό αλλά και από τα μεγάλα brandname του ελληνικού ποδοσφαίρου και κάθε χρόνο κάνει βήματα μπροστά και εύχομαι να τους δούμε ακόμα πιο ψηλά. Αυτό θα συμβάλει στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου της Ροδόπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.