Γιωργος Μαραντας: «Ο Πανθρακικος βρισκεται σε πολυ καλο δρομο και ερχονται ακομα καλυτερες μερες»

«Θέλω η ομάδα να αποκτήσει τη νοοτροπία του νικητή και του πρωταθλητή»

Στην εκπομπή του «Ράδιο Παρατηρητής» «Αρχίζει το ματς» φιλοξενήθηκε ο προπονητής του Πανθρακικού κ. Γιώργος Μαραντάς. Ο κ. Μαραντάς μίλησε για την πορεία της ομάδας του, για τη συνταγή της επιτυχημένης πορείας και για την αξία του προπονητικού κέντρου για την ανάπτυξη του συλλόγου.

Ο λόγος στον ίδιο λοιπόν…

ΠτΘ: Πώς κυλάει η σεζόν μέσα από τα μάτια σου;

Γ.Μ.: Έχουμε καταφέρει να βρούμε την καλή αγωνιστική κατάσταση και να βρίσκουμε τον τρόπο να παίρνουμε το αποτέλεσμα είτε εντός αλλά κυρίως στα εκτός. Από τη στιγμή που ανέλαβα η ομάδα άλλαξε επίπεδο, ο καθένας ξέρει το ρόλο του, οι ποδοσφαιριστές αφομοιώνουν στην προπόνηση αυτά που θέλουμε στο γήπεδο και η αξία των ποδοσφαιριστών αντικατοπτρίζεται στο γήπεδο. Ο καθένας ξέρει το ρόλο του και παίζουμε καλά σε ομαδικό επίπεδο με ξεκάθαρο τακτικό πλάνο σε άμυνα και επίθεση. Αυτό οφείλεται στους ποδοσφαιριστές γιατί αφομοίωσαν το πλάνο που θέλαμε να ακολουθήσουμε.

«Στόχος να αποκτήσουν οι ποδοσφαιριστές μας τη νοοτροπία των παιχτών-πρωταθλητών»

ΠτΘ: Με δεδομένο πως η Καβάλα δύσκολα θα χάσει την πρώτη θέση, ποιο είναι το κίνητρο που δίνεις στους ποδοσφαιριστές;

Γ.Μ.: Δεν κοιτάμε το τι κάνει η Καβάλα και καμία άλλη ομάδα. Εμείς κοιτάζουμε την ομάδα μας. Εγώ σαν άνθρωπος πάντα έχω στόχο τη νίκη. Θέλω η ομάδα να αποκτήσει τη νοοτροπία του νικητή και του πρωταθλητή, έτσι ώστε τη νέα σεζόν η ομάδα να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει και γιατί όχι να ανέβει κατηγορία. Όλοι δουλεύουμε προς αυτήν την κατεύθυνση, θέλοντας να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα και να φτιάξουμε παίχτες- πρωταθλητές.

ΠτΘ: Με δεδομένο πως υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο σου από τη διοίκηση, έχει ξεκινήσει στο μυαλό σου ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν;

Γ.Μ.: Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για την επόμενη σεζόν αλλά σίγουρα όταν τελειώνει μία σεζόν πάντα θες να βελτιώσεις την εικόνα σου. Υπάρχει ένα αρχικό σκεπτικό αλλά δεν έχουμε προχωρήσει και ούτε θα προχωρήσουμε μέχρι να τελειώσει η σεζόν. Έχουμε μπροστά μας σημαντικά παιχνίδια οπότε κοιτάμε μόνο αυτά.

ΠτΘ: Πώς βλέπεις την υποστήριξη του κόσμου και ποιο είναι το μήνυμα σε αυτόν;

Γ.Μ.: Ο Πανθρακικός παίζει καλό ποδόσφαιρο. Ο κόσμος στην αρχή ξεκίνησε νωχελικά αλλά παιχνίδι με το παιχνίδι γίνεται πιο υποστηρικτικός. Είμαι ικανοποιημένος από την προσέλευση αλλά θέλω πάντα λίγο παραπάνω. Ξέρω πως ο κόσμος ενημερώνεται από τα Μέσα Ενημέρωσης αλλά εμείς τους θέλουμε στο πλευρό μας. Μαζί με τον κόσμο, τη διοίκηση και όλους όσους παίζουνε να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια.

«Οι διοικούντες αγαπάνε την ομάδα και ακούν την καρδιά τους περισσότερο από ότι χρειάζεται»

ΠτΘ: Έχοντας παραστάσεις από πολλές ομάδες και παράγοντες, πώς κρίνεις την παρουσία της διοίκησης του Πανθρακικού;

Γ.Μ: Οι διοικούντες του Πανθρακικού δεν είναι επαγγελματίες αλλά εραστές του αθλήματος. Δεν είναι με άσχημη χροιά αυτό που λέω. Εννοώ πως σκέφτονται συναισθηματικά, ακούν την καρδιά τους και αυτό δεν τους αφήνει να φερθούν επαγγελματικά και ψυχρά, να πάρουν αποστάσεις από παίχτες και προπονητές. Πάντως οι διοικούντες του Πανθρακικού είναι εξαιρετικοί και μας προσφέρουν ό,τι ζητάμε.

«Το προπονητικό κέντρο είναι το μεγαλύτερο εφόδιο για να ανέβει επίπεδο μία ομάδα»

ΠτΘ: Έχοντας εργαστεί σε πολλές ομάδες, πόσο σημαντικό θα έκρινες το προπονητικό κέντρο της ομάδας μας;

Γ.Μ.:  Έχω εργαστεί σε ιστορικές ομάδες που δεν είχαν προπονητικό κέντρο. Είναι το μεγαλύτερο και το δυνατότερο σημείο που έχει η ομάδα μας, δουλεύουν εκεί οι ακαδημίες και μπορεί να εξελιχθεί μία ομάδα μέσα από αυτό. Είναι το μεγαλύτερο εφόδιο για να δουλέψει μία ομάδα και να ανέβει επίπεδο.

ΠτΘ: Κλείνοντας, ποιο πιστεύεις πως είναι το «αύριο» του Πανθρακικού;

Γ.Μ.: Είμαι σίγουρος πως έρχονται καλύτερες ημέρες. Όλοι δουλεύουμε σωστά, προπονητές, ποδοσφαιριστές, διοίκηση και ακαδημίες. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και θα αλλάξει σύντομα επίπεδο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.