Γνωριμια με το αθλημα της τοξοβολιας για φοιτητες του ΤΕΦΑΑ

Στις εγκαταστάσεις του Σκοπευτικού Ομίλου Κομοτηνής

Τις εγκαταστάσεις του Σκοπευτικού Ομίλου Κομοτηνής, απέναντι από το Πανθρακικό στάδιο, επισκέφτηκαν οι φοιτητές της Κύριας Ειδικότητας Αθλητικού Τουρισμού και Αναψυχής του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά την παρουσίαση του μη διαδεδομένου αθλήματος της Τοξοβολίας. Οι φοιτητές ενημερώθηκαν για την ιστορία του σωματείου η οποία ξεκινά από το 1988 καθώς και για τις νίκες των αθλητών του. Επί σειρά ετών από τους κόλπους του έχουν ξεπηδήσει σειρά μεγάλων αθλητών που στελέχωναν την Εθνική Ομάδα και έφεραν πλήθος μεταλλείων και πρώτες θέσεις σε Πανελλήνιους και Βαλκανικούς αγώνες.
 
Στη συνέχεια μυήθηκαν σε τεχνικά στοιχεία του αθλήματος και της τεχνικής, του τρόπου παρουσίασης και του τρόπου διαμόρφωσης ενός ημερήσιου μαθήματος της τοξοβολίας ενώ είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους σ αυτό. Το ενδιαφέρον των φοιτητών ήταν μεγάλο αλλά ο χρόνος περιορισμένος «αναγκάζοντας» τους συμμετέχοντες με ιδιαίτερη χαρά να ανανεώσουν το ραντεβού τους για το μέλλον. 

Χαριτίνη Πετρίδου «Πολλές υπηρεσίες αναψυχής συμπεριλαμβάνουν στο πρόγραμμα τους το άθλημα αυτό χωρίς όμως να γνωρίζουν έστω και τα απαραίτητα τεχνικά στοιχεία» 

Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιήθηκε μετά από τη συνεννόηση της Επίκουρης Καθηγήτριας κ. Ουρανίας Ματσούκα και της Ομοσπονδιακής Προπονήτριάς κ. Χαριτίνης Πετρίδου, η οποία σε δηλώσεις της μετά το πέρας της παρουσίασης σημείωσε πως «μπορεί ο χρόνος να ήταν λιγοστός εντούτοις οι γνώσεις που αποκόμισαν οι φοιτητές της κύριας ειδικότητας θα είναι σημαντικές όταν κληθούν να παρουσιάσουν στους μελλοντικούς πελάτες τους το άθλημα αυτό. Είναι θλιβερό ότι πολλές υπηρεσίες αναψυχής συμπεριλαμβάνουν στο πρόγραμμα τους το άθλημα αυτό χωρίς όμως να γνωρίζουν έστω και τα απαραίτητα τεχνικά στοιχεία. Συγχαίρουμε την κ. Ράνια Ματσούκα για την ευκαιρία που έδωσε στους μελλοντικούς συναδέλφους να γνωρίσουν από κοντά αυτό το μη διαδεδομένο άθλημα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.