Γιωργος Γουνελας: «Ομαδα με σταθερο πλανο σε ολα τα επιπεδα ο Εργοτελης»

Ο προπονητής φυσικής κατάστασης του Εργοτέλη μίλησε στο «Ράδιο Παρατηρητής» για το πέρασμα του από τη Ροδόπη, την πορεία της ομάδας του και για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Ήρθε στην Κομοτηνή ως φοιτητής του ΤΕΦΑΑ και ως ένας ικανότατος ποδοσφαιριστής προσφέροντας τα μέγιστα στην Ελπίδα Σαπών στο περιφερειακό πρωτάθλημα. Ένας σοβαρός τραυματισμός τον ώθησε στην απόφαση να «κρεμάσει» πρόωρα τα παπούτσια του και να ασχοληθεί με την προπονητική, ξεκινώντας με τις ακαδημίες της Ελπίδας Σαπών και συνεχίζοντας ως γυμναστής στο τμήμα μπάσκετ της ΑΕ Κομοτηνής.

Ο λόγος για τον Γιώργο Γουνελά, ο οποίος μετά από 6 χρόνια παρουσίας στον πάγκο του ιστορικού ΑΟ Καβάλας πήρε την απόφαση να μετακομίσει για χάρη του Εργοτέλη στο Ηράκλειο και φέτος είδε την ομάδα του να χάνει στο νήμα την άνοδο στην Super League.

Ο φιλόδοξος προπονητής φυσικής κατάστασης μίλησε στο «Ράδιο Παρατηρητής» και τον Βασίλη Στοάκη, κάνοντας τον απολογισμό της σεζόν, μιλώντας για την «συνταγή» του Εργοτέλη και κάνοντας μία μικρή ανάλυση των τελικών του Champions League και του Europa League.

Ο λόγος στον ίδιο λοιπόν…

«Η Ροδόπη και η Ελπίδα Σαπών αποτέλεσε το εφαλτήριο της ενασχόλησης μου με την προπονητική»

ΠτΘ: Θα ξεκινήσουμε την κουβέντα μας κάνοντας μία μικρή αναδρομή στο πέρασμα σου από την Ροδόπη. Τι έχεις κρατήσει από τότε;

Γ.Γ.: Στην ομάδα της Ελπίδας Σαπών ήρθα ως ποδοσφαιριστής, συνδυάζοντας το με τις σπουδές μου στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Ένας σοβαρός τραυματισμός με ώθησε στο να σταματήσω το ποδόσφαιρο και να ασχοληθώ με τον Βασίλη Χαριτόπουλο με τις ακαδημίες της Ελπίδας και μαζί με τον Γρηγόρη Κενανίδη οργανώσαμε ακόμα περισσότερο αυτό το κομμάτι. Στη συνέχεια για έναν χρόνο ήμουν γυμναστής στην Αθλητική Ένωση Κομοτηνής και συγκεκριμένα στο τμήμα μπάσκετ μέχρι να αναλάβω πόστο γυμναστή στον ΑΟ Καβάλας. Γενικά στη Ροδόπη έχω πολλούς φίλους και φροντίζω να διατηρώ τις σχέσεις μου με συχνή επικοινωνία.

ΠτΘ: Η σεζόν 2020/21 ήταν μία δύσκολη σεζόν σε όλα τα επίπεδα και φυσικά ο αθλητισμός δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Πώς βίωσες αυτήν την σεζόν;

Γ.Γ.: Ήταν η πρώτη μου δουλειά στην Super League 2. Επρόκειτο για μία πολύ δύσκολη σεζόν, μία πρωτόγνωρη κατάσταση με εντελώς αχαρτογράφητα νερά και έπρεπε να αντιμετωπίσουμε και αυτήν την δυσκολία. Στη συνέχεια έπρεπε να διαχειριστούμε τα πολλά παιχνίδια σε μικρό χρονικό διάστημα. Ήταν ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που κρίθηκε κυριολεκτικά στα τελευταία λεπτά τόσο στο θέμα της ανόδου όσο και στο θέμα της παραμονής.

«Ο Εργοτέλης έχει ένα σταθερό πλάνο και θέλει να δείχνει το θετικό κομμάτι του ποδοσφαίρου»

ΠτΘ: Η 2η κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου πάντα έχει ιδιάζουσες καταστάσεις, από τις οποίες ο Εργοτέλης φάνηκε πως απείχε συνειδητά. Ποια είναι τα σχόλια που αποκόμισες για την ομάδα της Κρήτης;

Γ.Γ.: Ο Εργοτέλης εδώ και 4 χρόνια ακολουθεί ένα πλάνο εξέλιξης και βελτίωσης των ποδοσφαιριστών και του ποδοσφαίρου. Αυτό φάνηκε φέτος επειδή υπήρχε η εικόνα όλων των αναμετρήσεων μέσω της ΕΡΤ και του ΕΡΤflix. Αυτό το γεγονός έδωσε μεγάλη ώθηση στο πρωτάθλημα. Η ομάδα κρατάει έναν συγκεκριμένο κορμό και τρόπο παιχνιδιού που χρόνο με το χρόνο προσπαθεί να τον εξελίξει. Ο Εργοτέλης είναι ένας σύλλογος που θέλει να δείχνει το θετικό κομμάτι του ποδοσφαίρου και όχι το αρνητικό. Έγιναν πολλά στο τελευταίο παιχνίδι αλλά δεν μένουμε σε αυτό. Εμείς στεκόμαστε στο ότι παλέψαμε σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και στο τέλος της ημέρας δεχθήκαμε εγκωμιαστικά σχόλια για τον τρόπο παιχνιδιού και το ήθος που δείξαμε.

