Γιαννης Πεταλωτης: «Ο Βαγγελης Λιολιος και οι συνεργατες του θελουν την καθαρση στο μπασκετ»

Ο ισχυρός άνδρας του ΓΑΣ Κομοτηνή εξηγεί τους λόγους που επέλεξε να ταχθεί στο πλευρό του κ. Λιόλιου και προτείνει σε όλους τους παράγοντες να «δώσουν πάσα» για ένα καλύτερο αύριο

Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί το σήριαλ των εκλογών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, που πέρασε από πολλά κύματα και παράλληλα αποτέλεσε δυσφήμιση για το άθλημα.

Ο Γιάννης Πεταλωτής, πρόεδρος του ΓΑΣ Κομοτηνή, από την πρώτη στιγμή τάχθηκε δημόσια στο πλευρό του Βαγγέλη Λιόλιου θεωρώντας τον ως τον πιο ικανό για την αλλαγή στο ελληνικό μπάσκετ μαζί με τον συνδυασμό «Δώσε πάσα» και για τον λόγο αυτόν μπήκε και στο ψηφοδέλτιο.

Ο κ. Πεταλωτής μίλησε στον «ΠτΘ» για τους λόγους που επέλεξε τα συστρατευτεί με τον κ. Λιόλιο και παράλληλα ανέλυσε το όραμα τους για την επόμενη ημέρα του μπάσκετ.

«Ο Βαγγέλης Λιόλιος έχει σοβαρό πλάνο αναδιάρθρωσης και αναδόμησης του ελληνικού μπάσκετ με γνώμονα το αναπτυξιακό»

ΠτΘ: Βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές. Είστε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα;

Γ.Π.: Αρχικά οφείλω να πω πως αυτή η ημέρα έπρεπε να είχε έρθει πολύ νωρίτερα και έχουμε χάσει πολύ χρόνο σε όλα τα επίπεδα. Πιστεύω και εισπράττω από τις συζητήσεις που κάνω πως οι παράγοντες που «ματώνουν» οικονομικά τόσα χρόνια βρήκαν το στήριγμα που έψαχναν στο πρόσωπο του κ. Λιόλιου, που έχει παθολογική αγάπη για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και το μπάσκετ. Έχοντας συζητήσει με όλους έχει κατανοήσει τις ανάγκες που υπάρχουν και τα προβλήματα, την αδιαφορία που υπήρχε τόσα χρόνια στην ΕΟΚ για αυτούς και πλέον πιστεύω πως από την Δευτέρα θα είναι διαφορετική η κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ.

ΠτΘ: Τι ήταν αυτό που σας έπεισε για να στηρίξετε τον κ. Λιόλιο;

Γ.Π.: Ο τρόπος που μιλάει αλλά και το πλάνο του για το «αύριο» του ελληνικού μπάσκετ. Είδα μια οργανωμένη προσπάθεια από τον κ. Λιόλιο, η οποία έχει ένα σοβαρό πλάνο αναδιάρθρωσης και αναδόμησης του ελληνικού μπάσκετ με γνώμονα το αναπτυξιακό, το οποίο κάποτε ήταν το καμάρι του ελληνικού μπάσκετ και πλέον είναι απόλυτα παραμελημένο.  Ένα απλό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός πως έχει μικρύνει πολύ ο αριθμός των μικρών παιδιών που ασχολούνται με το μπάσκετ. Σύμφωνα με μια έρευνα είναι στο 1/3 των παιδιών σε σχέση με 15-20 χρόνια πριν και αυτό πρέπει να αλλάξει. Χρειάζεται αναδιοργάνωση, στελέχωση προπονητών, χαρτογράφηση των σωματείων και όλων των παιδιών στην Ελλάδα με σκοπό την παρακολούθηση της εξέλιξής τους και κατ’ επέκταση την στελέχωση των εθνικών ομάδων. Ένας τελευταίος αλλά εξίσου σημαντικός λόγος ήταν το γεγονός πως όλοι οι συνεργάτες του είναι εραστές του μπάσκετ, όπως ακριβώς και εμείς.

«Ο Βαγγέλης Λιόλιος είναι ένας από εμάς»

ΠτΘ: Στη Θράκη τι μπορεί να περιμένουμε αν ο κ. Λιόλιος πάρει τα ηνία στην ηγεσία της ΕΟΚ:

Γ.Π.: Ο Βαγγέλης Λιόλιος έχει έρθει ήδη αρκετές φορές εδώ, έχει μιλήσει με όλους τους παράγοντες, αφουγκράστηκε των προβλημάτων τους και ήδη τους ανέλυσε το πλάνο για να γίνει βιώσιμη η επόμενη ημέρα. Ξέρετε πόσα προβλήματα υπάρχουν για τις ομάδες και την μοναξιά που νιώθει ο παράγοντας, ο οποίος αφήνει τα πάντα στην άκρη για να υποστηρίξει την αγάπη του. Ο Βαγγέλης Λιόλιος είναι ένας από εμάς. Για τον λόγο αυτόν ζητώ την στήριξη όλων των σωματείων ειδικά της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και της επαρχίας, όχι μόνο γιατί γνωρίζω τα προβλήματα αλλά και γιατί όλοι εμείς είμαστε οι τροφοδότες του ελληνικού μπάσκετ και η αυριανή μέρα πρέπει να μας βρει ενωμένους

ΠτΘ: Τι να περιμένουμε εφόσον εκλεγεί ο κ. Λιόλιος;

Γ.Π.: Το πλέον βασικό σε όλη την διαδικασία είναι η διαφάνεια. Σε όλα. Και από εκεί και πέρα είναι πάρα πολλά που χρειάζονται «γκρέμισμα» και χτίσιμο από την αρχή. Αναπτυξιακό, διαιτησία, σωστή αναδιάρθρωση κατηγοριών, ανάπτυξη του μπάσκετ γυναικών, εθνική ομάδα. Πάρα πολλά…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.