Γκελα για το Κοσμιο, ξανα στην κορυφη ο Ιασμος

19η Αγωνιστική Α΄κατηγορίας ΕΠΣ Θράκης

Εκπλήξεις, βαθμολογικές ανακατατάξεις και αλλαγές θέσεων στα πρώτα σκαλοπάτια της βαθμολογίας επέφεραν τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής στην Α΄ερασιτεχνική κατηγορία της ΕΠΣ Θράκης.
 
Ο ΠΑΟΚ Κοσμίου άντεξε μόλις μια αγωνιστική στην κορυφή της βαθμολογίας, καθώς ήρθε ισόπαλος 2-2  στο γήπεδο του απέναντι στην  μαχητική Δόξα Γρατινής, πέφτοντας έτσι στη δεύτερη θέση, προβληματίζοντας για άλλο ένα παιχνίδι με την απόδοση και την εικόνα του. Οι φιλοξενούμενοι  προηγήθηκαν με 0-2 χάρη σε τέρματα των Κυριακόπουλου στο 18΄και Σεφκέτ στο 55΄.  Το Κόσμιο αντέδρασε μειώνοντας αρχικά σε 1-2 με τον Ερκάν στο 86΄και στο 94΄με πλασέ ο Ταμάμης έκανε το 2-2. Αρκετά είναι τα παράπονα  και από τις δύο ομάδες για τη διαιτησία με αποκορύφωμα τη φάση του 85΄ κατά την οποία παράγοντας της ομάδας το υ Κοσμίου μπήκε εντός αγωνιστικού χώρου με σκοπό να διαμαρτυρηθεί στον διαιτητή κ. Χούσκολγου αλλά απομακρύνθηκε γρήγορα χωρίς να υπάρχει συνέχεια.
 
Ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου εκμεταλλεύτηκε το «στραβοπάτημα» του Κοσμίου επικρατώντας άνετα εκτός έδρας του Αστέρα Αιγείρου με 0-3 και έτσι μετά από μία αγωνιστική ξαναβρέθηκε στη κορυφή της βαθμολογίας. Ο Βιόπουλος για τον Μέγα στο 28΄έκανε το 0-1 ενώ στο 37΄ο Γκιρετλή Ναζήμ σημείωσε το 0-2. Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και τρίτο τέρμα στο 93΄με τον Γρίβα. Σημειωτέον πως ο Αστέρας έπαιζε με 10 παίχτες από το 29΄λόγω απευθείας κόκκινης κάρτας στον Κουβεργιανό, κάτι που ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.
 
Στο ντέρμπι της αγωνιστικής η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου, παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο  στο γήπεδο της, επικράτησε της Ελπίδας Σαπών με το σκορ της αγωνιστική 5-1 και πλέον πλησίασε αρκετά την κορυφή, καθώς απέχει 2 βαθμούς από τον πρωτοπόρο Μέγα Αλέξανδρο και έναν βαθμό από τον δεύτερο ΠΑΟΚ Κοσμίου. Οι γηπεδούχοι  στο πρώτο ημίχρονο άνοιξαν το σκορ στο 14΄με τον Μαυράκη και στο 38΄ο Κόσιης διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 60΄ο Καραμπάτσιος  για την Ελπίδα με κεφαλιά μείωσε σε 2-1. Από εκεί και πέρα η Δόξα σημείωσε άλλα τρία τέρματα με τον Κόσιη στο 73΄, με τον Γάιδα στο 83΄και  Χατζήπαπα στο 87΄.
 
Στους Αγίους Θεοδώρους ο  Σπάρτακος συνέχισε τις καλές εμφανίσεις, πετυχαίνοντας σημαντική νίκη με σκορ 1-0 επί του  Ορφέα Ξυλαγανής και πλέον βρίσκεται τρείς βαθμούς από την  έκτη θέση που οδηγεί στα Play Off. Από την άλλη η ομάδα της Γρατινής ηττήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική και θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα στα επόμενα παιχνίδια  εάν θέλει να διατηρηθεί εντός εξάδας. Το νικητήριο γκολ για τον Σπάρτακο πέτυχε με ψύχραιμο πλασέ ο Ηλίας Ξενοδοχίδης στο 91΄.
 
Μετά  από 6 αγωνιστικές   η  Δόξα Σώστη  πήρε σημαντική νίκη, που θα την ανεβάσει βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά  επί του Ορφέα Στρύμης με 3-1 εντός έδρας. Στο 10΄ο Κανελλόπουλος έβαλε μπροστά τη Δόξα με 1-0 ενώ στο 38΄ο Φανιάδης με  εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 2-0. Στο 63΄ Χατζόγλου Σερδάρ με αυτογκόλ έκανε το 3-0  ενώ οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το  γκολ  της τιμής στο 91΄με τον Δελή.
 
Τέλος ο Ηρακλής Σαπών πήρε το  δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο, αυτή την φορά πολύ εύκολα χωρίς αγώνα καθώς έπαιζε με την Ένωση Ασωμάτων που αποχώρησε από το  πρωτάθλημα. 

Αναλυτικά  τα αποτελέσματα της 19ης  αγωνιστικής

 

Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων  – Ορφέας Ξυλαγανής  1-0
Αστέρας Αιγείρου   – Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου 0-3
Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου  – Ελπίδα Σαπών 5-1
ΠΑΟΚ Κοσμίου – Δόξα Γρατινής 2-2
Δόξα Σώστη  – Ορφέας Στρύμης 3-1
Ηρακλής Σαπών  – Ένωση Ασωμάτων 3-0 (α.α.)

 

Η βαθμολογία μετά από 19 αγωνιστικές

 

1 Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου 47
2 ΠΑΟΚ Κοσμίου 46
3 Δόξα Νέου  Σιδηροχωρίου 45
4 Ελπίδα Σαπών 40
5 Ορφέας Ξυλαγανής 30
6 Δόξα Γρατινής 29
7 Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων 26
8 Αστέρας Αιγείρου 19
9 Δόξα Σώστη 17
10 Ορφέας Στρύμης 14
11 Ηρακλής Σαπών 6
12 Ένωση Ασωμάτων Αποχώρησε

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.