«Είχαμε το 8ο μπάτζετ σε σύνολο 12 ομάδων και τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας»

ΠτΘ: Το Ηράκλειο είναι μία μεγάλη πόλη που διατηρεί δύο ομάδες. Πώς είναι η συνύπαρξη;

Γ.Γ.:  Την μερίδα του λέοντος την έχει ο ΟΦΗ. Υπάρχουν όμως οι ρομαντικοί που αγαπάνε και υποστηρίζουν τον Εργοτέλη. Φέτος από ένα σημείο και μετά η πόλη ανέπνεε στους ρυθμούς του Εργοτέλη. Οι τοπικοί άρχοντες έβγαζαν ανακοινώσεις στήριξης και αυτό λέει πολλά. Το ντεμαράζ νικών στο τέλος επηρέασε πολλούς ανθρώπους ώστε να δούνε την ομάδα και την Super League 2 ξανά. Ήταν ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα. Εμείς μέχρι το 70΄ ήμασταν πρώτοι και μετά άλλαξαν όλα. Είχαμε το 8ο μπάτζετ σε σύνολο 12 ομάδων και ήμασταν η νεαρότερη ομάδα με Μ.Ο. ηλικίας 22.8 ετών.

ΠτΘ: Η επόμενη σεζόν θα σε βρει εκ νέου στην Κρήτη και στον πάγκο του Εργοτέλη;

Γ.Γ.: Από τη Δευτέρα ξεκινήσανε οι συζητήσεις με τους προπονητές. Θα δούμε που θα καταλήξουν οι συζητήσεις. Γενικότερα είμαστε σε αναμονή.

ΠτΘ: Ο ΑΟ Καβάλας ακολουθεί πορεία πρωταθλητισμού με τον πολύ καλό σου φίλο Κώστα Ανυφαντάκη στο τιμόνι… Πώς νιώθεις για αυτό;

Γ.Γ.: Χαίρομαι για την ομάδα και τον Κώστα Ανυφαντάκη. Στον ΑΟΚ ήμουν 6 χρόνια οπότε μπορείς να αντιληφθείς τα συναισθήματα μου για τον σύλλογο και έχω πολλές σχέσεις με κόσμο εκεί. Θα ήθελα να δω τον ΑΟΚ να παίρνει το πρωτάθλημα και να παίζει σε μεγαλύτερη κατηγορία γιατί το αξίζει τόσο η πόλη όσο και ο σύλλογος.

ΠτΘ: Από την δικιά σου πιο εξειδικευμένη ματιά, πώς είδες τους τελικούς του Champions League και του Europa League;

Γ.Γ.: Έχοντας παίξει όλες αυτές οι ομάδες πάνω από 6 φορές μεταξύ τους, έχει εξελιχθεί τόσο πολύ το σκάουτινγκ, που είχε ως αποτέλεσμα να θέλει κάθε προπονητής να εκμεταλλευτεί το δυνατό του σημείο. Κυριάρχησε η τακτική με την Τσέλσι να σβήνει τις επιλογές με την διάταξη 5-4-1 και με οργανωμένες αντεπιθέσεις έβγαινε στην επίθεση. Η Σίτυ στερήθηκε των υπηρεσιών του Ντε Μπρόινε, ο οποίος με μία πάσα θα μπορούσε να σπάσει την αντίπαλη άμυνα. Στον τελικό του Europa League, αποδείχθηκε πως ο Έμερι έχει τον τρόπο να παίρνει τον τίτλο. Οι ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Στην παράταση καμία ομάδα δεν ήθελε να ρισκάρει. Στα πέναλτι είχαμε εξαιρετική εξέλιξη και εκεί παίζει ρόλο η ικανότητα του τερματοφύλακα και σίγουρα και η τύχη.

«Η επιστροφή του Πανθρακικού στις εθνικές κατηγορίες και η παραμονή της Ελπίδας μπορούν να δώσουν ώθηση ανάπτυξης στο ποδόσφαιρο της περιοχής»

ΠτΘ: Κλείνοντας, θα ήθελα ένα σχόλιο για το ποδόσφαιρο της Ροδόπης…

Γ.Γ.:  Εγώ θέλω να ευχηθώ στον Πανθρακικό να βρει το δρόμο του και να επιστρέψει στις εθνικές κατηγορίες, όπως και στην Ελπίδα Σαπών να μείνει στην κατηγορία γιατί έχει γίνει εξαιρετική προσπάθεια. Αυτά τα δύο θα δώσουν ώθηση στο ποδόσφαιρο της περιοχής και σε συνδυασμό με την δουλειά στις ακαδημίες των ομάδων θα συμβάλλουν στην άνοδο του ποδοσφαίρου της περιοχής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.