Γιωργος Μυστριδης: «Στοχος της Αναγεννησης Παγουριων η προκριση στον τελικο του κυπελλου ΕΠΣ Θρακης»

Ο τεχνικός της ομάδας των Παγουρίων μίλησε για τις θυσίες των ποδοσφαιριστών του, για την επόμενη ημέρα στο ποδόσφαιρο της ΕΠΣ Θράκης και τον Πανθρακικό

Ο Γιώργος Μυστρίδης έχει αφήσει το στίγμα του στο ποδόσφαιρο της Ροδόπης τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και στα πρώτα του βήματα ως προπονητής της Αναγέννησης Παγουρίων, με την οποία παρουσιάζει εξαιρετικό ποδοσφαιρικό θέαμα.

Ο φιλόδοξος προπονητής μίλησε στο «Ράδιο Παρατηρητής» για τα οφέλη της ενασχόλησης με τον αθλητισμό, τις θυσίες που κάνουν οι ποδοσφαιριστές του και για τις καλύτερες ημέρες που έρχονται στο ποδόσφαιρο της Ροδόπης.

Ο λόγος στον ίδιο λοιπόν…

«Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από το ποδόσφαιρο έννοιες όπως πειθαρχία, συνέπεια και υπομονή, που θα τους χρησιμέψουν στη ζωή τους»

ΠτΘ: Ποια είναι τα συστατικά της επιτυχημένης παρουσίας της Αναγέννησης Παγουρίων;

Γ.Μ.: Είναι το μεράκι, η αγάπη για το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό με νέους ανθρώπους. Το ξεκίνημα πριν 3 χρόνια, ήταν πολύ δύσκολο γιατί ανέλαβα 10 μέρες πριν την εκκίνηση του πρωταθλήματος. Ο πρόεδρος της ομάδας, ο κ. Σταθάκης, ένας εξαιρετικός επιστήμονας, μου έκανε την πρόταση και την αποδέχθηκα με στόχο να μείνουμε στην κατηγορία και τελικώς τερμάτισε στην 5η θέση. Πέρυσι μπήκαμε στην τετράδα και χάσαμε στα πέναλτι τη συμμετοχή στον τελικό του κυπέλλου ΕΠΣ Θράκης. Φέτος στοχεύουμε στην πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου. Έχω νέους ανθρώπους, παιδιά που σπουδάζουν στην πόλη μας και παράλληλα ντόπια παιδιά. Φέτος έχουμε 7-8 ντόπιους ποδοσφαιριστές και έχει βρεθεί μία πολύ καλή χημεία.

ΠτΘ: Πώς βιώνεις τη σχέση με τα νεότερα παιδιά; Είσαι ένας απαιτητικός προπονητής και θες το 100% από τους ποδοσφαιριστές.

Γ.Μ.:  Τα τελευταία χρόνια η νεολαία είναι περίεργη και έχει απορροφηθεί από άλλα πράγματα. Τα τελευταία χρόνια έχουμε ανεβάσει επίπεδο με τις ακαδημίες και έρχονται παιδιά. Το προσωπικό μου στοίχημα είναι να αξιοποιηθούν τα νέα παιδιά. Δεν θα παίξουν μπάλα όλοι και μπορεί να ακούγεται σκληρό, αλλά μέσα από αυτήν μαθαίνουν τη ζωή και παίρνουν εφόδια στη ζωή. Τα παιδιά μαθαίνουν πειθαρχία, συνέπεια, υπομονή και αυτά θα τα συντροφεύουν στη ζωή τους. Είναι δύσκολο να προπονείσαι στους -2, να σηκώνεσαι για προπόνηση, ενώ οι φίλοι σου πίνουν καφέ ή να έρθουν να «δουλέψουν» χωρίς να πληρωθούν. Εμένα σκοπός μου είναι να περάσω αυτά τα μηνύματα στα παιδιά και να κρατήσουμε τους νέους κοντά στον αθλητισμό γιατί με αυτά που βλέπουμε στη νεολαία, πρέπει να γίνει βίωμα ο αθλητισμός.

ΠτΘ: Πώς βλέπεις το μέλλον του ποδοσφαίρου στην ΕΠΣ Θράκης;

Γ.Μ.: Γίνεται μεγάλη προσπάθεια. Η ΕΠΣ διοργανώνει αγώνες και τουρνουά. Θέλει υπομονή και πίστη. Εγώ είμαι υπέρ στη συμμετοχή νεαρών ποδοσφαιριστών. Εγώ έβαλα τον Χρήστο Τασίδη από τα 14 του χρόνια και πλέον είναι αρχηγός. Μόνο έτσι βελτιώνεται ένας αθλητής. Ακολουθεί ο Νίκος Σαββόγλου, ο οποίος αποκτά εμπειρίες δίπλα στους μεγάλους. Εγώ ευτυχώς απολαμβάνω εμπιστοσύνης και δεν κοιτάμε σαν αυτοσκοπό το αποτέλεσμα. Γενικά όμως βλέπω μία προσπάθεια από την ΕΠΣ Θράκης προς αυτήν την κατεύθυνση. Η αύξηση του αριθμού των ακαδημιών σίγουρα βοηθά σε αυτό.

«Η παρουσία του Πανθρακικού σε υψηλό επίπεδο δίνει κίνητρο στους νεαρούς ποδοσφαιριστές της περιοχής να δουλέψουν σκληρά»

ΠτΘ: Επειδή έχεις φορέσει τη φανέλα του Πανθρακικού και αγαπάς την ομάδα, πώς βλέπεις την πορεία της ομάδας;

Γ.Μ.: Η αλήθεια είναι πως νιώθω τον παλμό αυτής της ομάδας. Για τα παιδιά τα δικά μου, ο Πανθρακικός είναι ομάδα-πρότυπο γιατί έχει αξιόλογους ποδοσφαιριστές και χαρακτήρες. Αυτό λέω στους ποδοσφαιριστές μου, ότι τα παιδιά αυτά που σήμερα αγωνίζονται στον Πανθρακικό, δούλεψαν σκληρά και μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να φτάσει κάποιος ψηλά. Η παρουσία του Πανθρακικού δίνει κίνητρο και σε εμάς που βρισκόμαστε στο τοπικό. Ο Πανθρακικός δείχνει πως έχει βρει αγωνιστική ταυτότητα και ευελπιστώ πως σύντομα θα φτάσει στη δεύτερη κατηγορία. Μπήκαν θεμέλια από τον περσινό προπονητή, τον Νίκο Μπαχαρίδη, έχει ντόπια παιδιά και ποιοτικές μεταγραφές και σίγουρα το μέλλον είναι ευοίωνο.

ΠτΘ: Κλείνοντας, τι θα έλεγες για την επόμενη ημέρα του ποδοσφαίρου της Ροδόπης;

Γ.Μ.: Θα έλεγα πως χρειάζεται υπομονή και να αφήσουμε τους νέους να κάνουν τη δουλειά τους. Δεν χρειάζεται η πίεση του πρωταθλήματος άμεσα. Να δοθεί βαρύτητα στα παιδιά που έρχονται από πίσω. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια αλλά κυρίως σκληρή δουλειά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.