Γιαννης Πεταλωτης: «Ο ΓΑΣ Κομοτηνη αποτελει επενδυση για την πολη»

Ο πρόεδρος του ΓΑΣ Κομοτηνή και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης αποκάλυψε το πλάνο του για την επόμενη μέρα του μπάσκετ της Ροδόπης

«Συμπιέζουμε το ελατήριο και αυτό θα εκτιναχθεί σίγουρα προς τα επάνω τα αμέσως επόμενα χρόνια με δικά μας παιδιά»

«Αντίπαλός μας είναι η οθόνη, που απορροφά ώρες από τα παιδιά μας»

Ο Γιάννης Πεταλωτής αποτελεί έναν εραστή της πορτοκαλί θεάς, καθώς έχει αφιερώσει τη ζωή του σε αυτήν. Διατελώντας πρόεδρος του ΓΑΣ Κομοτηνή και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης δουλεύει άοκνα με γνώμονα την ανάπτυξη του αγαπημένου του αθλήματος και με απώτερο σκοπό να αφήσει το αποτύπωμα του στο ΓΑΣ και στο μπάσκετ της Θράκης γενικότερα.

Ο λόγος στον ίδιο λοιπόν… 

«Πολυτέλεια για την Κομοτηνή η παρουσία του Τάκη Φωτεινάκη»

ΠτΘ: Αρχικά θα θέλαμε μια σύνοψη της μέχρι τώρα πορείας του ΓΑΣ τόσο σε επίπεδο ανδρικού όσο και σε επίπεδο ακαδημιών, όπου έχετε δώσει μεγάλη έμφαση.

Γ.Π.:  Στον ΓΑΣ συμβαίνουν κοσμογονικές αλλαγές. Αρχικά επέστρεψε ο Τάκης Φωτεινάκης, ο οποίος είναι πολυτέλεια για εμάς και οι γνώσεις του μαζί με την τεχνογνωσία βοηθούν σε όλα τα επίπεδα. Εισάγαμε καινοτομία στην προπόνηση των ακαδημιών και κυρίως ξεχωρίσαμε το κομμάτι των ακαδημιών με το ανδρικό. Οι ακαδημίες δεν χρηματοδοτούν το ανδρικό αλλά εισάγαμε ένα νέο μοντέλο. Η ομάδα τα τελευταία χρόνια βασιζόταν σε φοιτητές. Αυτό δεν είναι μεμπτό καθώς στόχος ήταν η νίκη. Φέτος όμως αποφασίσαμε να σπάσουμε αυτήν την τακτική. Πλέον έχουμε 10 δελτία από τις δικές μας ακαδημίες, ρίξαμε τα παιδιά στην πάλη της Β΄ Εθνικής και προσθέσαμε έναν ακόμα Κομοτηναίο, τον Ανδρέα Περρή. Παράλληλα μιλάμε με έναν 16χρονο ταλαντούχο αθλητή από την Αλεξανδρούπολη. Δημιουργούμε project με 18χρονα παιδιά. Συμπιέζουμε το ελατήριο και αυτό θα εκτιναχθεί σίγουρα προς τα επάνω τα αμέσως επόμενα χρονιά με δικά μας παιδιά. 

ΠτΘ: Από το Σεπτέμβριο το μπάσκετ πέρασε σε μια νέα εποχή,  αυτήν της διοίκησης του Βαγγέλη Λιόλιου. Αντιλαμβάνεστε τη διαφορά σε νοοτροπία και σε έργα;

Γ.Π.: Μπορεί τα λόγια του προέδρου να φαντάζουν πρωτόγνωρα αλλά εγώ τα γνώριζα εδώ και μία τριετία. Η ραχοκοκαλιά του ελληνικού μπάσκετ είναι η επαρχία και χρήζει προσοχής από την ΕΟΚ. Είμαι σίγουρος ότι οι δεσμεύσεις του κ. Λιόλιου θα υλοποιηθούν στο έπακρο. Έχουν δρομολογηθεί πολλά έργα, έχουν γίνει συμφωνίες με χορηγούς και έχει δημιουργηθεί το ταμείο αλληλεγγύης, για τη στήριξη σωματείων από απομακρυσμένες περιοχές. Γενικότερα έχει δημιουργηθεί πνοή αλλαγής στο μπάσκετ και είμαι αισιόδοξος για πολύ καλύτερες μέρες.

ΠτΘ: Ποιο είναι το όραμα σας για τον ΓΑΣ και γενικότερα για το μπάσκετ της πόλης μας;

Γ.Π.:  Ο ΓΑΣ είναι επένδυση για την πόλη μας, είναι ιστορική ομάδα και οφείλουμε να προστατεύσουμε το όνομα του. Χρειαζόμαστε συσπείρωση γύρω από την ομάδα ώστε να την δούμε ακόμα πιο ψηλά στο μέλλον..

ΠτΘ: Ποιος είναι ο αντίκτυπος της πανδημίας τα δύο τελευταία χρόνια στο μπάσκετ της Κομοτηνής και τον ΓΑΣ ειδικότερα; 

Γ.Π.:  Αναμφισβήτητα η πανδημία δημιούργησε πολλά προβλήματα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως αποσύρθηκαν όλοι οι χορηγοί καθώς παίζαμε σε άδεια γήπεδα. Η Ομοσπονδία θα λύσει και αυτό το πρόβλημα καθώς προκηρύχθηκε διαγωνισμός για live streaming μετάδοση σε όλους τους αγώνες. Η πανδημία άφησε τα παιδιά εκτός παρκέ και μάλιστα σε μία τέτοια ηλικία, που το παιδί είναι «σφουγγάρι». Στον ΓΑΣ δεν μαθαίνουμε μόνο μπάσκετ αλλά και έννοιες όπως ο σεβασμός στα πιστεύω του άλλου.

«Επιβεβλημένη η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο για να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω»

ΠτΘ: Ποιο θέλετε να είναι το αποτύπωμα σας για το μπάσκετ της Θράκης μέσα από τη συμμετοχή σας στο νέο Δ.Σ.;

Γ.Π.: Όταν μπήκα στην Ε.Ο.Κ. η γυναίκα μου με ρώτησε γιατί ασχολούμαι. Η προσφορά μου είναι ανιδιοτελής και υπηρετώ την τρέλα μου. Θέλω όλα τα παιδιά να είναι στο γήπεδο. Τα 3 παιδιά μου το καλοκαίρι ήταν κολλημένα σε μία οθόνη. Αυτός είναι ο αντίπαλος μας. Θέλουμε να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά και να βγάλουμε τροφοδότες του ελληνικού μπάσκετ σε όλα τα επίπεδα. Όνειρο μου είναι να δημιουργηθεί η σχολή της Θράκης και μέσω της συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο, η μπασκετική μας φιλοσοφία να ξεπερνάει το καθιερωμένο και να πάμε ένα βήμα παραπάνω. Ο ΓΑΣ είναι επένδυση για την πόλη και θέλουμε να συμβάλλουμε σε όλα τα επίπεδα, όπως για παράδειγμα τον αθλητικό τουρισμό. Ο σύλλογος μας έχει εξωστρέφεια και θέλουμε όλος ο κόσμος να βρεθεί στο πλευρό μας. Η εποχή απαιτεί συνεργασία. Θέλουμε να κάνουμε τον ΓΑΣ ένα κλαμπ, οικογενειακό και άκρως επαγγελματικό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.